IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 19:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey




Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
REKABET UZMAN YARDIMCISI


Rekabet uzmanlığı, 4054 sayılı Kanun uyarınca bir meslek memurluğudur. Rekabet uzmanı olabilmek için rekabet uzman yardımcısı olarak göreve başlamak ve rekabet uzmanı ünvanını almaya hak kazanmak gerekir. Başka kurumlardan nakil vb. yollarla rekabet uzman yardımcılığı veya rekabet uzmanlığına atanmak mümkün değildir.



Rekabet Uzmanlarının Görevi Nedir?


Rekabet Uzmanları, önaraştırma, soruşturma safhalarında, yerinde incelemelerde, birleşme ve devralma, muafiyet ve menfi tespit dosyalarında Kanun’dan gelen yetkileri Rekabet Kurulu adına kullanırlar.
Rekabet Uzmanları görevlerini yerine getirirken gerekli gördükleri her türlü bilgiyi tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, teşebbüs ve teşebbbüs birliklerinden isteyebilir, teşebbüs ve teşebbüs birliklerinde incelemelerde bulunabilir ve bunlara ait her türlü belgeyi inceleyebilir, bu belgelerin suretini alabilir, yazılı ve sözlü açıklama isteyebilir.



ÇALIŞMA DÜZENLERİ, ÖZLÜK HAKLARI ve MAAŞLARI


Rekabet Kurumunun merkezi Ankara'dır. Burası aynı zamanda uzmanlarında görev yeridir. Kurum personelinin mali hakları yönetmelikle düzenlenmiş olup sözleşme ile belirlenir. Kurum çalışanlarına pozisyonlarına göre, görev yada süre tahsisli konutlara oturma imkanı tanır.

Uzman Yrd. Maaşı; 3200
Uzman Maaşı; 3750 dir.



YURTDIŞI İMKANI


Mecburi hizmet karşılığında yurtdışında yüksek lisans; kıdem sırası çerçevesinde meslek personeline rekabet hukuku yada iktisat ile ilgili alanlarda, mecburi hizmet karşılığında bir yada iki yıl süre ile yurt dışında yüksek lisans yapma imkanı tanınır. Söz konusu üniversite ve programların dünya çapında en ön sıralarda yer alması ve adayın belirli bir düzeyde yabancı dil bilmesi (en az KPDS B veya TOEFL 213 veya IELTS 7), zorunludur. Program Rekabet Kurumu Eğitim Komisyonu ve Rekabet Kurulu’nun onayından geçmek durumundadır. Bugüne kadar meslek personeli aşağıdaki üniversitelerde hukuk, iktisat ya da rekabet hukuku ile ilgili alanlarda yüksek lisans eğitimlerini tamamlamışlardır:
Şu ana kadar uzmanlar ABD’de Harvard, Chicago, Illinois, Michigan, Boston, Minnesota, Avrupa’da da Cambridge, London School of Economics, Queen Mary, Es***, Dundee, Warwick, Nottingham, East Anglia, HEC ISA, Konstanz, Bern, Erasmus üniversitelerinde çeşitli dallarda yüksek lisans programlarını başarıyla bitirmiştir.



SINAVI HAKKINDA


Kurumun sınavına İİBF için KPSS P5 ten 90 ve üzeri alanlar başvurabiliyor. Son yapılan sınav Kasım 2008 de olup 10 kişilik kadro için 200 kişi çağrılmıştır ve 200.kişinin puanı 92,350 tir. Son yazılı sınavı alan kısmı klasik usulde yapılmış olup 3 hukuk 3 iktisat 3 işletme sorusundan her alandan en az bir tane soru yapmak kaydı ile toplam 5 soru yapılması istenmiştir. İngilizce kısmı 100 soruluk test ve yanlış doğruyu götürmüyormuş. Hukuk mezunları içinde hukuk uzman yardımcılığı sınavında sekiz hukuk sorusu varmış. İktisat ve işletmeden her iki alanda da sadece biri cevaplandırılacak ikişer soru sormuştur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hakkında, herşey, kurumu, rekabet, uzman, yardımcılığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey Zen Kişisel Gelişim 1 11 Aralık 2012 19:14
RTÜK Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:13
C# Hakkında Herşey. Dilara C# 29 05 Temmuz 2009 07:06
Rekabet Kurumu'ndan Akpet'in satışına onay Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:56