IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Haziran 2014, 13:48   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Değersizlik Duygusu Nasıl Aşılır




Değersizlik duygusunu, kişinin kendini yaşadığı hayatta değerli ve önemli bir kişi olarak görmemesi olarak tanımlayabiliriz. Kendilik saygısında ve kendilik değerinde düşme görülür.

Kişinin kendini değerli görmesi erken dönemden itibaren çevreyle ilişkileriyle de belirlenen bir süreçtir. Kişinin kendi yapabildiklerinin farkına varması kadar çevresi tarafından da verilen geri bildirimlerle bağlantılıdır. “Sen değerlisin” demek sadece bir cümle değildir. O cümleye eşlik etmesi gereken beden dili ve davranışlarda vardır. Toplumumuzda yetiştirilme tarzımıza baktığımızda çocukken sen değerlisin deyip bir tokat atmak, söylediklerine saçmalama ne kadar aptalca, dikkat etsene, ne yaptın böyle demek gerçekte değerli hissetmesini engeller.

• Kendinize değer verdiğinizi, kendinize gösterecek şeyler yapın. Maddi durumunuzu zorlamadan kendinize kaliteli bir şey alın; kaliteli bir lokantada kendinize yemek ısmarlayın, saçlarınızı yaptırın. Özellikle eskiden yapmadığınız ama yapmayı aslında istediğiniz şeyleri yapmaya başlayın.

• Size değer vermeyen insanlara karşı kendinizi kapatın. Eğer hayatınızdan uzaklaştırma şansınız varsa uzaklaştırın, yoksa en azından o kişi ile birlikteyken içinizden sürekli ”falancadan gelen olumsuz etkilere ve enerjilere karşı kendimi kapatıyorum” diye tekrar edin. Şunu da unutmayın; siz kendinize değer verince, o insan da size değer vermeye başlayacaktır. Sistem bu şekilde çalışır; kendine değer verene, evren değer verir.

• Sabahları aynanın karşısına geçin, gülümseyin ve bir kaç kere “ben çok değerliyim ve değerli olan her şeyi hak ediyorum” diye tekrar edin. Başlarda buna inanmayabilirsiniz, hatta size zor gelebilir ama yaptıkça inanmaya başladığınızı göreceksiniz.

• Kâğıtlara, aynadaki görüntüsü ile “Ben çok değerliyim” yazın ve evde görebileceğiniz yerlere asın. Yatağınızın yanında uyanınca ilk göreceğiniz yere asmanız çok önemlidir. Bunu nasıl yapacağınız Refah İçinde Bir Yaşam Sürdürme Rehberi’nde, ‘ayna görüntüsü’ bölümünde açıklanmıştır. Buradan okumanızı ve bire bir uygulamanızı öneririm.

• Başkalarına değer verin ve verdiğiniz değeri her fırsatta gösterin. Başkalarına ne kadar değer verirsek, kendi değerimizi o kadar büyütürüz. Neden-sonuç yasası gereği, başkalarına değer vermeyen bir kişi, kendi içinde de özdeğer geliştiremez. İnsanların değerli yönlerini görmeye çalışın ve değerli taraflarına odaklanın.


“Allah’ım ben milyonlarca olasılıktan sadece bir tanesiydim. Beni sen seçtin, sen istedin, sen yarattın. Senin tarafından istendiğim ve seçildiğim şükürler olsun!”

Unutmayın siz seçilmiş ve istenmiş bir insansınız, sizin asıl değeriniz buradan geliyor. Siz zaten değerlisiniz, tek sorun henüz bunu görememiş olmanız. Yukarıdaki çalışma size değer vermeyecek, sadece sizin gerçek değerinizi görmenizi sağlayacaktır.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşılır, değersizlik, duygusu, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cam tavan sendromu nasıl aşılır? Amelia Kişisel Gelişim 0 19 Nisan 2014 16:48
Evlilik Sürecinde Aile İçi Anlaşmazlıklar Nasıl Aşılır? Letisya Evlilik Hazırlıkları 0 17 Kasım 2013 23:38
Yaz Yorgunluğu Nasıl Aşılır Liaaa Sağlık Köşesi 2 22 Mayıs 2012 14:32
Sınavda 'Dikkatsizlik' Nasıl Aşılır... Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 09 Mayıs 2008 13:54