IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Numune

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Şubat 2015, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğuk ve Kapalı Havalarda Daha Mutlu ve Pozitif Hissetmenin 8 Yolu




Hava değişimleri, özellikle sıcak ve enerjik sıcak havalardan soğuk ve kapalı havalara geçiş yaptığımız zamanlar, enerji seviyemizin, uyku ve beslenme düzenimizin değişime uğradığı zamanlardır. Hava geçişlerinde kişinin vücudunun ihtiyaçlarını tanıması ve yaşanan çevresel değişimlere ayak uydurabilmesi, enerji seviyesini koruyabilmesi için oldukça önemli.

İşlerimizin normale göre daha yoğun olduğu, soğuk havanın olumsuz etkilerinden kaçınmak için kapalı yerlerde kalmayı tercih ettiğimiz kış aylarında daha depresif ve savunmasız hissetmemiz normal. Ancak bu durum kontrol edilmediğinde ve mutsuzluk hali rutin durumuna geldiğinde, depresyona kadar varabilen ciddi psikolojik bozukluklar ortaya çıkabiliyor.

Kış mevsiminin ortasında olduğumuz şu günlerde enerjinizi yüksek tutmanın ve daha mutlu olmanın 8 kısa yolunu sizler için derledik.

Karanlık Ortamlardan Kaçının

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kış aylarında yaşanan mod düşüklüğünün en önemli sebeplerinden biri, gün ışığının daha az olmasıdır. Havaların erken kararması ve sürekli bulutlu olması nedeniyle gün ışığından yararlanamayız. Bu nedenle, kapalı alanlarda perdelerinizi açık bırakmak, pencerelerin camlarını temiz tutmak, camınızın önünde yer alan ağaçları budamak gibi ışığı engelleyici faktörleri ortadan kaldırmayı deneyin. Yapay ışıklandırmada da mümkün olabildiğince gün ışığına yakın ışıklandırma sağlayan aydınlatmaları tercih edin.

Stres Unsurlarını Mümkün Olabildiğince Ortadan Kaldırın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Zihninize odaklanarak farkındalık düzeyinizi artıracak meditatif aktiviteler yapmayı deneyin. Küçük sorunları büyüterek problem haline getirmemeye, hayatınızda yer alan problemlere yaşantınızın bir parçası olarak yaklaşarak daha pozitif açılardan bakmayı deneyin.


Kendinize Dinlenmek İçin Zaman Ayırın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kış ayları yaz dönemine göre iş yoğunluğunun daha fazla olduğu zamanlardır. Bu nedenle zaman zaman işleriniz nedeniyle bunalmanız ve kendinizi depresif hissetmeniz normaldir. Ne kadar yoğun olursanız olun, işlerinizi bir kenara kaldırarak kendinizle baş başa kalacağınız, zihninizi boşaltacağınız zaman aralıkları yaratın. Gün arasında vereceğiniz 10 dakikalık kısa bir mola bile, stres unsurlarından uzaklaşmanız ve rahatlamanız için yeterli olacaktır.

Güneşin Doğuşunu ve Batışını İzleyin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Güneş doğarken ve batarken gökyüzünde oluşan renkleri izleyerek bu dakikaların tadını çıkarın. Yeni bir güne başlarken o gün kendiniz için yapacaklarınızı ve hayattan neler beklediğinizi düşünerek planlamalar yapın.

Aktif Olun ve Açık Havada Dolaşın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sosyal medyada geçirdiğiniz, televizyon izlediğiniz yani hareketsiz olmanızı gerektiren aktiviteleri kısıtlayarak bu aktiviteler için harcadığınız zamanı spor yaparak ve hareket ederek geçirin. Yoga ve yürüyüş hem bedeninizi az yoran hem de ruh halinizi pozitif yönde etkileyecek aktivitelerdir. Bu aktiviteleri bir rutine oturtun ve mümkün olabildiğince açık havada kalmaya çalışın. Her gün beş dakikalığına da olsa kendinize hareket etmek için zaman dilimleri yaratmaya çalışın.

Sosyalleşin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sonbahar ve kış ayları, uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelmek, aile üyelerini ziyaret etmek için en uygun zamanlardır. Herkes işi nedeniyle yakınınızdayken, bu zamanları bir araya gelerek değerlendirebilir ve kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. Evinizde küçük buluşmalar düzenleyebilir, herkesin bir araya gelmesini sağlayacak partiler organize edebilirsiniz.

Bedeninizi Rahatlatın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soğuk havalarda vücudunuzu rahatlatmanın en güzel yolu, dışarıdan geldikten sonra ılık bir duş almak. Dışarıdan geldiğinizde günün stresini atmak ve vücudunuzu ısıtarak rahatlatmak için her gün duş alın.

Sıcak İçeceklerin Keyfini Çıkarın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Havalar soğukken vücudumuz kendini ısıtabilmek için daha fazla yakıta ihtiyaç duyar. Kış aylarında daha fazla yememizin ve kilo artışının sebebi de vücudun daha fazla besine ihtiyaç duymasıdır. Bu nedenle kış aylarında mümkün olabildiğince hafif ve sağlıklı gıdalar tüketmeye çalışın.

Sıcak bitki çayları vücut ısınızı dengelemek ve vücudunuzun fiziksel tatminini sağlamak için tüketebileceğiniz en sağlıklı içeceklerden. Bu nedenle soğuk kış günlerinde kafeinli, gazlı ve şekerli içecekler yerine size enerji verecek, aromatik bitki ve meyve çaylarını tercih edebilirsiniz.

__________________

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, havalarda, mutlu, pozitif, soĞuk, ve, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğuk havalarda dişleriniz sızlıyorsa Tufan Sağlık Köşesi 0 09 Aralık 2014 20:47
Daha iyi ve mutlu hissetmenin yolları Amelia Felsefe 0 11 Nisan 2014 21:20
Soğuk havalarda göz enfeksiyonları coquettishness Sağlık Köşesi 0 02 Kasım 2013 21:08
Kendinizi iyi hissetmenin 10 yolu Zen Ruh Sağlığı 0 14 Kasım 2012 17:39
Kapalı Havalarda Ruhumuz Neden Daralır? Rüzgar Ruh Sağlığı 0 09 Temmuz 2012 02:16