IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Haziran 2022, 16:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyku bozukluğu probleminizi çözebilirsiniz: İlk adım nedeni tespit etmek




Depresyon, stres, fiziksel problemler uyku bozukluğuna sebep olabilir. Altında yatan nedenleri fark etmemiz ve ne yapabileceğimize karar vermemiz gerekir. Fiziksel problemler var ise, uykuya hazırlık aşamasında yapılabilecek şeyler işe yarayacaktır. Düzenli uyku saati gibi, uykuya hazırlık aşamasında yapılabilecek şeyler işe yarayacaktır. Düzenli uyku saati gibi belli alışkanlıklar faydalı olabilir. Bunun yanı sıra sıcak duş, masaj bilinen yöntemlerdir.

Çin tıbbındaki bir teoriye göre, bedenimizde günün ve gecenin belli saatlerinde ve belli koşullarında yatışan ve uyarılan enerji hatları vardır. Bunların tedavi edilmesi, kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Bedenimizdeki organların her biri belli psikolojik ve fiziksel süreçleri yönetir. Uykusuzluk pek çok probleme yol açabilir, dolayısıyla bu sorunu çözmek öncelikli önem taşır. Çözüm yollarından birisi yaratıcı hayaller kurmak ve meditasyondur. On dakikalık meditasyonun dört saatlik gece uykusuna eşdeğer olduğu söylenir.

Diğer bir uyku bozukluğu ise uyku apnesidir. Uyku sırasında bazen bir dakikaya kadar uzayabilen solunum duraklamalarıdır. Bu da uykudan uyanmaya sebep olacağı için kişi sürekli yarı uyanık haldedir. Tıbbi desteğe ihtiyacı vardır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kişinin devam eden herhangi bir eylemin ortasında uyuyakalması durumuna narkolepsi denir. Bu konuda yapılan çalışmalar uykudaki kas hareketleriyle ilgili bilgi kazandırmıştır. Eğer kas hareketlerini bastıran bölge zarar görürse ya da baskı altında olursa rüyayla bağlantılı kas hareketleri gerçekleşir. Bu gibi hareketler hayatta kalma teknikleri ya da toplumsal güdümlü hareketler gibi görünmez, ancak rüya görenin duyguları ve travmalarıyla baş edebilmesini sağlayan bir çeşit rahatlama mekanizmasıdır. Bu süreç dahilinde spontane hareketler ve konuşmalar meydana gelebilir.

Kabusların ve anksiyete rüyalarına gelirsek… En sık rastlanan ortak özellik, bir durumdan kurtulmak için uçma isteğidir.

Burada kavga, ürkme, kaçma korkusuna verilen fizyolojik tepki söz konuymuş gibi görünse de, rüyayı gören teslim olmadan önce uyanır. Teslim olma durumu genelde sancılıdır. Kişi uyandığında kaçabildiğini gördüğü için, büyük bir rahatlama yaşar. Bu durum neredeyse kaçınılmazdır.

Farkındalığı bol rüyalar görmenizi dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak üzere…

uplifers.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyku bozukluğu hastalık nedeni Tufan Sağlık Köşesi 0 27 Ekim 2014 17:50
Uyku Bozukluğu Bitkisel Tedavi Ecrin Alternatif Tıp 0 17 Ekim 2014 15:16
Uyku Bozukluğu Zen Ruh Sağlığı 0 03 Ocak 2013 18:41
Uyku bozukluğu: Ecrin Çocuk Sağlığı 0 29 Şubat 2012 23:43
Uyku Bozukluğu KarakıZ Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2011 21:58