IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2008, 18:21   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara Festivali'nde buluşalım




Ankara Büyükşehir Belediyesince 1-9 Ağustos arasında düzenlenecek "Büyük Ankara Festivali" kapsamında, ses sanatçıları başkentlilerle buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi’nde (Hipodrom Alanı) düzenlenecek festivalde müzik, sanat ve gösteri dünyasından sanatçılar sahne alacak.
Festival kapsamında, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, sinema ve çizgi film gösterileri gerçekleştirilecek.
Sanattan eğitime, bilimden teknolojiye, ulusal kültürden dünya kültürüne kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Sibel Can, Ebru Gündeş, Alişan, Özcan Deniz, Onur Şan ve Kutsi, muhteşem şölende izleyiciyle buluşacak. Festivalde, konser verecek sanatçıların giderleri, sponsorlarca karşılanacak.
Festivalin ilk gününde İbrahim Tatlıses, hayranıyla buluşacak. 2 Ağustos Cumartesi Alişan, 3 Ağustos Pazar Sibel Can, 4 Ağustos Pazartesi Ferhat Göçer, 5 Ağustos Salı Özcan Deniz, 6 Ağustos Çarşamba Gülben Ergen, 7 Ağustos Perşembe Ebru Gündeş, 8 Ağustos Cuma İzzet Yıldızhan hayranlarına seslenecek. 9 Ağustos Cumartesi ise festivalin final gecesinde Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin sunuculuğunda Seda Sayan, Onur Şan ve Kutsi 2008 gelin ve damadın düğün töreninde yer alarak
konser verecek.
Festivalde, 23 Nisan Sevgi Korteji ve havai fişek gösterileri de yer alacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen ve her türlü hizmetin Ankara Büyükşehir Belediyesince karşılanacağı festival kapsamında, Ankara’da hizmet veren resmi kurumlar, büyükelçilikler, esnaf ve sanatkar odaları, sanat ve eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ile ilçe ve belde belediyeleri kendilerini tanıtma fırsatı bulacak.
ZAFER ÇARŞISI’NDAN KIZILAY’A KORTEJ
Festival, 1 Ağustos Cuma saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünden Kızılay’a kadar yürüyecek Festival Korteji ile başlayacak.
Festival boyunca her gün 60 otobüs Başkentin çeşitli semtlerinden Atatürk Kültür Merkezine ücretsiz sefer yapacak.
Kültür Merkezinde kurulan devasa çadırlarda bilimsel toplantılar, sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, dans ve folklor gösterileri düzenlenirken, bilim, sanat, eğitim, kültür ve oyun sokakları oluşturulacak.
Festivalde belediyeye ait 30 birim, kendilerine ayrılan sokaklarda belediyenin çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verecek. Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracak.
Festival alanında yer alacak stantlarda Ankara Genç Sanayici ve İşadamları Derneği ile Ankara Sanayi Odası üyesi iş adamları ve şirketler ürünlerini sergileyecek. Her gün stantlarda düzenlenecek ödüllü yarışmalarla birbirinden ilginç ödüller verilecek. Ankara’da yer alan çeşitli spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, büyükelçilikler ülkelerini tanıtıcı etkinliklerde bulunacak. Aralarında yabancı folklor gruplarının yer aldığı 18 folklor ekibi, festival boyunca gösteri sunacak. Başkentteki üniversiteler kendi stantlarında okullarını tanıtıcı faaliyetlerde bulunacak. Festivale katılacak resmi kurum ve kuruluşlar, özel işletmeler sundukları hizmetleri ve sektörlerindeki gelişmeleri tanıtacak.

Ankara’nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek, toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, "İlçeler Sokağı"nda yörelerine ait kültürlerinden örnekler sunacak.

-PROJELERİN MİNİ ÖRNEĞİ-
Büyükşehir Belediyesinin Mogan, Harikalar Diyarı, Göksu, Mavi Göl, Dikmen Vadisi, Esenboğa Yolu gibi rekreasyon alanları başta olmak üzere Başkente görsel güzellik kazandıran düzenlemelerin mini örnekleri, sergilenerek Başkentlilerin kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.
Festival alanında kurulacak "Sanat Sokağı"nda, Ankaralılar sanatla içiçe olacak. Şiir dinletileri ve stand-up gösterilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileriyle renklenecek festivalde Ankaralılar sanata doyacak.
Festival kapsamında 9 Ağustos Cumartesi 2008 çifte Ankara Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilecek düğün gecesinde Seda Sayan, Onur Şan ve Kutsi sahne alacak.
"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FESTİVALİ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük festivalini gerçekleştireceklerini" belirterek, "Bu festival tartışmasız Türkiye’nin en büyük festivali olacak. 9 gün boyunca Türkiye’nin en büyük 13 starı sizlerle buluşacak. Ücretsiz oyun aletlerinde çocuklar çılgınca eğlenecek, düzenlenecek yarışmalarda binlerce top ve oyuncak dağıtılacak" dedi.
Festival her gün 14.00’ten itibaren gece yarısına kadar açık olacak

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ankara, buluşalım, festivalinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Alışveriş Festivali Başladı yoSun Haber Arşivi 2 09 Haziran 2012 17:48
'Büyük Ankara Festivali' başlıyor MoSFeT Kültür ve Sanat 0 01 Temmuz 2010 19:01
15. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali YapraK Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2010 08:55
21. Ankara Uluslararası Film Festivali YapraK Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2010 08:54