IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2010, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
17. İstanbul Caz festivali başladı




The Marmara Esma Sultan'da gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV olarak, İstanbul Caz Festivali kapsamında müzikseverlerin kültür yaşamlarını zenginleştiren konserler düzenlerken, Türkiye ve Avrupa'dan sanatçıları bir araya getiren European Jazz Club platformu gibi projelerle de Türkiye'de cazın gelişimini desteklemeye çalıştıklarını ifade etti.

Eczacıbaşı, geniş kitlelere ulaşan açık hava konserlerinde festivalin, Chick Corea Freedom Band, Grace Jones, Seal ve Tony Bennett'i ağırlayacağını belirterek, ''İstanbul'u bir caz kentine dönüştüren İstanbul Caz Festivali bu yıl, bu alandaki girişimlerini farklı bir boyuta taşıyarak, düzenlediği Tünel Şenliği ile festivali konser mekanlarından sokaklara ve meydanlara taşıma yolunda yeni bir adım atıyor'' dedi.

Festivalin ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'', 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de caz müziğin tanınması, sevilmesi ve benimsenmesinde önemli rol oynayan Hülya Tunçağ'a verildi.

Törende bu yıl 13'üncü kez festival sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankasının yanı sıra festivale katkıda bulunan gösteri sponsorlarına da teşekkür plaketi sunuldu.

Törenin ardından, Türkiye caz sahnesinin önemli isimlerinin açılış gecesine özel olarak kurduğu ''İstanbul Jazz Stars'' adlı ekip konser verdi.

Vokallerde Sibel Köse, Melis Sökmen ve Feyza Eren, trompette İmer Demirer ve gitarda Neşet Ruacan'ın solist olarak sahne aldığı kadroda, gitarda Cem Tuncer, trombonda Hakan Çimenot, trompet ve tuşlu çalgılarda Halil İbrahim Işık, tenor saksofonda Engin Recepoğulları, davulda Cem Aksel ve basta Erdal Akyol yer aldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
17, caz, festivali, istanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
18. İstanbul Tiyatro Festivali Başladı Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2012 19:00
"18. İstanbul Caz Festivali", Esma Sultan Yalısı'ndaki Açılış Töreniyle Başladı. Sevda Kültür ve Sanat 0 04 Temmuz 2011 22:59