IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

7Beğeni(ler)
  • 1 Post By Nigar
  • 2 Post By Nigar
  • 2 Post By Nigar
  • 2 Post By Nigar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2011, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dergi Tanıtımları




Hz. Mevlana ve Mehmet Akif aynı sayıda

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Ay Vakti aralık sayısında Mehmet Akif, Hz. Mevlana ve Van depremini ele alıyor.

Güncelleme: 08:30, 11 Aralık 2011 Pazar
Düşünce, kültür ve edebiyat dergisi Ay Vakti aralık ayında içinizi ısıtacak bir sayıyla karşınıza çıkıyor. Birbirinden değerli konu ve yazarlarıyla 135. sayısına ulaşan Ay Vakti, aralık sayısı ile sizi önce Mehmet Akif’le daha sonra Van’la ve Mevlana ile bütünleştirecek…
Yrd. Doç. Dr. Şadi AydınAy Vakti okuyucularına “hamdım, piştim, yandım” merhalelerini “Mevlâna ve Şems Münasebeti” adlı inceleme yazısı ile anlatıyor.
Şeref Akbaba, “Kör Testere” şiiri ile gönül dünyamıza ziyafet veriyor..“Güne doymaz ayrık otları /Yola revanım, kapalı şemsiyem/Martıları üşüyen kalbim Kırık taş yaylası..”
Mehmet Ragıp Karcı, “Hazret-i Pîrin Divânında” güzel bir buket sunuyor dil bahçemize, bir de uzun hava soluyor benzimize “Yüceden mi geldin sen seher yeli/ Daha yarim ellerinen gezer mi?/ Solmuş derler gül benzinin eziği /O yâr beni defterine yazar mı (Uzun hava).”
Mustafa Özçelik, “Akif’i Şiirlerle Anmak” adlı araştırmasıyla Akif adına bilinmeyen hassasiyetleri ortaya koyuyor; “Ali İlmi Fani Bey’in “Büyük Akif’in Ruhuna İthaf” başlıklı on altı beyitlik manzumesidir. Şair, bu şiirinde Akif’ten de mısralar alarak tıpkı onun tarzındaki bir söyleyişle Akif’e olan sevgisini ve onun toplumsal misyonunu anlatmaktadır. Şiirin başlangıçtaki iki beyti şöyledir: Ey bağrı yanık şairi İslam elinin gel / Gel bağrına basmak için açmış sana her el..”
Öznur Ertekin, Van depremine şahit olduğunu, şahit olanları ve duygularının itiraflarını ele alıyor. “Van’da Bir Gün” adlı yazısıyla, enkaz altında kalan yüzlerce can’a el oluyor.
Nurşah Karaca, “Aşk Sevdiğine Hırka Dokumaktır” adlı öyküsünde “Annem ilahiler eşliğinde kınalar yakıyor avuçlarımın içine. ‘kınayı getir annem/ parmağın batır annem/ bu gece misafirim/ koynunda yatır annem…’ Gözyaşları içinde arkamdan bir tas su döküp beni uğurluyor.”Aşkın saf halini ilmek ilmek aktarıyor bizlere..
Ay Vakti dergisinin Aralık ayı sayısında şu konular ve yazarlar yer alıyor; DENEME, Van: Yaşama ve Ölüme Bir Dakika Kala / Berivan Pervin AYBEK 40, ŞİİR ,azret-i Pîrin Divânında / Mehmet Ragıp KARCI 26, Yarın Kuşlanmak / Alâaddin SOYKAN 27,Çerçi ve Peri / Yavuz ERTÜRK 28, Acıyor Sözlüğüm / Necip Fazıl AKKOÇ 28, Akrebin İğnesi Gibi / Mehmed BAŞ 29, Kör Testere / Şeref AKBABA 34, Gurbet Elde Hasret / Müjdat ER 45, ÖYKÜ,Cezada Elif Cümlesi / Naz FERNİBA 18, Aşk Sevdiğine Hırka Dokumaktır / Nurşah KARACA 20, Yüzleşme / Zeynep Sati YALÇIN 23, Siyah Çanta / Turan YILDIRIM 42, Açılmayan Kapı / Fahri AYHAN 44, İNCELEME ,Mevlâna ve Şems Münasebeti / Şadi AYDIN 3, Âkif’te Tek Çare Neydi? / Muhsin İlyas SUBAŞI 9, Mehmed Âkif ve Vahdet-i Vücûd / Selami ŞİMŞEK 15,Diriliş Neslinin Manifestosu: Amentü / Salih UÇAK 30,Üç Beş Kişi / İbrahim BİRİCİK 32, ARAŞTIRMA, Akif’i Şiirlerle Anmak / Mustafa ÖZÇELİK GÜNLÜK 5, GÜNLÜK,Mevsim Van / Selim AKDEMİR 36,Van’da Bir Gün / Öznur ERTEKİN 39.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Aralık 2011, 15:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dergi Tanıtımları




Hâr Edebiyat Dergisi’nin 11. Sayısı çıktı…
Dergide Arife Kalender, Arzu Kaya, Gökhan Arslan, Haydar Ergülen, hakanbilge İhsan Arı, Mazlum Çetinkaya, Nazmiye Kete Tepe, Taner Cindoruk, Zeliha Demirel gibi şair ve yazarların çalışmaları yer alıyor…
İÇİNDEKİLER
2 Sunu
4 Aşık Yaşar (Yaşar Kemal) / EZELİ DOĞANAY
10 Zamanın Farkında Bir Saray Saatçisi / NAZMİYE KETE TEPE
11 Yorumsuz Daktilo / ERKAN EZBİDERLİ
12 Anaların Doğasında Barış / ARİFE KALENDER
15 Sokaklara ve Sabahlara Dair / REFIQ POLAT
16 Gecede / EMEL DİNSEVEN
19 Emel Dinseven İle Söyleşi / ZELİHA DEMİREL
24 Bütün Kötülüklerin Anası / ÖZKAN KULA
25 Değişim Başlıyor Değişim İçin Yüz Bin Şair / ATİLLA YAŞRİN
26 Tuvalet Bilinci / ALİ ULUDAĞ
29 Narın Doruğuna Çıkar Beni / TANER CİNDORUK
30 Kameraları Çalıştırın, Bu Filmin Adı : ‘Vietnam.’ / HAKAN BİLGE
35 O ta Asya / ALİ TaŞ
36 Libendemayîna Çûkan / ÖZLEM ZELAL
39 Mor Ölüler / E. ERHUN KÖSE
40 Malatyalı Azzet Bibi; Tecde, Barguzu, Çırmıhtı Yollarında-1 /
SULTAN KILIÇ
42 âmâ ve lâl / TAN DOĞAN
43 Kara Kutu / ZELDA UZUNKAYA
45 Bu Seherde Gül Yaprağına Düşen Çiğlerle Düştün Hayal Aynama /
A. AYTEKİN EFENDİOĞLU
46 H.İ.Ç. / İHSAN ARI
48 Şiir Aşırı Çığlıktır / LÜTFİ DEMİR
49 İdeolojik Aygıt Olarak Popüler Sinema ve Türkiye Örneği /
YAVUZ ÖZER
52 Gidenler / MEHMET RAYMAN
53 Kapitalizmin Futbolu : Şike ve Medya / OSMAN BULUGİL
56 Hayat İçin / HÜSEYİN KORKMAZ
57 Mine Mine Malatya / ARZU KAYA
60 Çarşamba / MAZLUM ÇETİNKAYA
61 Har 10′un Düşündürdükleri / GÖKHAN ARSLAN
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Aralık 2011, 15:48   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dergi Tanıtımları




Lacivert Sayı 42 (Kasım-Aralık 2011)


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]LACİVERT ÖYKÜ VE ŞİİR DERGİSİ / 42. SAYI (KASIM-ARALIK 2011)
Lacivert Öykü ve Şiir Dergisinin 42. sayısı raflarda!

İÇİNDEKİLER
SÖYLEŞİ / “Emrah Serbes”
Emrah Serbes / Öykü / Üst Kattaki Terörist
Langston Hughes / Çeviri Öykü / Sağol Teyze
Erhan Tığlı / Öykü / İkisi de Seviyor…du!
Gülbin Aksu Demirhan / Öykü / Artık Saçımı Tarayabilirsin Anne
ESKİLERDEN/ “Edip Cansever” / Soyut Somut / Orkun Levent Boya
DOSYA / “Edebiyat Uyarlamaları”
Semir Aslanyürek / Zeynep Çetin Erus / Erdem İlic / Emre Kayiş
Hikmet Temel Akarsu / Kıvanç Nalça / Bertolt Brecht / Zehra Çelenk
Kaan Demirdöven / Neşe Ürel / Sabri Kaliç
DÜNYA EDEBİYATI / “Ömer Altun” / Tomas Tranströmer
Gülay Kutal / İnceleme / Sofi’nin Dünyası”nın İngilizce Çevirisi Üzerine Notlar
Nesime Açılmış / Öykü / Üç Kişi
Suat Atik / Öykü / Muhbir
Tanju Sarı / Öykü / Aşağıda Beklemek
Samih Güven / Öykü / Su
A. Mete Tuncoku / Tanıtı / Loti’yi Anlamak, Pierre Loti’nin Doğusu
Hande Baba / Derleme / Paylaşmak İstediklerimiz
ŞİİR
Nilgün Aras • Pınar Doğu • Eyüp Erhun Köse • Mert Öztürk
Özgür Demirci • Maksut Koto • Bertolt Brecht • Tomas Tranströmer
Tümay Çobanoğlu • Soner Parla • Gürsel Bektaş
Hayrullah Terkan • Yunus Emre Şahinler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Aralık 2011, 15:51   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dergi Tanıtımları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Koridor/21 – Kasım - Aralık 2011
Koridor Dergisi, Kasım – Aralık 2011 sayısıyla okuyucularıyla buluştu. 21. sayıya ulaşan dergi oldukça zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Yeni Koridor’da neler mi var? Satır satır (dilerseniz adım adım) ilerleyelim o halde… Dergiyi M. Hikmet Lüleci’nin Dostoyevski’nin “Gülünç Bir Adamın Düşü” adlı eseri üzerine yazdığı inceleme yazısı açıyor. Hemen arkasından gelen Eylem Şevik’in, Tarkovski’nin başyapıtlarından Stalker hakkındaki incelikli metni oldukça keyifli bir okuma vadediyor. Ufuk Akkuş György Lukács’ın, “Tarih ve Sınıf Bilinci” kitabı üzerine detaylı bir incelemeye soyunurken; Irmak Unutmazbaş ise filmleri aratmayan bir kaçırılış hikayesine sahip bir “çaba”nın öyküsünü anlatıyor: “Bu bir film değildir!”. Dergide ziyadesiyle popüler bir dizi olan Gossip Girl’ün, gözetim toplumu üzerinden ele alındığı Yasemin Ereke imzalı yazıya ise özellikle dikkat çekmek gerek. Farklı, eğlenceli ve ziyadesiyle sürükleyici bir metin. Koridor okuyucuları bilirler; elbette bu daha bir başlangıç! Sayfaları çevirdikçe Koridor’da kaybolmaya devam ediyoruz… Mürselin Kurt, Hakan Günday’ın “Az” adlı eseriyle ilgili olarak oldukça sert ve tavizsiz bir üslupla çevrelediği bir eleştiri metni yazarken; Özgür İpek ise Yavuz Turgul’un kült filmi Gölge Oyunu hakkında “Rüya Zamanı” başlıklı bir yazı kaleme almış. (yazarken kendisinin de rüyalar aleminde takılı kaldığını duyduk, merakla aramıza dönmesini bekliyoruz) Dergiye yazdığı inceleme yazılarından tanıdığımız Nihat Nuyan, bu kez bambaşka bir yönü, çevirmenliğiyle konuk oluyor Koridor’a. Nuyan, Mazlum Vesek’in imzasını taşıyan röportajda, çevirmenlik ile ilgili düşüncelerini dile getiriyor. Hazır söz çeviriden açılmışken; Talip Esmer’in de Jennifer Jordan imzalı “The Wife”’ın çevirisiyle dergiye katkı sağladığını hatırlatalım. Sayfa 47’ye geldiğimizde ise Koridor’daki ilk yazısıyla Erkan Karabay karşılıyor bizleri. Kürt dilini kullanmanın politikliği meselesi üzerinden, yazar Mehmed Uzun hakkında oldukça güçlü ve okunası bir metin kaleme alan Karabay’la yeni Koridorlarda da karşılaşmayı umut ediyoruz. Daha sonraki sayfalarda yeni kitabı yayınlanan şair-yazar Bedriye Korkankorkmaz’ın Rus edebiyatçı Platonov’u ele aldığı “Andrey Platonov Üzerine Dağınık Satırlar” başlıklı yazısı muhakkak okunmalı. Deniz Hasırcı Hemingway’i İzmir’de ağırlarken, Tan Doğan da Rodin’i misafir ediyor Koridor’a. Genç kalem Eylül Özsoy ise ilk yazısı, “Mısır”la selamlıyor okurları…
Gülümser Heper imzalı “Cemile”, Ali Turan Görgü’nün kaleme aldığı “Sanki Çağrılmamışım”, Semrin Şahin’in imzasını taşıyan “Güneşin Yüzü” ve Tuğçe Ayteş imzalı “Masumiyete Dönüş”, Kasım - Aralık sayısının birbirinden iddialı öyküleri. Yeni Koridor’a şiirleriyle katkıda bulunan şairler ise; Pınar Kocabay, Sidar Sinan Özmen, Erdinç Dinçer, Alper Hacı, Orhun Basat, Ramazan Çelik, Fatih Kırtorun, Ömer Faruk Hatipoğlu, Onur Aksakal, Petek Sinem Dulun, Ejder Demir, Aykut Aksakal, Kıvanç Nalça, E. Erhun Köse ve Ünsal Çankaya.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dergi, tanıtımları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kitap Tanıtımları.. Lee Kültür ve Sanat 381 16 Şubat 2021 18:55
Kitap Tanıtımları Kategorisi Hakkında! Lanet Kitap Tanıtımları 0 12 Ekim 2011 21:20
Upload siteleri ve tanıtımları Ocean Ağ, Network ve Networking 0 04 Mayıs 2008 13:58
-[ Oyun Tanıtımları ]- inFerno Online Oyunlar 49 21 Ekim 2006 12:23
Receiver Tanıtımları (Goldmaster):. CyberNeaT Uydu Alıcı Cihazları 13 25 Aralık 2005 21:41