IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2010, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PageRank nedir?




Pagerank Ne Demek?

Bu yazacağım makalemde size pagerank ne demek, google da domainimi nasıl üst sıralara taşırım gibi sorularınıza cevap vermek için yazacağım.Umarım işinize yarar arkadaşlar.

Pagerank Nedir?
Öncelikle pagerank kelime olarak dilimize link populerliği olarak çevirebiliriz.Google kurucuları zaten wep sayfalarını kurarken pagerank temeli üzerine geliştirdiler.Yani iki domain arasındaki kriterleri ölçmek için geliştirilmiş bir olgu(Pagerank=Pr).
Öncelikle eğer bir site size link veriyorsa bunu gören insanlar sizin daha değerli bir yer olduğunuzu düşünür ve sizin wep sayfanız üst sıralara taşınız.Tabi domain sahipleri kendi siteleri üzerine başka bloglardan haksız yere link yapmak için kullanabilir.Google mühendisleri de bunu önlemek için bazı yapay link mekanizmaları geliştirmiş ve kriterler getirmiştir.

Wep Sitelerinin Link Alma Kriterleri
Öncelikle pagerank 0 ile 10 arasında değeri olan bir olgudur.Eğer siz pr değeri 3’ ten düşük bir siteden link alıyorsanız bu sizin pek bir işinize yaramaz.Önemli olan pr değeri yüksek bir siteden link almaktır.Mesela pr değeri 2 olan bir siteden 2000 tane link alacağınıza pr değeri 5 olan siteden 1 tane link alırsanız bu sizin değerinizin yükselmesinde daha çok etkisi olur.Yani sitenizde güncel ve özgün konulara yer edindirmeye bakın ve yüksek pageranklı sitelerin dikkatini çekmeye çalışın.

Google arama motoru öncelikle 4 arama unsuru koyarak sizin wep sitenizi sıralar:
1)Aranmasını istediğiniz tüm kelimelerin geçtiği sayfaları sıralar(sandbox almış ve banlanmış siteler hariç diyebiliriz).
2)Sayfadaki faktörlere göre kendi içinde bir değerlendirme yapar.
3)Yazdığınız yazıdaki önemli kelimelere göre aramayı değerlendirir.
4)Dördüncü kesimde ise pageranka göre bir ayarlama yapar.

Tabi pagerank değerinizi öğrenebileceğiniz yeri söyleyeyim.Değerinizi gösteren bazı siteler var ama google patentli olan ve wepmasterların olmazsa olmazı google toolbar ı yükleyerek öğrenebilirsiniz değerinizi.

Google Arama Motorunda nasıl Üst Sıralara Taşınabilirim?
Bunun için aslında kurallar çok zor değil demin de dediğim gibi öncelikle sitenizde özgün, güncel yazı ve konuları bulundurmanızı tavsiye ederim.Yani çalıntı bulundurduğunuz konu ve yazıları google mekanizması tarafından eninde sonunda görülür ve google ın gözünde değer kaybedersiniz, en önemliside google sizi aşağılara çeker J
Tabi özgün konular bulundurmak, link almak vs. gibi konuların yanında google ın dikkat ettiği başka hususlarda var.Örneğin:Herkes domain kurarken açacağı wep sayfanın türüne göre isim verir mesela sohbet konulu bir domain kuracaksa sohbet.com gibi.İşte google ın dikkat ettiği konuda bu, sıralamayı yaparken sonuçta aramayı yapan kişi oraya altın kelime olarak sohbet yazacağı için siz otomatik olarak üste taşınmış oluyorsunuz.Yani domain ismide önemli bir faktör durumunda.

Sonuç olarak siz bir siteden link aldıysanız(tabi kurallara uyarak, karşılıksız), bu sizin değerinizi her zaman yükseltir ve sizin iyi bir wep sayfanızın olduğunu gösterir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar yazacağım makalem bu kadar.Saygılarımla…


Konu SeMPaTiXx tarafından (19 Mart 2010 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
nedir, pagerank


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pagerank(PR) Nedir? Linux Google Seo 3 27 Temmuz 2013 16:07
2 Pagerank ( 3 ) 1 Pagerank ( 2 ) Herkezle ! Firat31 Link değişimi 4 06 Şubat 2011 02:13
Sahte Pagerank Nedir , Nasıl Anlaşılır ? Broast Google Seo 0 28 Ağustos 2010 13:13