IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2012, 01:33   #1
Çevrimdışı
Erişteli Bulgur Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Erişte (1 su bardağı)
Bulgur (3 su bardağı)
Soğan (2 adet)
Sivri biber (2 adet)
Domates (1 adet)
Salça (1 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Sarımsak (4-5 diş)
Sıcak su (5-6 bardak)
Pulbiber, Tuz, Karabiber

Püf Noktası

Suyu koyarken bir miktar kemik ya da et suyu da eklenebilir. Dilerseniz bulgur yerine pirinç ya da mercimek koyarak yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce erişteli bulgur pilavını 20 dakika dinlendirmeniz tavsiye edilir. Çorba kasesine erişteli bulguru koyduktan sonra servis tabağına ter çevirerek servis edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- 3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün.

2- 2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

3- Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.

4- Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.

5- 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20- 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Erişte (1 su bardağı)
Bulgur (3 su bardağı)
Soğan (2 adet)
Sivri biber (2 adet)
Domates (1 adet)
Salça (1 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Sarımsak (4-5 diş)
Sıcak su (5-6 bardak)
Pulbiber, Tuz, Karabiber

Püf Noktası

Suyu koyarken bir miktar kemik ya da et suyu da eklenebilir. Dilerseniz bulgur yerine pirinç ya da mercimek koyarak yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce erişteli bulgur pilavını 20 dakika dinlendirmeniz tavsiye edilir. Çorba kasesine erişteli bulguru koyduktan sonra servis tabağına ter çevirerek servis edebilirsiniz.

Adım Adım Pişirme

1- 3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün.

2- 2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

3- Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.

4- Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.

5- 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20- 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bulgur, erişteli, pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sebzeli Bulgur Pilavı! Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:23
Sütlü Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 14:01
Kayısılı Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:17
Fasülyeli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:55
Baharatlı Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:49