IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2012, 10:56   #1
Çevrimdışı
Bonfileli Spaghetti


-- Sponsor Baglantı --


Sizlere yeni öğrendiğim bir tarifi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu yemekle beraber spaghetti'ye bakış açınız olumlu yönde değişecektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4 kişi için malzemeler



400gr. De Cecco spaghetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

½ soğan, ince kıyılmış

300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş

10 yaprak fesleğen

½ bağ maydonoz

5 gr. kekik

40 gr. kapari çiçeği

600gr. domates sosu

1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen)

100 gr. permasan ya da grana padano peynir

Tuz, karabiber

600 gr. domates sosu için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan, ince kıyılmış

10 diş sarımsak

1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış

Tuz, karabiber

1 bardak su


Domates sosun hazırlanışı:

1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın.

3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz.


Etli sosun hazırlanışı

1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün.

3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın


Acı biberli zeytinyağı:

Malzemeler:

Arnavut biberi

Zeytinyağı


Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz.
Sizlere yeni öğrendiğim bir tarifi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu yemekle beraber spaghetti'ye bakış açınız olumlu yönde değişecektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4 kişi için malzemeler



400gr. De Cecco spaghetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

½ soğan, ince kıyılmış

300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş

10 yaprak fesleğen

½ bağ maydonoz

5 gr. kekik

40 gr. kapari çiçeği

600gr. domates sosu

1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen)

100 gr. permasan ya da grana padano peynir

Tuz, karabiber

600 gr. domates sosu için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan, ince kıyılmış

10 diş sarımsak

1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış

Tuz, karabiber

1 bardak su


Domates sosun hazırlanışı:

1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın.

3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz.


Etli sosun hazırlanışı

1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün.

3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın


Acı biberli zeytinyağı:

Malzemeler:

Arnavut biberi

Zeytinyağı


Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
bonfileli, spaghetti

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melissa's Chicken Spaghetti - İngilizce Tavuklu Spagetti tarifi Liaaa Makarnalar Pilavlar 0 01 Mayıs 2012 16:19