13 Mayıs 2012, 23:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Peynirli Ricotta Caponato Soslu Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı: Caponata sos için
Süslemek için: fesleğen dalları Yapılışı:IKüp küp doğranmış patlıcanları bir kâseye koyun ve üzerine tuz serpin. Acı suyunun çıkması için 1 saat bekletin, sonra bir süzgeçte sudan geçirip süzün ve kâğıt havluyla iyice kurulayın. 2 Caponata sosu hazırlamak İiçin önce yağı büyük bir tencerede kızdırıp patlıcanlarla soğanı arada bir karıştırarak 10 dakika çevirin. Tozşeker, domates salçası ve sirkeyi katın ve 1 -2 dakika pişirin. 3Ançüez dilimleri, kapari, zeytin, fesleğen, maydanoz, balık ya da tavuk suyuyla karabiberin yarısını ekleyip caponata sosu ateşten alın. 4 Fırını 180 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Makarnayı haşlayıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Brokoli, ricotta peyniri, sarmısak, közlenmiş kırmızı biber, yumurta, tuz ve kalan karabiberle peynir rendesini (2 kaşık ayırın) büyük bir kâsede karıştırın. 5 Ricottalı harçla, istiridye makarnalarının içini yan yarıya doldurun. Bunlan tek kat halinde geniş, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Makarnalardaki boşluğu, caponata sos koyarak doldurun. Kalan parmesan rendesini en üste serpiştirin. 620-30 dakika ya da üstü hafifçe kızanncaya dek fırında pişirin. Piştikten sonra ançüez dilimlerini güzel bir şekil oluşturarak en üste dizin, kapari serpin ve fesleğenle süsleyerek sunun.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
caponato, makarna, peynirli, ricotta, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantar Soslu Makarna | Dilara | Makarnalar Pilavlar | 0 | 23 Nisan 2010 13:12 |
Soya Soslu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:32 |