IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:35   #1
Çevrimdışı
Peynirli Ricotta Caponato Soslu Makarna


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapılışı:

Caponata sos için

  • 225 gram bostan patlıcanı (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (soyulmuş, ince dilimlenmiş)
  • 30 gram tozşeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 20 gram konserve ançüez fileto (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış kapari
  • 30 gram çekirdeksiz siyah zeytin (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • 1 yemek kaşığı kıymnış maydanoz
  • 150 ml tavuk suyu
  • ı çay kaşığı Taze çekilmiş karabiber
Makarna ve iç harcı için
  • 225 gram büyük istiridye makarna
  • 450 gram ricotta ya da lor peyniri
  • 2 diş sarmısak (soyulmuş, ezilmiş)
  • 340 gram brokoli (3 dakika sıcak suda bekletilmiş blanşe edilmiş ve doğranmış)
  • 1 adet büyük boy salçalık etli kırmızı biber (közlenmiş, çekirdekleri alınmış ve doğranmış)
  • 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 60 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri ( rendelenmiş )
  • 30 gram konserve ançüez (süzülmüş ve uzunlamasına ikiye kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kapari (gebere)


Süslemek için:
fesleğen dalları


Yapılışı:IKüp küp doğranmış patlıcanları bir kâseye koyun ve üzerine tuz serpin. Acı suyunun çıkması için 1 saat bekletin, sonra bir süzgeçte sudan geçirip süzün ve kâğıt havluyla iyice kurulayın.
2 Caponata sosu hazırlamak İiçin önce yağı büyük bir tencerede kızdırıp patlıcanlarla soğanı arada bir karıştırarak 10 dakika çevirin. Tozşeker, domates salçası ve sirkeyi katın ve 1 -2 dakika pişirin.
3Ançüez dilimleri, kapari, zeytin, fesleğen, maydanoz, balık ya da tavuk suyuyla karabiberin yarısını ekleyip caponata sosu ateşten alın.
4 Fırını 180 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Makarnayı haşlayıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Brokoli, ricotta peyniri, sarmısak, közlenmiş kırmızı biber, yumurta, tuz ve kalan karabiberle peynir rendesini (2 kaşık ayırın) büyük bir kâsede karıştırın.
5 Ricottalı harçla, istiridye makarnalarının içini yan yarıya doldurun. Bunlan tek kat halinde geniş, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Makarnalardaki boşluğu, caponata sos koyarak doldurun. Kalan parmesan rendesini en üste serpiştirin.
620-30 dakika ya da üstü hafifçe kızanncaya dek fırında pişirin. Piştikten sonra ançüez dilimlerini güzel bir şekil oluşturarak en üste dizin, kapari serpin ve fesleğenle süsleyerek sunun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapılışı:

Caponata sos için

  • 225 gram bostan patlıcanı (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (soyulmuş, ince dilimlenmiş)
  • 30 gram tozşeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 20 gram konserve ançüez fileto (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış kapari
  • 30 gram çekirdeksiz siyah zeytin (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • 1 yemek kaşığı kıymnış maydanoz
  • 150 ml tavuk suyu
  • ı çay kaşığı Taze çekilmiş karabiber
Makarna ve iç harcı için
  • 225 gram büyük istiridye makarna
  • 450 gram ricotta ya da lor peyniri
  • 2 diş sarmısak (soyulmuş, ezilmiş)
  • 340 gram brokoli (3 dakika sıcak suda bekletilmiş blanşe edilmiş ve doğranmış)
  • 1 adet büyük boy salçalık etli kırmızı biber (közlenmiş, çekirdekleri alınmış ve doğranmış)
  • 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 60 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri ( rendelenmiş )
  • 30 gram konserve ançüez (süzülmüş ve uzunlamasına ikiye kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kapari (gebere)


Süslemek için:
fesleğen dalları


Yapılışı:IKüp küp doğranmış patlıcanları bir kâseye koyun ve üzerine tuz serpin. Acı suyunun çıkması için 1 saat bekletin, sonra bir süzgeçte sudan geçirip süzün ve kâğıt havluyla iyice kurulayın.
2 Caponata sosu hazırlamak İiçin önce yağı büyük bir tencerede kızdırıp patlıcanlarla soğanı arada bir karıştırarak 10 dakika çevirin. Tozşeker, domates salçası ve sirkeyi katın ve 1 -2 dakika pişirin.
3Ançüez dilimleri, kapari, zeytin, fesleğen, maydanoz, balık ya da tavuk suyuyla karabiberin yarısını ekleyip caponata sosu ateşten alın.
4 Fırını 180 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Makarnayı haşlayıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Brokoli, ricotta peyniri, sarmısak, közlenmiş kırmızı biber, yumurta, tuz ve kalan karabiberle peynir rendesini (2 kaşık ayırın) büyük bir kâsede karıştırın.
5 Ricottalı harçla, istiridye makarnalarının içini yan yarıya doldurun. Bunlan tek kat halinde geniş, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Makarnalardaki boşluğu, caponata sos koyarak doldurun. Kalan parmesan rendesini en üste serpiştirin.
620-30 dakika ya da üstü hafifçe kızanncaya dek fırında pişirin. Piştikten sonra ançüez dilimlerini güzel bir şekil oluşturarak en üste dizin, kapari serpin ve fesleğenle süsleyerek sunun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
caponato, makarna, peynirli, ricotta, soslu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantar Soslu Makarna Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:12
Soya Soslu Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:32