IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 17:57   #1
Çevrimdışı
Piruhi


-- Sponsor Baglantı --


Malzemesi:
1 kahve fincanı süt
7 kahve fincanı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane

Üzeri için;
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tarifi:
Unu tepsiye koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt ve tuz ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup, 20 dakika dinlendirin. Süzme yoğurt, kuru nane ve tuzu karıştırın. Hamurdan 2 adet beze yapın. Her bir bezeyi mantı hamuru kalınlığında açın. Hamuru büyük bir bardak ağzı ya da yuvarlak bir kalıpla kesin. Her yuvarlağın içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyun. Yarım ay biçiminde kapatın. Küçük boy poğaça kalıbıyla da mantıları kesip, kapatabilirsiniz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. İçine mantıları atın ve renkleri beyaza dönünceye dek pişirin. İyice süzüp, geniş bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirip, servis yapın. İsterseniz üzerine de yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemesi:
1 kahve fincanı süt
7 kahve fincanı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane

Üzeri için;
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tarifi:
Unu tepsiye koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt ve tuz ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup, 20 dakika dinlendirin. Süzme yoğurt, kuru nane ve tuzu karıştırın. Hamurdan 2 adet beze yapın. Her bir bezeyi mantı hamuru kalınlığında açın. Hamuru büyük bir bardak ağzı ya da yuvarlak bir kalıpla kesin. Her yuvarlağın içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyun. Yarım ay biçiminde kapatın. Küçük boy poğaça kalıbıyla da mantıları kesip, kapatabilirsiniz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. İçine mantıları atın ve renkleri beyaza dönünceye dek pişirin. İyice süzüp, geniş bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirip, servis yapın. İsterseniz üzerine de yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
piruhi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piruhi (Bilecik Yemekleri) Violent Yöresel Yemekler 0 22 Mayıs 2013 22:58