IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2014, 08:42   #1
Çevrimdışı
Kafesli Pilav


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

(6 kisilik)

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı sıcak su
3 yaprak milföy hamuru
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin.
Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin.
Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın.
Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın.
Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun…

(Alıntıdır)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

(6 kisilik)

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı sıcak su
3 yaprak milföy hamuru
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin.
Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin.
Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın.
Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın.
Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun…

(Alıntıdır)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kafesli, pilav

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu Pilav Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:29
Kuş Kafesli Aydınlatma Violent Ev Dekorasyonu 0 17 Haziran 2012 19:04
Ekşili Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:27