IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2014, 09:16   #1
Çevrimdışı
Mengen Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Eti pişirmek için 1 çay bardağı su
Pilavı pişirmek için 4,5 su bardağı su
100 gr ceviz
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr tereyağı
250 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
2 adet doğranmış soğan
200 gr mantar
3 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Tereyağımızdan bir yemek kaşığı kadar alıp düdüklü tenceremize koyup altını açalım. Soğanları ilave edip soteleyelim. En az 2-3 dakika kavuralım. Soğanlardan sonra etimizi ilave edip en az 5 dakika çevirerek kavuralım.

Şimdi bir çay bardağı suyu ilave edip bir kere karıştıralım. Düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklümüz kaynadıktan sonra 30 dakika kadar etlerimizi pişmeye bırakalım.

Şimdi pilavımıza geçelim. Yine bir kaşık tereyağını tencereden eritelim. Tereyağımız eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım. 4/3 su bardağı suyu kavurmuş olduğumuz pirincin üzerine dökelim. Tuzu ilave edip bir kere hafif bi şekilde karıştıralım. Gazı sonuna kadar açabiliriz. Kaynadıktan hemen sonra gazı kısıp suyun çekmesini bekleyelim. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.

Düdüklünün içerisine mantar, şeker ve domatesi ilave edip tekrar düdüklünün altını açıp bir kez döndürelim. Düdüklünün kapağını kapatıp sotelenmeye bırakalım. Sotelenin malzemeyi pilavın üzerine alabiliriz.

Tereyağının kalan yarısını kızdıralım. Pilavımızın üzerine gezdirelim. İşlemimiz bitti servis için pilav üzerine karabiber, biraz kekik, biraz dereotu ve bolca ceviz ilave edelim. Afiyet olsun.

(hangitarif)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Eti pişirmek için 1 çay bardağı su
Pilavı pişirmek için 4,5 su bardağı su
100 gr ceviz
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr tereyağı
250 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
2 adet doğranmış soğan
200 gr mantar
3 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Tereyağımızdan bir yemek kaşığı kadar alıp düdüklü tenceremize koyup altını açalım. Soğanları ilave edip soteleyelim. En az 2-3 dakika kavuralım. Soğanlardan sonra etimizi ilave edip en az 5 dakika çevirerek kavuralım.

Şimdi bir çay bardağı suyu ilave edip bir kere karıştıralım. Düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklümüz kaynadıktan sonra 30 dakika kadar etlerimizi pişmeye bırakalım.

Şimdi pilavımıza geçelim. Yine bir kaşık tereyağını tencereden eritelim. Tereyağımız eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım. 4/3 su bardağı suyu kavurmuş olduğumuz pirincin üzerine dökelim. Tuzu ilave edip bir kere hafif bi şekilde karıştıralım. Gazı sonuna kadar açabiliriz. Kaynadıktan hemen sonra gazı kısıp suyun çekmesini bekleyelim. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.

Düdüklünün içerisine mantar, şeker ve domatesi ilave edip tekrar düdüklünün altını açıp bir kez döndürelim. Düdüklünün kapağını kapatıp sotelenmeye bırakalım. Sotelenin malzemeyi pilavın üzerine alabiliriz.

Tereyağının kalan yarısını kızdıralım. Pilavımızın üzerine gezdirelim. İşlemimiz bitti servis için pilav üzerine karabiber, biraz kekik, biraz dereotu ve bolca ceviz ilave edelim. Afiyet olsun.

(hangitarif)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mengen, pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bolu-Mengen yöresel kelimeler Ecrin Yöresel Kelimeler ve Anlamları 0 28 Haziran 2013 18:15
Bolu-Mengen yöresel kelimeleri Violent Yöresel Kelimeler ve Anlamları 0 04 Mayıs 2013 13:45
Tavuklu mengen pilavı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:41
Mengen Çorbası YapraK Çorbalar 0 25 Aralık 2009 20:50
Çin Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 12 Nisan 2009 17:51