IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamsi Pilavı




Malzemeler: Yarım kilo hamsi 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan


yenibahar
karabiber
sıvı yağ
margarin,tuz

Hazırlanışı:

Isıya dayanıklı borcam margarinle yağlanır. Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır.(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 40-45 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir.

İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üzerine pirinçler ilave edilir. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup normal pilav gibi pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üzerine dökülür

Not: hamsilerin dış yüzeylerini mısır ununa bulayabilirsiniz, hamsi miktarına göre pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamsi, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
100 Hamsi. Düş Fıkra 1 29 Ekim 2011 01:38
Hamsi Diblesi Sır Yemek Tarifleri 0 05 Ekim 2011 15:15
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) Sevda Deniz Ürünleri 1 23 Eylül 2011 13:36
Hamsi Turşusu YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:58