20 Ocak 2015, 18:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Özbek Pilavı Tarifi Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri 2 Su bardağı pirinç, 1 Adet tavuk, 1 Su bardağı nohut, 2 Soğan, 3 Bardak tavuk suyu, 2 Kaşık tereyağı, Tuz, karabiber, yenibahar Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız, Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız, 1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız, Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz, Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz, Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz, Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız. | |
|
Etiketler |
pilavı, tarifi, Özbek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İstanbul Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:31 |
Çin Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:20 |
Özbek Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 11:04 |
Özbek Pilavı | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 2 | 19 Mayıs 2013 00:28 |
Perde Pilavı Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 21 Ocak 2012 06:33 |