IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By MeyRa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Nisan 2020, 01:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı Bademli Bayram Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İçindekiler


Malzeme Listesi:
2 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
150 gr badem
2,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolma baharı
1 tatlı kaşığı tuz


Et isteyenler için bir önceki videolarımızda olan usul usul pişen tranç tarifiyle beraber, et ile arası olmayanların da başlı başına yiyecekleri bu pilav tarifi umarım sizin de hoşunuza gider. Ailenizle ve sevdiklerinizle mutlu, huzurlu bir bayram dileriz.
2 su bardağı pirinci ılık akan suda fazla nişastası iyice gidip su berraklaşana kadar yıkayın.
Geniş bir tavaya 1-2 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp ısıtmaya başlayın.
3 adet patlıcanı önce uzunlamasına 4-5 dilime ayırın.
Her bir dilimi sonra 4’e kesin ve ısınmış yağda kızartın.
Patlıcanlar kızarırken pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın.
2 adet kuru soğanı küp küp doğrayıp ısınmış yağda kavurun.
Soğanlar saydamlaşınca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin.
Bu sırada kızartıp kenara aldığınız patlıcanları da sıcakları üzerindeyken tuzlayın.
Pirinçler de soğanlar gibi saydamlaşıncaya kadar kavurun.
Pirinçler iyice kavrulduktan sonra, önce 1 çorba kaşığı dolma baharını ekleyip karıştırın ve kızarmış patlıcanları ekleyin.
150 gr bademi sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp üzerine soğuk su ekleyin ve kabuklarını soyun.
Ardından küçük bir tavada güzelce kahverengileşinceye kadar arada karıştırarak kavurun.
Altını kapatıp yarım çorba kaşığı tereyağını üzerlerine ekleyin ve bademleri de tencereye koyun.
3 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekledikten sonra afifçe karıştırıp kapağını kapatın.
Kaynadıktan sonra en kısık ateşte 15 dakika pişirin.
15 dakikanın sonunda altını kapatıp üzerini temiz bir bezle örtüp kapağını tekrar kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Bayram sofralarının en iyi eşlikçilerinden lezzetli patlıcanlı pilavınız sofralarınızı şenlendirmeye hazır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
patlıcanlı bademli bayram pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayısılı, bademli bulgur pilavı Feronia Makarnalar Pilavlar 0 31 Ağustos 2018 14:20
Bayram Pilavı PuSLu Makarnalar Pilavlar 0 09 Ekim 2014 13:12
Körili Patlıcanlı Bulgur Pilavı N999 Makarnalar Pilavlar 0 17 Mayıs 2012 01:27
Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:30
Bademli Saray Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:29