IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2009, 12:12   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Max Factor Makyaj Uzmanından Yaz Trendleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Max Factor makyaj uzmanı Nur Toktay'dan 2009 ilkbahar yaz makyaj trendleri...

1- 2009 ilkbahar yaz makyaj trendleri nelerdir?

Bu sezon makyajda heykel yüzler, gül rengi ışıltılar, güçlü gözler, pırıltılı renkler ve kontrast dudaklar öne çıkıyor. İlkbahar yaz sezonunda genellikle hafif tonlar kullanılırken 2009’da cesur, canlı makyajlar geri dönüyor. Yüzün özellikleri kontür kullanılarak ve aydınlatılarak öne çıkartılıyor.

2- Hangi renkler ön plana çıkacak?

Koyu kahverengiler, gösterişli metalik renkle, bakır, altın, gümüş, bronz ve tabii ki güçlü dramatik gözler için ise siyah, hiçbir zaman vazgeçilmezlerden olarak yine çok ön planda olacak.

3- 2009'da makyaj çantamızda eksik etmeyeceğimiz ürün hangisi olacak?

Bu, her ne kadar kişiden kişiye göre değişen bir şey olsa da vurgulanmış gözler ve dolgun kirpikler için takma kirpik etkisi yaratacak maskaralar yine makyaj çantamızın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Max Factor’un yeni False Lash Effect Maskarası ise takma kirpik takmış gibi bir görünüm elde etmek için benim tercihim. Doğal ve ışıltılı görünüm için mineral fondötenler ve renkli nemlendiriciler, makyaj çantamızdan eksik olmayacak. Max Factor’ün sürdükçe artan, doğal bir kapatıcılık sağlayan Natural Minerals Fondöteni ve Olay’ın Max Factor fondöteni ile renklendirilmiş, Complete Fondöten dokunuşu, doğal bir görünüm için ideal.

4- Yeni sezon makyajı için özellikle de göz makyajı için bir kaç ipucu alabilir miyiz?

Bu sezon canlı renkler heyecan verici. Neredeyse gökkuşağının tüm renklerini gözlerde görmek mümkün; morlar, pembeler, maviler. Gündüz göz makyajında olabildiğince açık renkler tercih edilirken, gece makyajında ise turkuvaz ve mor ön planda olacak.

5- Kadınların gece makyajında vazgeçemediği bir şey vardır. Siyah dumanlı gözler ve kırmızı dudaklar... Bu seneki gece makyajı için de aynı trend geçerli mi?

Siyah far ve kırmızı dudaktan oluşan makyaj, klasikler arasında olduğu için vazgeçilebileceğini düşünmüyorum. Zaman zaman daha az uygulanıyor olsa bile mutlaka bu makyaj hayatımızda olacak. Siyah makyaj, bakışlardaki ifadeyi güçlendiriyor ki bu sezon da her kadının kendisini güçlü hissetmek istediği bir an olacaktır .

6- Saç tipine göre ve ten rengine göre nasıl bir makyaj uygulanabilir?

İlkbahar/yaz sezonundan bahsettiğimize göre kadınların bronzlaşacağını düşünerek, saç renklerine göre bronz bir tenle nasıl makyaj yapmaları gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Kızıl saç ve bronz ten: Kızıl saçlı bronz tenli kadınların göz farı olarak bronz bakır tonlarını ve dudakta da kahve tonları ile birlikte iddialı kadınlar da nar çiçeği rengini çok iyi taşıyacaklardır. Allıkta ise pembe ve yine bronz allıkların içinde kırmızı rengin baskın olduğu toprak renkleri de kullanılabilir. Şeftali yanığı de çok güzel olacaktır.

Siyah saç ve bronz ten: Burada kastettiğimiz koyu renkli saçlara sahip kadınlar… Bu tip saç rengine ve tene sahip kadınlar oldukça şanslılar. Arzu ettikleri renklerin nerdeyse hepsini kullanabilirler; bakırlar, gümüşler, metalik bütün tonları uygulayabilirler. Vurguyu gözde tutmak istiyorlarsa rujlarını açık renklerde hatta sadece parlatıcı kullanarak bitirmeleri çok daha şık bir görüntüye sahip olmalarını sağlar.

Sarı saç ve bronz ten: Bu tipteki kadınlar da yine bakır tonlarını, kahvenin acı tonlarını ve neredeyse gökkusağının tüm renklerini kullanabilirler. Fakat makyajda önemli olan sadece rengi sürmek değil, ona bir de koyu bir renk ile gölge vermektir. Allık olarak da yine şeftali renginin ve pembenin tonlarını tercih edebilirler.

Özellikle yaza geçiş döneminde, ve güneşten bronzlaşmış cildimize ışıltı kazandırmak için bronz pudralar ön planda olacak.

7- Saç tipine göre ve ten rengine göre nasıl bir makyaj uygulanabilir?

Makyajda sık yapılan hataların başında, gözlere yoğun far uygulanmış olsa bile dudakların da yine çok ön plana çıkacak tarzda boyanması… Doğru makyajda ya gözleri ya da dudukları ön planda tutmalıyız. Her ikisini de aynı oranda öne çıkartmak için ise naturel makyaj tercih edilmelidir.

8- 2009 Makyaj trendi geçen seneye göre nasıl farklılıklar gösteriyor?

Gectiğimiz sezon duduklar renksizken ilkbahar/yaz makyajında göze çarpan fuşya renkler ve mürdüm tonları da dudak renginde ön planda…

9- Bu konuda sık yapılan hatalar nelerdir?

Makyaja başlamadan evvel, cildimizi muhakkak çok iyi temizlemeli, SPF 15 içeren bir nemlendirici ile nemlendirmeli ve makyaja bundan sonra başlamalıyız. Doğru bir makyajda herşeyden önce en doğal halimizle güzel görünür olmaya özen göstermeliyiz. Bu da ürünleri daha tadında kullanmakla mümkün oluyor. Göz altına uygulanan beyaz far, kesinlikle olmaması gereken bir uygulama… Göz altındaki morlukları kapatmak için kullanıyorsa ki bu uygulama büyük hata çünkü, gri olarak ortaya çıkacak ve bu da kirli bir görüntü oluşturacaktır. Yoğun kapatıcılardan ziyade, daha ince dokulu hatta mineral fondötenleri tercih etmeliyiz. Far uygulamalarında, rengi dümdüz sürüp bırakmak doğru değildir, mutlaka gölgelendirmek gerekir. Pudralı ürün ile başladığımız makyajımızda allık olarak yine toz bir allık seçmeliyiz.

10- Türk kadınının yüz tipini nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi makyaj tarzı daha çok yakışıyor?

Türk kadını makyaj yapmayı seviyor ancak her zaman cilt tipine uygun makyajı uygulamayabiliyor Yüz şekli olarak da cilt tipi olarak da makyaja çok Uygun. Daha önce de belirttiğim gibi, göz makyajı ön plandayken dudakları naturel bıramak, veya dudakların çarpıcı olduğu bir makyajda gözleri hafifçe renklendirmek, altın kurallardan biri olabilir.


ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
factor, makyaj, max, trendleri, uzmanindan, uzmanından, yaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış Aylarının Makyaj Trendleri yaSmin Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Kasım 2013 10:53
Gotik Makyaj: 2012 2013 Sonbahar Kış Makyaj Trendleri Estela Makyajın Püf Noktaları 0 13 Ocak 2013 20:49
2009 Makyaj Trendleri Kralice Makyajın Püf Noktaları 1 12 Mart 2009 03:20
En Son Makyaj ve Saç Trendleri Kralice Makyajın Püf Noktaları 0 26 Haziran 2008 14:11