IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2013, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Makyajın Akmaması İçin




Saatlerce uğraşıp yaptığınız makyaj bir iki saat sonra akmaya başlar. Buda bayanların en büyük sıkıntılarından birisidir. Elbette makyajın akmaması için teknikler ve ipuçları var. Bu ipuçları fazlasıyla işinize yarayabilir.

Kadınların makyajla ilgili en büyük sıkıntılarından biri makyajın yapıldığı andaki gibi kalmayıp akmasıdır. Sabah binbir özenle çektiğiniz kalem birkaç saat içinde gözlerinizin altında gölgeler oluşturmaya başlarken bir fincan kahvenin ardından rujdan eser bile kalmaz. Peki fondoten ve pudra karışımıyla yüzünüzü maskeye döndürmeden makyaj yapabilmenin bir yolu yok mu?

Akmayan bir makyaj için elbette ki bazı ipuçları var. İster özel geceler için uygulanan kalıcılığını uzun süre koruyan bir makyaj yapın ister hafif günlük bir makyaj uygulayın bu kolay tekniklerle yüzünüzün sabahtan akşama kadar taze görünmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız tekniklere geçmeden şunu belirtelim: Bir kadının en iyi makyaj arkadaşı toz pudradır. Kapatıcı : Kapatıcıyı göz altlarınıza noktalar halinde bastırın ve nazikçe yayın. Şimdi küçük bir pudra fırçasıyla saydam toz bir pudrayı bu bölgeye hafifçe sürün. Bu aynı zamanda rimelin akarak göz çevresinde koyu renk halkalar yapmasını da engeller.
Krem Allık : Ürünleri krem formunda kullandığınızda miktarı az tutmak iyi olacaktır. Bunun nedeni ürünün kıvamıdır. Yani allıktan bahsediyorsak allığın krem içeriği bunun yüze kolayca yayılmasına sebep olur. Bunu önlemek için de allığınızı sürdükten sonra yanaklarınıza gene toz pudra sürmeniz en iyisi olacaktır. Böylece allık yanaklarınızda kalır etrafa yayılmaz.
Göz Kalemi : Göz kaleminin dagılmasi normaldir. Hatta bu göz kalemine has bir özelliktir. Burada kaçınmanız gereken bir sey varsa o da göz kalemini sabitlemeye çalışıp dagılmasını önlemektir; çünkü göz kalemi hafifçe dagıldığında çok daha farklı bir hava katar. Onu sabitlemeye çalışmak daha katı ve keskin bir ifadeye sebep olur. Ancak gene de göz çevresinde katı ve keskin bir çizgiden yanaysanız o zaman o belirginliği sağlamak için sıvı halinde olan eyeliner’ları kullanın.
Ruj : Ruj ya da dudak parlatıcısını bir türlü taşırmadan süremiyorsanız o zaman parmak ucunuzu fondotene değdirin ve dudak çizgisinin üzerine doğru yayın. Bu ağız çevresindeki çizgileri yumuşatır ve dudakları düzeltip pürüzsüzleştirerek boyanın sabit kalmasını sağlar.

Makyajın tek akmasının nedeni sıcak hava ve ter değildir aynı zamanda cildiniz yağlı olması da etkiler. Yaz aylarında cildimiz daha fazla yağ üretir. Bu yüzden makyajınızı yapmadaan önce yağ dengeleyici veya azaltıcı tonik veya yüz temizleyicisi uygulayın.

Yaz aylarında fondöten kullanmaktan kaçının. Eğer kullanmak zorundaysanız da sadece gerekli yerlere sürün bütün yüzünüze değil. Fondöten ve kapatıcıyı kullanırken çok ince bir katman şeklinde sürdüğünüze de emin olun. Şeffaf pudralardan kullanın.

Göz farı kullanacaksınız, göz kapağınıza pudra sürün ve toz şeklindeki göz farı tercih edin. Böylelikle gözünüzde far toplanmayacaktır.

Yazın suya dayanıklı maskara ve göz kalemleri kullanın böylelikle terlediğinizde akıp koyu bir görüntü oluşturmayacaklardır.

Ruj kullanmadan önce fondöteninizi ince bir şekilde dudaklarınıza sürün, bu şekilde rujunuz için bir baz oluşturacaksınız ve daha uzun süre kalmasına yardım edecek

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akmaması, makyajın, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyajın Tarihçesi Sue Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Temmuz 2012 12:42
Makyajın Faydaları Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Eylül 2010 14:48
Makyajın Püf Noktaları Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2010 21:59
Mat Makyajın Doğallığı! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Mayıs 2010 16:00