IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 10:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Makyajım Solmasın Diyorsanız




Makyajınızın solmasını önleyecek yollar arıyorsanız eğer, uzun süreli makyaj için listeye bir göz atmanızda fayda var.

1. Yıkayın

Ne tür bir cilde sahip olduğunuza bağlı olarak, makyajınızın solmasını önlemenin en kolay yollarından birisi, herhangi bir ürün uygulamadan önce yüzünüzü yıkamaktır. Cildiniz kuruysa bu adımı atlayabilir ya da yüzünüzü yalnızca durulayabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz eğer herhangi bir cilt bakım ya da güzellik ürünü kullanmadan önce nazik bir temizleyici kullanmayı deneyin.

2. Yüz bazı kullanın

Uzun süreli makyajın püf noktalarından birisi yüz bazı kullanımıdır. Gözenekleri belirsizleştiren, cildi matlaştıran, güneş koruyucu içerikli ve makyajın uzun süre dayanmasını sağlayan bir yüz bazı tercih edin. Böylelikle, makyajınızı uygulayabileceğiniz pürüzsüz ve mat bir tuval yaratacak, cildiniz ve makyajınız arasında gözeneklerin tıkanmasını engelleyecek bir bariyer oluşturacaksınız.

3. Su geçirmeyen ürünleri seçin

Göz çevreniz yağlıysa ve makyajınız kaygan görünümde oluyorsa su geçirmeyen formülleri kullanmayı deneyin. Su geçirmez maskara, eye liner ve göz farları çarpıcı ve çekici görünmekle kalmaz, aynı zamanda da bütçe dostudurlar. Su geçirmez maskarayı çıkarmak tam bir baş belası olabilir. Ancak su geçirmeyen makyaj için yapılmış makyaj temizleme ürünlerini kullanırsanız işiniz kolaylaşacaktır. Göz makyajınızı çıkarmak ve cildinizi nemlendirmek için bir miktar pamuk üzerine sürdüğünüz zeytinyağını da kullanabilirsiniz.

4. Yağdan uzak durun

Aslında bundan bahsetmeye bile gerek yok; ama makyajınızın solmasını önleyecek yollar arıyorsanız eğer, yapısında yağ içeren fondötenlerden uzak durmanız gerekiyor. Yağsız formüller, makyajın uzun süreli sabitlenmesini sağlayacak ve cildin mat bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır. Cildiniz kuruysa nemlendirici bir formülü tercih etmelisiniz. Fondöten yüzünüzde kuruduğunda tüm yüzünüze hafifçe pudra uygulayarak sabitlenmesini sağlayın.

5. Cilalanın

Dudak ya da yanak renginiz soluyorsa yanlış formül kullanıyor olabilirsiniz. Cila, öne çıkan güzel ve uzun süreli renklere ulaşmanın harika bir yoludur. İşe yanaklarınıza krem ya da jel allık uygulayarak başlayın. Allık kuruduktan sonra yanaklarınıza biraz pudra sürün ve son olarak hafifçe uyguladığınız toz allıkla makyajınızı bitirin.

6. Eyeliner’ınızı sabitleyin

Kullandığınız eyeliner gözünüzde bir saatten fazla durmuyorsa kalem eyeliner’ı aynı renkte toz göz farı ile birlikte uygulamayı deneyin. Her zaman kullandığınız eyeliner’ı göz kapağınıza sürün. İnce bir fırça kullanın ve aynı tonlardaki göz farını makyajı sabitlemek adına dikkatlice kalemin üzerine uygulayın.

7. Çizgileri doldurun



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dudak renginizin yayılma ya da çizgilerin dışına çıkma gibi bir alışkanlığı mı var? Bu durumdan kaçınmak adına dudaklarınıza ve çizgilerin hafifçe dışına bir dudak kremi sürdükten sonra ruj kullanmayı deneyin. Böylelikle dudak çizgileri dolacak ve rujunuzun yayılması engellenecektir. İşi bir adım daha ileri götürebilir ve dudaklarınıza bir peçete yardımıyla pudra sürerek aynı sonucu elde edebilirsiniz.

8. İyice kaynaştırın.

Güzellik ürünlerinizi güzelce kaynaştırmak yalnızca daha iyi göründüğü için değil; aynı zamanda makyajın solmasını önlediği için de tavsiye edilir. Göz makyajı yaptığınızda, fondöten ya da allık kullandığınızda gözünüzden kaçan çizgilere dikkat edin. Bunu yaparak, yüzünüzdeki makyaj ürünlerinin birbirleriyle kaynaşmış olduklarına emin olacak ve makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaksınız.

9. Son dokunuş

Solmayı engelleyen son güzellik ürünü, makyaj sabitleme spreyidir. Tüm makyajı uyguladıktan sonra yüzünüze makyaj sabitleme spreyi püskürtün ki makyajınız uzun süre dayansın. Yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş ürünler de var. Bunları kullanarak yüzünüzdeki yağ oranını kontrol etmekle kalmayacak, aynı zamanda da makyajınızın kaygan ve yağlı görünmesini engelleyebileceksiniz.

hthayat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyorsanız, için ne yapmalı, makyaj, makyaj hileleri, makyaj sabitleme, makyaj solması, makyajı soldurmamak, makyajım, ne yapmalı, solmasın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
‘Su içsem yarıyor’ diyorsanız... Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Mayıs 2013 18:06
Bende mi depresyondayım diyorsanız.. Zen Ruh Sağlığı 0 02 Kasım 2012 22:06
Kolyeleriniz Solmasın Süslü Ah Kadınlar 0 20 Şubat 2009 14:33
Çiçeğim Hiç Solmasın sahnede UnyE Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2007 21:11