IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

12Beğeni(ler)
  • 3 Post By Elysian
  • 1 Post By Ocean
  • 1 Post By Ocean
  • 1 Post By Elysian
  • 2 Post By Ocean
  • 1 Post By Elysian
  • 1 Post By Ocean
  • 1 Post By Elysian
  • 1 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Temmuz 2014, 12:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Bazıları yedi sayısının uğuruna, bazıları ise tavşan ayağının şansına inanır. Fakat öyle bir gün var ki, eğer batıl inançlarınız kuvvetliyse hiçbir şey kar etmez: 13. Cuma. Aynı bugün olduğu gibi...

Bu yıl üçüncü kez Cuma gününe rastlayan ayın 13’ü bazıları için şanslı bir gün olarak adledilse de çoğunluk bugünün yılın en uğursuz günü olduğunu düşünür. Bu yıl daha önce Şubat ve Mart ayında yaşanan 13. Cuma bundan sonra bir daha 2015 yılında yaşanacak.

Kelimenin kökenine bakacak olursak 13. Cuma’dan korkmaya “paraskevidekatriaphobia” deniyor. Bu da Yunanca Cuma anlamına gelen Paraskeví (Παρασκευή), 13 anlamına gelen dekatreís (δεκατρείς) kelimelerinin fobi anlamına gelen phobía (φοβία) kelimesine eklenmesiyle ortaya çıkıyor.

Öncelikle 13’ün neden uğursuz olduğuna kısaca değinmek gerekirse iki küçük örnek yeterli olacaktır. Her ne kadar 13’ün uğursuzluğu Hıristiyanlık öncesine dayansa da birincisi İsa’nın son yemeğinde masada 13 kişi vardı. İkincisi ise İskandinav mitolojisine göre Valhalla’da verilen bir ziyafete davet edilmeyen iki buz devinin oğlu Loki istenmese de zorla gelmişti ve böylece masada 13 kişi olmuştu. Daha sonra da tanrılar tanrısı, rüzgar ve bilgelik tanrısı Odin ile ana tanrıça Frigg’in oğlu, en sevilen tanrı Balder katledilmişti.

Rivayete göre hikaye şöyleydi: Valhalla’daki ziyafete 12 tanrı davet edilmişti ve kötü tanrı Loki partiye davetsiz misafir olarak giderek davetli sayısını 13’e yükseltmişti. Loki, Odin ve Frigg’in oğlu kış tanrısını Hod’u Balder’e saldırması için kışkırtmıştı. Hod, Loki’nin verdiği ökseotundan yapılma mızrağı kaptığı gibi emre itaat ederek Balder’e fırlatmıştı. Balder ise oracıkta ölmüştü. Bütün Valhalla yasa boğulmuştu. O günden sonra da ziyafetlere 13 kişinin gelmesi uğursuzluk olarak adledilmişti.

Hatta Fransızlar yemeğe 14. gelen misafirler için Quartorziennes kelimesini kullanırlar. Ve yine Fransızlar hiçbir eve 13 numarasını vermezler. Çoğu sokak 13 adını almaz, İtalyanlar da ikramiyelerde 13 numarasını kullanmazlar. Hatta E. Cobham Brewer’ın 1894 tarihli “Dictionary of Phrase and Fable” kitabında Türklerin 13 numarasını, kelime dağarcıklarından çıkaracak kadar sevmediği yazar.

Cumalar 13’üne denk geldiğinde...
Kıyamet kopacak. Ama ne zaman ve nasıl?
Patlayan 'kıyamet' balonları
Kıyamet kopmaya başladı
Bunun yanı sıra birçok binanın 13. katı yoktur. Bir inanca göre de eğer adınızda 13 harf varsa şeytanın şansı size bulaşmıştır. Örneğin Karındeşen Jack, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy ve Albert De Salvo. Ayrıca bir cadı meclisinde de 13 cadı bulunur.

13 SAYISI BÜTÜNLÜĞÜ BOZUYOR
Numeroloji’ye göre 12 sayısı bütünlüğü simgeliyor; bir yılda 12 ay olması, 12 burç olması, 12 saat sistemi, İsrail’in 12 kabilesi, İsa’nın 12 havarisi, Olimpus’un 12 tanrısı, vs... 13 ise düzensiz ve bu bütünlüğü bozan olarak görülüyor.

Cuma’nın uğursuzluğu ise 14. yüzyılda Geoffrey Chaucer tarafından yazılan Canterbury Hikâyeleri’ne dayanır. Hikayeleri, Londra dolaylarından Canterbury' deki katedralde bulunan Saint Thomas Becket Mabedi'ne doğru hac yolculuğuna çıkanlar, yol boyunca vakit geçirmek için birbirlerine anlatır.

Yine İskandinav mitolojisine dönmek gerekirse Cuma adını aşk ve doğurganlık tanrıçası Frigga’dan almıştır. İskandinav ve Germanik kabileleri Hıristiyanlığa geçtiğinde Frigga bir dağın tepesine gönderilmiş ve cadı olarak adledilmişti. Her Cuma kindar tanrıçanın 11 başka cadı ve şeytanla, bu da toplamda 13 kişi ediyor, toplanarak bir sonraki haftanın kaderini belirlediğine inanılır. İskandinavya’da Cuma günü cadıların geceyarısı buluştuğu gün olarak bilinir.

Cuma günü ayrıca İsa’nın çarmıha gerildiği ve Adem ile Havva’nın yasak meyveyi yediği gün olduğu için uğursuz sayılır. Katoliklerin dışında Budistler ve Brahminler de bu günü uğursuz sayar. İspanya’da da cumanın şans getirdiğine inanılmaz.

CUMA GÜNÜ NE YATAK YAPIN NE DENİZE AÇILIN
Cuma gününe dair batıl inançlara gelince ise eğer Cuma günü yatağınızı değiştirirseniz, gece kabus görürsünüz. Cuma günü başlayacağınız bir yolculuk size kötü şans getirecektir. Eğer Cuma günü tırnaklarınızı keserseniz, onları kederden kesersiniz. Eğer Cuma günü bir gemi denize açılırsa kötü şansa sahip olur. Tıpkı 19. yüzyılda Cuma günü denize açılıp bir daha hiç haber alınamayan H.M.S. Friday gemisi gibi.

İngiltere Cuma denize açılmanın uğursuzluğuna dair batıl inancı kırmak için H.M.S. Friday gemisinin omurgasını Cuma günü çattı, mürettebatını Cuma günü seçti, Jim Friday adlı bir kaptan atadı ve Cuma günü denize açılmasını sağladı. Ve anlaşılan o ki bütün bunlar kötü bir fikirdi...

Dolayısıyla Cuma günü ve ayın 13’ünün birleşimi şu ana kadar bütün inançlardan birçok insana uğursuzluk getirmiştir. Bu konuda daha çok sözel bir tarih olduğu söylense de 13. Cuma’nın 13 sayısının ve Cuma gününü uğursuzluklarının birleşiminden doğduğuna inanılıyor.

İnanışa göre eğer 13. Cuma'da saçınızı keserseniz, ailenizden biri ölür. 13. Cuma'da doğan bir çocuk hayatı boyunca şanssız olur. Eğer 13. Cuma'da bir cenaze kortje önünüzden geçerse, bir sonraki cenaze sizinki olur. 13. Cuma'nın uğursuzluğu ile de değişik şekillerde savaşmaya çalışanlar olmuş. Mesela Indiana'da bir kasaba 13 Ekim Cuma günü bütün kara kedilerin boynuna küçük çanlardan takmış. O gün kötü bir şey olmadığını görünce de bu geleneğe üç yıl daha devam etmişler.

İLK YAZILI METİN 1869'A AİT

13. Cuma’nın uğursuzluğuna dair ilk yazılı metin ise Gioachino Rossini’nin 1869’daki biyografisinde rastlanmıştı: “Rossini sonuna kadar sevecen arkadaşlarıyla çevrelenmişti; ve eğer doğruysa, birçok İtalyan gibi Cuma’yı ve 13’ü uğursuz olarak adlederdi, 13. Cuma gününde ölmesi de dikkat çekiciydi.”

13. Cuma ile ilgili bir başka hikaye ise Tapınak Şövalyeleri’ne ait. Nathaniel Lachenmeyer’in “13: Dünyanın En Meşhur Batıl İnancı” kitabında şöyle yazar: “Tapınak Şövalyeleri 1118’de Kudüs’te manastırın ordusu olarak kuruldu. Haçlı Seferleri sırasında Hıristiyan hacıları koruyacaklardı. Sonraki iki yüzyıl boyunca Tapınak Şövalyeleri aşırı derecede güçlü ve zengin oldu. Bu güç karşısında kendini tehdit altında hisseden ve servetlerini ele geçirmek isteyen Kral Philip, Fransa’da 13 Ekim 1307 Cuma günü şövalyelerin topluca tutuklanmasını istedi.” Şövalyeler daha sonra yakılmıştı.

SAYILARLA 13. CUMA
Britanya'da British Medical Journal'ın ayın 6'sına denk gelen Cuma ve 13'üne denk gelen Cuma'ları karşılaştırarak yaptığı bir araştırma 13. Cuma günlerinde trafik kazalarında yüzde 52'lik bir artış olduğunu ortaya koymuş. Fakat Alman Sigorta İstatistikleri Merkezi ise 12 Haziran 2008'de bir açıklama yayınlayarak 13. Cuma'larda daha az kaza, yangın ve hırsızlık olduğunu söyledi. Bunun sebebi ise insanların korkudan evden çıkmamalarına bağlanıyor. Hollanda'da ise 13. Cuma'da araç sürmek daha güvenli. Çünkü normalde ortalama 7.800 kaza olurkan 13. Cuma'da 7.500 kaza bildirilmiş.

Kuzey Carolina'daki Stressle Başa Çıkma ve Gobi Enstitüsü'nün araştırmasına göre ise Amerika'da her yıl 17 ila 21 milyon kişi bugünden korktuğu için gündelik işlerini yerine getiremiyor.

ntvmsnbc

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Temmuz 2014, 14:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




triskaidekaphobia değilmiydi o ben öyle hatırlıyorum ?

isa peygamberi 30 parça gümüşe karşılık gammazlayan havarinin yani huta nın, yahuda diye bilinir, 13 üncü havari olması. isanın perşembeyi cumaya bağlayan gece çarmıha gerilmiş olması ayrıca bir uğursuzluk işareti sayılmaktadır. NBA (Amerika Basketbol Ligi)'nde 13 no'lu forma olmayışı veya bazı otellerde 13 no'lu odanın olmayışı gibi abuk subuk durumlara da yol açmıştır.

müminler acısından ise istisnasız her cuma günü gibi kaçırılmaması ve camiye gidilmesi gereken gündür
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
benim için 13 cuma'nın, 14 cumartesinden farkı olmayan sıradan bir gün.

Bu arada ben cuma namazlarına salı günü gidiyorum daha tenha oluyor .)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 14:11   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Yine siz ve yine olayı bambaşka bir polemiğe sürükleyen görüşleriniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zaten bunun hadi 13ü anlarım da Cuma ile ilgili olmasının ''Dinsel istirmar''dan başka ne sebebi olabilir ki? Ya da bunun aksini iddia edecek bir din kardeşim var mı? Hayırlısı.

Salıları cuma namazları daha tenha olur muhakkak, ama cennet ya da cehennem olgularından hangisi (madden ya da manen) kulağa daha tenha geliyor bilemeyeceğim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 14:26   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




işte bunlar hep dinler yüzünden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dinler var olmadan önce kuyruklu yıldızlar bazı insanlar tarafından kötü şans olarak, bazı insanlar tarafından tanrının onlara kızgınlığını, kuraklık ve savaşı ima ederken, bazı insanlar için ise bereket ve iyi şansı ima edermiş.

Günümüzde ki inanışlarında geçmişten hiç bir farkı yoktur. Geçmişin inanışları bugünün mitolojisi, bugünün inanışları da yarının mitolojisi olacaktır.

Peki senin için ne ima ediyor, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ? iyi şans mı yoksa kötü şans mı ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 14:32   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Din Hz. Adem'den önce bile vardı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ama 'dinler' dediğimiz kavram işte o yok zaten. Allah katında tek din İSLAM'dır. Bunu kendilerince yok o peygamber geldi onun da bizim de dinimiz şu, yok bu peygamber geldi bunun da bizim de dinimiz şu diye yorumlayanlar da belki biliyor, belki kasten unutuyor vs vs. Adem'den beri aynı din üzerinde ilerliyoruz. Zaten öyle olmasa Kal'u-bela'da 'Dinimiz islam' dediğimizi söyleyen Allah yalan mı söylemiş? (Haşa)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Benim için her sayı 13; her gün Cuma, elhamdülillah
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 15:01   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Allah katında tek din İslam' mı ? tuhaf, peki diğer dinleri aksesuar, yeşillik için mi yaratmış ki acaba ? Allah diğer kitapları indirirken değişeceğini bilmiyor muydu ? bildiği halde neden indirdi, ikincisinin değişeceğini bilmiyor muydu, üçüncüsünün değişeceğini bilmiyor muydu ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
neden bile bile indirdi ve daha sonra o dinlere inanırsanız sizi cehennemde yakarım dedi tahrı egoist mi, sadist mi ? Allah türkçe de bilmiyor sanırım ? sadece arapça biliyor olmalı. neden hadisler arapça ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
herneyse, bütün dinler barıştan söz ediyor, ben ilk adımı Tanrıdan ve şeytandan bekliyorum. Gazze bombalanıyor baksana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 15:13   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Yapmayın sizin gibi biri bunu söylememeliydi, başka bir din yaratmadı ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Din canlı bir varlık mı niye yarattı diyorsunuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Olsa olsa canlı bir olgu diyebiliriz. İnsanlar bir şeylere inanmaya programlanmıştır ya da fırtratlarında bu var ya da buna ihtiyaç duyuyor diyelim. Bu durumda Allah'ın dinini beğenmeyip kendi dinini kendi yazan, yaşatan, var eden olması şaşırtıcı mı?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Her şeyde bir ibret olması gerekmez mi? İbret alınması, sadece şu an 7 milyar insan var, kimin 7 tane çocuğu bile var ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Her şeyi bilerek ve isteyerek yaptı tabi ki, demek ki O'na karşı gelebiliyormuşuz bak, demek ki insan akıl ve iradesini kitap değişmek için bile kullanabiliyor ve biz de bunları görüyoruz. Bir şeyler bizim görmemiz için oluyor. Sizin sadist mi diye sorguladığınız o Allah şu cümlenizden sonra sadistliğini de göstermeyi bilir ama muhtemelen siz benim bu postumu görebileceksiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ve ayrıca ben sizin neden dövme yaptırdığınızı sorguluyor muyum? Ya da niçin evrensel bir dil var ve bu ingilizce? Neden Türkçe değil diye? Ya da hadi sorgulayalım ne yapacağız, evrensel dil Türkçe olacak mı?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Din dille ölçülmüyor, eğer bunu bilseydiniz dilinizle dininize adanırdınız ya da tersten bakalım dilin Allah'a ulaşmak için milliyetçiliğini önemsemezdiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bütün din adı altında oluşturulan sistemler barıştan söz ediyor mu bilmiyorum ama; Allah yüzyıllar önce vaatleriyle adımlarını attı, şeytan da öyle.

Belki aslında adım atması gereken, ya da beklenen bizlerizdir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 16:31   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],

Kuran'da farz ibadeti olan namazın nasıl kılnacağının kuranda yazılı olmaması, "kuran eksiksizdir, kusursuzdur" iddialarını çürütüyor.

Namazın nasıl kılınacağı, hangi namazın kaç rekat olduğu, hangi surelerin nerede okunacağı, kesinlikle kuranda yoktur. Farz (yapılması zorunlu emir) ibadetinin Tanrı'nın kitabında yer almaması çok büyük bir açıktır, muhammed'in ölümünden 200 yıl sonra hazırlanmış hadislerle yazılı olması beraberinde bir çok soruya gebedir.

Allah yazmadığı bir şeyi yapmadığın için bknz : mümin 72. kaynar suda, sonra da ateşte yakılacaktır diyor.

Kuran'dan yemek tarifleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anlayın artık şunu, dinler insanların uydurmasından başka birşey değildir. Daha önceki kitaplarda da muhammed'in geleceği, bundan sonra bir din daha (islam) geleceğinin yazılıymış olması söylentisi de bizim müslümanların yalanından, uydurmalarından başka hiçbirşey değildir.

insanların iyi birisi olması için herhangi bir kitaba veya herhangi bir kılavuza itiyacı yok. Bilsem felaketi önleyecek, her gün zikir çeker gibi tespihe dizerim tevekkülü, ama 57 islam ülkesinin tevekkülü ile bilimin sunduğu çare arasında ki büyük uçuruma bakıp felaketleri önlemediğini biliyorum.

Unutmayın gerçekleri kutsal kitaba göre yorumlayan biriyle tartışamazsınız.

Gökyüzünden bahsetmeleri, yeryüzünü sömürmek içindir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Konu Elysian tarafından (14 Temmuz 2014 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: Estağfurullah
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 16:47   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




Kitabın içinde farz olan her şeyin yazması gerektiğini kim söyledi ki siz onun kusursuz olduğundan şüphe edip Allah'ın sözü üstüne söz söylüyorsunuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mesela benim kurduğum ve sizin duyduğunuz bir cümleyi siz inkar etseniz ben size beni yok sayıyorsun demekki derim. Kur'an Allah'ın sözü olduğuna göre ve siz de bunu inkar ettiğinize göre sanırım bundan şüphe edebiliriz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İkinci olarak dinlerin insanların uydurması olduğu konusunda zaten hem fikiriz ki. Dinler diye addedilmiş tüm olgular uydurma. Hak din diye bir şey var o zaten olmalı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
inanç dindir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] inandığınız hiçbir şeyin olmadığını söyleyebilir misiniz?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


''Anlayın artık şunu, dinler insanların uydurmasından başka birşey değildir. Daha önceki kitaplarda da muhammed'in geleceği, bundan sonra bir din daha (islam) geleceğinin yazılıymış olması söylentisi de bizim müslümanların yalanından, uydurmalarından başka hiçbirşey değildir.'' bu cümlenizden dolayı size dua edeceğimden emin olabilirsiniz; zira ihtiyacınız olacak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hiçbir şeyi kabul etmeyebilirsiniz ama Allah'ın sözünü hiç kimseye atfetmeyin ve ona yalan demeyin lütfen. Evet insanın insan olması için inancı olmak zorunda değil, ama saygısı olmak zorunda
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu kadarını ben bile tartışamam. Üzülürüm, hem size hem kendime hem kendi dinime...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Temmuz 2014, 17:22   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 13. Cuma Neden Uğursuz Sayılır?




''Anlayın artık şunu, dinler insanların uydurmasından başka birşey değildir. Daha önceki kitaplarda da muhammed'in geleceği, bundan sonra bir din daha (islam) geleceğinin yazılıymış olması söylentisi de bizim müslümanların yalanından, uydurmalarından başka hiçbirşey değildir.''

kesinlikle öyle,

müslümanların diğer dinlere ait kitapların değiştiğini savunurken, bu kitaplarda muhammedin ve başka dinin geleceğinin yazdığını söylemeleri ne kadar doğru ve aklı selim bir insanın inanacağı türdendir sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ?

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
13, cuma, neden, sayılır, uğursuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uğursuz Kim? Zen Tarih 0 26 Mayıs 2014 16:25
13 Neden Uğursuz ? xena Merak Ettikleriniz 0 31 Aralık 2012 16:28
Merdivenin Altından Geçmek Neden Uğursuzluk Sayılır ? yoSun Merak Ettikleriniz 0 08 Haziran 2012 00:33
Merdivenin altından geçmek neden uğursuzluk sayılır? Candy Merak Ettikleriniz 0 31 Ağustos 2010 17:48