![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için; Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım. Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı) ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim. 1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım. Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım. Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için). Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım. 3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim. Yanında kızarmış patates, ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın) | |
| ![]() |
Etiketler |
ciğer tavanın püf noktası : süt ve soda |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişne Soda | Zen | İçkiler İçecekler | 0 | 08 Şubat 2012 20:44 |
Sensodyne Baking Soda | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 13 Eylül 2011 22:41 |
Aç bir soda, güzelleş! | Adrasteia | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 23 Nisan 2010 21:10 |
Vişneli Soda | YapraK | İçkiler İçecekler | 0 | 22 Mart 2009 21:49 |