IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2022, 08:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayakkabı seçiminde dikkat etmeniz gereken 8 öneri!




Ayakkabıları, modellerine ve renklerine bakıp satın alıyoruz. Halbuki rahatlığına ve ayağınızın uygunluğuna bakıp, satın almak daha sağlıklı.

Çeşit çeşit ve renk renk modelleriyle gardıropların vazgeçilmezi olan ayakkabıların seçimi çok önemlidir. Çünkü sağlığımız açısından önemli olanlardan çok modellerine bakıp satın alıyoruz. Ayak problemlerinin büyük çoğunluğu yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanıyor. İşte ayakkabı alırken göz önünde bulundurmanız gerekenler;


Satın almayı düşündüğünüz ayakkabının mutlaka iki tekini birden deneyip, öyle satın alın. Çünkü ayak numaranız aynı olmasına rağmen, bir ayağınızın genişliği ve uzunluğu farklı olabiliyor. Bu da kullanımda sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Markaların ayakkabı kalıpları, ayak numaranızdan farklı olabilir. Bu yüzden tercihinizi ayak numaranıza göre değil de, ayağınıza uyan ayakkabıya göre yapın.

Doğal malzemelerden yapılmış, kaliteli ayakkabılardan yana tercihler yapın. Hem ayakkabı daha uzun ömürlü olur hem de sağlığınız açısından daha faydalıdır. Ayakkabının içinin kaygan ve sert olmamasına dikkat edin. Ayağın kavislerine destek veren modelleri seçin.

“Ayakkabı giyildikçe açılır.” sözüne sakın inanmayın. Belki biraz genişler ama siz yinede ayaklarınız için rahat olan ayakkabıları satın alın.

Ayaklarınız gün boyunca şiştiğinden, ayağın hacmi genişler. Bu yüzden ayakkabı alışverişinizi öğleden sonra ya da akşam vakitlerinde yapın.

Geniş ve kısa topuklu ayakkabıları tercih edin. Ayakkabının topuk boyunun ise 2,5 cm’yi geçmemesine özen gösterin. Sivri burunlu ayakkabılardan da kaçının. Bu tür ayakkabı modelleri ayağınızın şeklinin bozulmasına neden olacaktır.

Almayı düşündüğünüz ayakkabıları, eğer çorapla giymeyi düşünüyorsanız, mutlaka çorabınızı da yanınızda götürün ve öyle deneyin.

Yapılan yanlış ayakkabı seçimi sonucu; diz, bel, bacak ağrısının yanı sıra, ayaklarda nasır oluşumuna ve incinmelere sebep olabilir.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flört ederken dikkat etmeniz gereken detaylar... Sarya Ah Kadınlar 0 19 Haziran 2021 00:46
Saç bakımında kullanabileceğiniz ve dikkat etmeniz gereken yöntemler Funda Saç Modelleri ve Bakımı 0 11 Nisan 2019 17:30
Eş seçiminde dikkat etmeniz gerekenler Lcia Evlilik Hazırlıkları 0 01 Kasım 2014 15:55
Krem Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Madde! xena Ah Kadınlar 0 03 Ağustos 2014 17:36
Saç kestirirken dikkat etmeniz gereken ipucları Ezgi Ah Kadınlar 0 03 Ağustos 2010 20:39