IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2018, 22:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zippoyu kim buldu




Zippo çakmağı kim icat etti. Metal ve yeniden doldurulubilen bir çakmak olan Zippo, Zippo Manufacturing Şirketi tarafından Bradford , Pennsylvania da üretilmektedir. Zippo çakmaklar binlerce farklı stil ve tasarıma sahiptir.

George G. Blaisdell 1932 yılında Zippo Manufacturing Company kurdu ve Avusturyalı çakmak üreticisi IMCO tarafından üretilen bir çakmak modelinden esinlenerek, 1933 yılının başlarında ilk Zippo çakmağı üretti. Blaisdell çakmağın yakma esnasında çıkardığı sesin fermuar (zipper) sesine benzediği için çakmağın adını modernize ederek “Zippo” koydu. 3 Mart 1936 tarihinde, Zippo için patent aldı.

Zippo çakmakları, özellikle İkinci Dünya Savaşı sırasında, Amerika Birleşik Devletleri askeri arasında çok popüler oldu. Zippo, genel tüketici pazarları için çakmak üretimini durdurdu ve aralarında bir anlaşma olmadan üretimini tamamen ABD ordusuna yönelik değiştirdi. Zippo çakmaklar pirinçten yapılıyordu, ancak savaş yıllarında pirinç metali sıkıntısı baş gösterince üretimde çelik kullanılmaya başlandı.

Vietnam savaşı sırasında savaşa katılan askerlere özel bir nişan olarak Zippo çakmak veriliyordu. Şu anda bu çakmaklar koleksiyoncuların gözdesi durumundadır.

Dünya savaşından sonra zippo çakmaklar bir çok şirket tarafından reklam malzemesi olarak kullanıldı. Zippo çakmaklar üzerinde yer alan desenler için sanatsal çalışmalar yapıldı. Teknoloji gelişmesine rağmen Zippo çakmakların temel mekanizması hep aynı kadı.

2002 yılında zippo farklı amaçlar için çakmaklar üreterek ürün yelpazesini geliştirdi. 2005 de Outdoor Utility Lighter adıyla dış mekanlarda kullanılması için çakmak üretti. Zippo OUL adı verilen modelde bütan gazı kullanıldı. 2007 de Zippo BLU adıyla yine bütan gazı kullanılan bir çakmak daha üretti.

Günümüzde Bradford’da yer alan 15.000 m2 lik Zippo müzesinde 1932 yılından bu yana üretilen özel çakmaklar sergilenmektedir ve satılmaktadır.

Zippo çakmaklar 1949 ile 2002 yılları arasında, Niagara Şelalesi, Ontario, Kanada’da üretildi. 1933 yılından bu yana, 500 milyonun üzerinde Zippo çakmak üretilmiştir.

Sigara karşıtı kampanyalar ve insanların sigaranın zararları konusundaki bilinçlenmeleri sigara ve çakmak satışlarını azalttı. 2011 yılından bu yana Zippo Manufacturing Co. Zippo adıyla saatler, giyim eşyaları, parfümler gibi ürünler çıkartarak müşterilerine daha geniş bir çeşitlilik sunmaya başladı.

__________________
Kim olduğunuzun önemi yok.; İNSAN olun yeter...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buldu, icat, kim, zippo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neyi kim buldu? Ay Merak Ettikleriniz 0 22 Temmuz 2012 13:22
Tuvaleti Kim Buldu Ezgi Merak Ettikleriniz 0 20 Aralık 2011 20:58
Kaf Kaf logosunu buldu Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 08 Temmuz 2011 18:14