IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2018, 21:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulaklığı kim buldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kulaklığı kim icat etti, kulaklık ne zaman icat edildi?

İlk kulaklıkların müzikle hiç alakası yoktu. 1880’lerde, ilk kulaklıklar (ya da en azından erken ataları) telefon operatörleri tarafından kullanılıyordu. Kulaklıklar, telefon alıcısı olarak amplifikatörler geliştirilmeden önce elektrikli ses sinyallerini dinlemenin tek yolu idi. Kullanıcının omzuna yaslanan ve 10 kilodan fazla olan tek bir parçadan oluşuyordu.

1891’de Ernest Mercadier, telefon operatörleri için bi-telephone adını verdiği gürültüyü engelleyen bir çift kulakiçi kulaklık icat etti.

1895’te ortaya çıkan Electrophone sistemi sayesinde, insanlar, operaya giden insanların, performans sergileyen sanatçıların seslerini daha iyi duyabilmeler için kullanıldı. Daha çok stetoskop gibi görünüyordu.

Nathaniel Baldwin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk gerçekten başarılı olan ve günümüzdekine benzer kulaklık seti 1910 yılında Nathaniel Baldwin tarafından icat edildi. Baldwin’in onları mutfağında inşa ediyordu ve bir seferde sadece 10 tane üretebiliyordu. Kulaklıkları ilk olarak ABD Donanması’na götürdü. Daha önce test ettikleri tüm kulaklıklardan daha iyi oldukları için Donanma, Baldwin’in sınırlı üretim yeteneklerine rağmen cihazları satın almayı kabul etti.

Telgraf ve telefon çalışmalarında kullanılan kulaklıklar 75 ohm empedansa sahipti. Erken kablosuz radyo ile kullanılanlar duyarlılığı arttırmak için daha ince tellere sahipti. Hem kristal setleri hem de üçlü alıcılar için uygun olan 1000 ila 2000 ohm’luk emilim yaygındı. 1919 civarında Brandes tarafından üretilen bazı çok hassas kulaklıklar, erken radyo çalışmaları için yaygın olarak kullanılıyordu.



Eugen Beyer 1937’de ilk dinamik kulaklığı geliştirdi. Dinamik kulaklıklar, diğer kulaklık teknolojilerinden farklı olarak, hoparlörlerin ürettiği gibi, ses üretmek için sabit bir mıknatıs ve hareketli bir koniye sahiptir.

İlk Stereo Kulaklık

1958’de, Milwaukee’den bir ses sanatçısı ve caz müzisyeni olan John C. Koss, ilk stereo kulaklıkları üretmiştir. 1958’de John C. Koss, ilk stereo kulaklıkları tanıtmasıyla müzik endüstrisini sonsuza dek değiştirdi. Sonuç olarak, kulaklıklar askeri ve telekomünikasyon endüstrilerinden daha çok müzik alanında kullanılan ve özellikle de kişisel müzik dinleme cihazı haline geldi.

Kullanıcının kulak kanalına takılan daha küçük kulakçık tipi kulaklıklar, ilk olarak işitme cihazları için geliştirilmiştir. Ticari olarak 1954’te Regency TR-1’in tanıtımıyla ortaya çıkan transistörlü radyolar ile yaygın olarak kullanıldılar. Tarihin en popüler eğlence cihazı olan transistörlü radyo, dinleme alışkanlıklarını değiştirerek insanların her yerde radyo dinlemesine olanak tanıdı. Bugün en yaygın kullanılan uygulama olan 3,5 mm’lik radyo ve telefon konektörü, 1964 yılında piyasaya sürülen Sony EFM-117J transistörlü radyosundan beri kullanılmaktadır.

Sony Walkman

Kulaklık tarihinde en önemli olay, 1979 Sony’yi Walkman’in piyasaya çıkmasıdır. Daha önceleri sabit cihazlara bağlanan kulaklıklar artık taşınabilir hale gelmişti. Walkman ile birlikte verilen Sony’nin MDL-3L2 kulaklıkları taşınabilir ilk kulaklıklar oldu.

2001’de iPod bütün müzik evrenini yeniden değiştirdi. 2001 yılında ilk iPod’dan bugüne kadar, 300 milyondan fazla iPod, beraberindeki çift kulakiçi kulaklıkla satıldı.

2008 yılında Dr. Dre ve Jimmy Iovine güçlerini birleştirdiler ve Monster ile birlikte Beats by Dre kulaklıklarını geliştirdiler. Dre kulaklıkları derin bas sesi ve yüksek ses kalitesi göz önünde bulundurularak tasarlanmıştı. Dre kulaklıkları hızlı bir şekilde büyük bir pazar payı yakaladı ve hemen her NBA oyuncusu üzerinde otobüslerden soyunma odasına yürüdüklerinde görülebilirdi.



aLinti..




__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kulaklığı kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Rengini Buldu Thetis Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2012 18:13
Ferhat Göçer ve Kulaklığı Yollarını Ayırıyor Luis Yalan Haber 0 10 Mayıs 2010 08:44
Dünyanın ilk elmas Bluetooth kulaklığı SuNSeT Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ocak 2008 19:31