IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2018, 20:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaokeyi kim buldu





Arkadaşlarla beraber iyi vakit geçirmek için akla gelen ilk etkinlikler bowling, bilardo veya dans olabilir. Yüzyılın başlarında Karaoke adı verilen yeni bir kavram bu popüler etkinliklerin arasına katıldı. Japonca “boş orkestra” anlamına gelen karaoke, adındanda anlaşılacağı gibi Japonya’da doğdu.


İlk karaoke makinesi 1972 yılında Japonya’da yapıldı. Bu tarihten sonraJaponya’da restoranlarda canlı müzikten daha çok karaoke makinesinden yayılan şarkılara eşlik etmek, şarkılar söyleyerek akşam yemeklerini daha keyifli hale getirmek bir gelenek halini aldı.

Karaoke makinesinden bir şarkının seçilmesi ise iki öğün yemek fiyatına eşdeğerdi ve bu çoğu Japon için pahalı bir zevkti.

Daisuke Inoue

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Karaoke fikri olağandışı koşullardan doğdu. Japon mucit Daisuke Inoue, kafelerde yardımcı müzisyen olarak çalışıyordu. Bir müşterisi şehirdışında bir arkadaş toplantısında kendisine eşlik etmesini istedi. “Daisuke, sen klavye çalıyorsun, benim sesimin nasıl olduğunu ve hangi tonda şarkıların bana uygun olacağını da biliyorsun” dedi.

Ne yazık ki, Daisuke müşterisi ile birlikte seyahate çıkamadı. Fakat daha iyi birşey yaptı. Müşterisinin yemekte şarkı söyleyebilmeleri için özel bir kayıt yaptı. Müşterisi seyhatten döndüğünde ondan bir kaç kaset daha kaydetmesini istedi. Bu istekten kısa bir süre sonra, insanların şarkı söyleyebildiği müzik çalan, bir mikrofonu, hoparlörü ve amplifikatörü olan bir set kurmaya karar verdi.


Inoue, teknolojiden anlayan arkadaşlarıyla birlikte, başlangıçta 11 tane, 8 Juke adını verdiği makine yaptı. Bu makineleri Kobe’deki küçük barlara kiralamaya başladı. Aslında Daisuke karaoke setini mekanların satın alması için değil bireysel müşterilerin satın alacağını düşündüğü için yapmıştı.

Fakat, karaoke sistemleri genellikle canlı performans yapan müzik gruplarına yeni bir alternatif olarak görülmüş ve esas olarak zengin işadamlarının dikkatini çekti.

Bölgeden iki kulüp sahibinin mekânları için makineyi satın almasının ardından herşey hızlı bir şekilde değişti. 8 Juke makinesine olan talep, hızlı bir şekilde arttı ve ilk siparişler Tokyo’dan geldi.



Bazı işletmeler, mekanın içine müşterilerin şarkı söyleyecekleri özel şarkı kabinleri yaptılar. Çok sayıda karaoke localarının bulunduğu bu mekanlar karaoke barları olarak adlandırılmaya başlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


90’lı yıllarda karaoke, Asya’nın tamamına yayılan bir çılgınlığa dönüştü. Bu süre zarfında, karaoke sistemine gelişmiş ses teknolojisi, lazer diskler ve video oynatıcılar eklendi. Kullanıcılar, artık evlerinin konforunda ve ekranda akan şarkı sözlerine eşlik ediyorlardı.

Daisuke Inoue’ye gelince, potansiyele bakıldığında buluşunu patentlemediği için çok fazla para kazanamadı. Fikri bir çok şirket tarafından kopyalandı, üretildi ve satıldı. Son olarak, lazer disk çalarların piyasaya çıkmasının ardından 8 Juke üretimi tamamen durduruldu. Daisuke o zamana kadar, 25.000 makine üretip satmıştı.

The Appendix dergisinde yayınlanan bir röportajında Inoue,

Buluşuma patent koruması alsaydım, karaoke teknolojisinin şu anki evrimini engelleyecektim, bu kadar yaygınlaşamayacaktı. İlk Juke 8’leri yaptığımda bir kayınbiraderim patent almam gerektiğini söyledi. Ama o zaman, pek fazla para getireceğini düşünmüyordum. Sadece Kobe bölgesindeki barların makinemi kullanacağını planlamıştım. Bu sayede rahat bir hayat yaşayabilecek ve hala müzikle ilgilenmeye vaktim olacaktı. Çoğu insan bunu söylediğimde bana inanmıyor ama, ilk makineye bir patent alsaydım, karaoke’nin bu kadar büyüyebilceğini sanmıyorum. Ayrıca, o şeyi sıfırdan inşa etmedim.

demiştir.

1996 yılında Inoue’nun karaoke hikayesi Singapur Televizyonu tarafından yayınlandıktan sonra karaoke makinesinin babası olarak haklı bir şekilde tanınınmaya başladı. 1999’da, Time Dergisinin’in Asya baskısında, “Yüzyılın En Etkili Asyalıları” arasında yer aldı.

2004 yılında, Inoue Harvard Üniversitesi’ne “karaoke’yi icat ederek, insanların birbirlerine katlanmayı öğrenmeleri için tamamen yeni bir yol sağladığı” için Ig Nobel Barış Ödülü’nü aldı.

2005 yılında, yönetmen Hiroyuki Tsuji, Karaoke adlı, Inoue’nin kurgusal biyografik filmini çekti.

10 Mayıs 1940 doğumlu olan Daisuke Inoue, şu anda Japonya Kobe’de karısı, kızı, üç torunu ve sekiz köpeği ile bir dağ evinde yaşıyor ve ayrıca bir hamamböceği öldürme makinesi icat etmeye çalışıyor.



aLinti..




__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karaokeyi kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütyeni kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 3 15 Mayıs 2019 06:09
Viskiyi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 2 19 Ekim 2018 11:02
Teraziyi Kim Buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 02 Aralık 2015 21:25