IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2018, 11:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Wi-Fi kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kablosuz internet tarihi hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazımızda. Günümüzde “WiFi” ve “internet” terimlerinin birbirine bağlılığı nedeniyle aynı şeyi ifade ettiği varsayılabilir. Fakat aynı şeyler değil birbiriyle çok sıkı bağlantılıdır.


WiFi nedir?

WiFi (veya Wi-Fi) Wireless Fidelity için için kulanılan kısatmadır. WiFi, bilgisayarların, destekleyen cep telefonlarının, iPad’lerin, oyun konsollarının ve diğer cihazların kablosuz bir sinyal üzerinden iletişim kurmasını sağlayan bir kablosuz ağ teknolojisidir. Tıpkı bir radyonun istasyonları gibi kanallar üzerinden, havada yayılan sinyaller ile cihazınızı internete bağlamaktadır. Sonuçta WiFi sinyali, yüksek frekanslı bir radyo sinyalidir.

Kablosuz bir ağ oluşturan tüm elektronik bileşenler (yani bilgisayar telefon gibi cihazlarınız, modem gibi yönlendiriciniz vb.), Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü ve WiFi Alliance tarafından belirlenen 802.11 standartlarından birine dayanmaktadır. WiFi ittifakı, WiFi adını taşıyan ve teknolojiyi tanıtan kişilerdi. Bu teknoloji aynı zamanda kablosuz yerel ağ için kısa olan WLAN olarak da bilinir. Ancak, WiFi çoğu insan tarafından kullanılan daha popüler bir ifade haline geldi.

WiFi Nasıl Çalışır?

Yönlendirici (router yada modem), kablosuz ağın temel parçasıdır. Sadece yönlendirici fiziksel olarak bir ethernet kablosuyla internete bağlanır. Modem daha sonra, internetten aldığı veri paketlerini yüksek frekanslı radyo sinyalleri ieklinde yayınlar.

Kullandığınız bilgisayar veya telefon cihazındaki wifi adaptörü, yönlendiriciden gelen sinyali okur, kendi ürettiği veriyi yönlendiriciye ve internete geri gönderir. Bu akışa, upstream and downstream activity (yukarı ve aşağı akış aktivitesi) denir.

WiFi’yi kim icat etti?

Wi-Fi yi oluşturan bileşenlerin bileşenin neler olduğunu anlattıktan sonra, bu teknolojinin tek bir mucit tarafından icat edilemeyecek kadar kapsamlı olduğunu bilmek gerekir. Tıpkı radyo veya televizyon gibi wifi teknolojisi de bir ço gelişmenin sonucunda ortaya çıkmış ve standart hale gelmiştir.


İlk olarak, bir WiFi sinyali yayınlamak için kullanılan 802.11 standartlarının (radyo frekansı) geçmişine bir bakalım. İkincisi, bir WiFi sinyali gönderme ve almaya yarayan elektronik cihazlara bakmak gerekiyor. WiFi teknolojisi ile bağlantılı birçok patent bulunmaktadır.

1997’de 802.11 standartlarını oluşturan IEEE komitesine başkanlık ettiği için Vic Hayes, “Wi-Fi’nin babası” olarak anılıyor. Wi-Fi kamuoyuna sunulmadan önce, Vic Hayes ve IEEE komitesi, WiFi’nin standartlarını belirlediler. 802.11 standardı 1997 yılında kuruldu. Ardından 802.11 standartlarını karşılayan bant genişliğindeki 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n ve diğer ağ gelişmeleri geldi. Sona eklenen harflerbir öncekinden daha gelişmiş olduğunu göstermektedir. Tüketici olarak bilmeniz gereken en önemli şey, en yeni sürümün performans açısından en iyi sürüm olduğu ve yeni standartları çalıştıracak, cihazların bu standartlara uyumlu olması gerekliliğidir.

WLAN Patentinin Sahibi Kimdir?

Patent davalarını kazanan ve bu konuda hak eden WiFi teknolojisi için en önemli patent Avustralya Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’ne (CSIRO) aittir. CSIRO, WiFi sinyal kalitesini büyük ölçüde geliştiren bir çip icat etmiştir.

Teknoloji haber sitesi PHYSORG’a göre, Bu buluş için, CSIRO’nun radyo astronomisinde öncü çalışmalar yaptığı 1990’larda, Dr. John O’Sullivan liderliğinde bilim adamlarından oluşan bir ekibin, radyo dalgaları yansıtan ve yönlendiren çalışmalarından faydalanılmıştır. İç mekan yüzeyleri, sinyali bozan bir yankıya neden oluyordu. CSIRO, aynı sorunu çözmeye çalışan dünya çapındaki büyük iletişim şirketlerinin birçoğunu geride bırakarak yankıyı azaltarak sinyali iletebilen hızlı bir çip icat ettiter.

CSIRO, bu teknolojiyi oluşturanların Dr. John O’Sullivan, Dr. Terry Percival, Bay Diet Ostry, Bay Graham Daniels ve Bay John Deane olduğunu açıklamıştır.



aLinti..


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
wi-fi kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barbieyi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 20 Ekim 2018 18:09
Klarneti kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 20 Ekim 2018 18:06
Zımbayı kim buldu Sparrow Mucitler ve İcatları 0 16 Ocak 2018 22:52