IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2020, 23:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jakuziyi kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Jakuzi, su tesisatı, elektrikli pompa ve su jetleri ile donatılmış bir küvet çeşididir. Pompa, suyu emerek, su altı jetleri vasıtasıyla borulardan geçirir ve küvetin içne havayla karışık olarak tazyikli şekilde geri gönderir. Her bir jet, suyu ve havayı karıştırarar püskürtür. Hava ve su oranı, her bir jette veya her iki bölgede merkezi bir kontrol sistemiyle ayarlanabilir.

Jakuziyi kim icat etti



1968’de, Roy Jacuzzi, fıskiyeleri küvetin kenarlarına yerleştirerek ilk bağımsız, tam entegre jakuzili banyoyu icat etti ve pazarladı. Jacuzzi ®, buluşun ticari adıdır. Roy Jacuzzi jakuzinin mucididir. Jacuzzi kardeşlerin kurduğu Jakuzi Şirketi ilk girdap banyosu patentine ek olarak, pompa sistemleri, jet teknolojisi, hava kontrolleri ve ürün tasarımı konusunda 250 adet dünya çapında patent sahibidir.

1915’te Giocondo Jacuzzi tarafından yönetilen, yedi kardeş (Candido, Valeriano, Rachele, Francesco, Giocondo, Gelindo) tarafından kurulan Jacuzzi and Brothers şirketi, Berkeley, California’da askeri anlaşmalar altında ahşap pervaneler yapmak için kuruldu.


Jakuzi şirketinin tarihi, 1900’lü yılların başında Jacuzzi kardeşlerin İtalya‘dan Kaliforniya’ya göç etmeleriyle başlar. Kardeşler, ABD posta servisi için posta ayrıca San Francisco Körfezi Bölgesi’nden Yosemite Ulusal Parkı’na giden yolcuları taşıyan ilk kapalı kabin, tek kanatlı uçağı icat etmişlerdir. Mucit kardeşler daha sonra tarım pompa endüstrisinde ve tabii ki jakuzi banyosu endüstrisinde büyük ilerlemeler kaydettiler.

1920’de tanınmaya başladıktan sonra Jacuzzi Kardeşler, tarımsal pompa endüstrisine girdiler ve önemli ilerlemeler kaydettiler. Bu sektördeki tecrübeleri bugün dünyada lüks evlerde ikonik bir figür olan Jakuzi’nin icadına zemin hazırladı.

1956 yılında, ailenin hidrolik bilgisi, bir aile üyesinin artritle ilgili problemini tedavi etmek için kullandıkları portatif bir hidroterapi pompası yaptıkarında çok daha değerli hale geldi. Evde yaptıkları bu uygulama, sonradan hastanelere ve okullara taşınabilir bir pompa olan J-300’ün yapılmasıyla küçük bir niş bir pazar haline geldi.

Jacuzzi kardeşlerin öncü ruhu, 1968 yılında dünyanın ilk girdap banyosu olan Jakuzi’yi icat eden üçüncü nesil aile üyesi Roy Jacuzzi‘de de yaşıyordu. Bir genç olarak iş dünyasının nasıl işlediğini öğrenmek için, kendi firmalarında çok faklı departmanlarda çalışarak tecrübe kazandı. Onun tasarım ve mühendislik tutkusu 1968’de, dünyanın ilk tamamen entegre ve Roman olarak bilinen tümleşik jakuzisini yaptığında gerçek anlamda ortaya çıkdı.

Amerikan tüketicilerinin sağlık, fitness ve boş zaman aktivitelerine ağırlık verdiğinin bilincindeydi. Jacuzzi, ilk kez yerel ticaret fuarlarında buluşunu sergiledi. Aile’nin diğer üyeleri hem şaşkınlık hem de keyifle Roy’un yaptıklarını izlerken, o yavaş yavaş ve neredeyse tek başına yeni bir endüstri yarattı. Roman hidromasaj küveti, 1970’lerde özgür ruhun ve rahatlamanın simgesi haline geldi.




iLkKimbuLdu..






__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 31 Ocak 2020, 19:03   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Jakuziyi kim buldu




Faydalı buluş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
jakuziyi kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LPG yi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 06 Temmuz 2019 21:38
Wi-Fi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 05 Kasım 2018 11:31
Bağlamayı kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 20 Ekim 2018 18:14