IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2020, 22:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bungee Jumping kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son yıllarda açıkhava festivallerinin de gözdesi olan bungee jumping, ekstrem sporların en heyecan vericilerinden biri.

Bungee Jumping’in kökeni, Doğu Avustralya açıklarında bulunan Vanatu adası yerlilerinin, erkekliğe geçiş törenlerinde bambudan yaptıkları kulelerden sarmaşıktan yapılma iplere bağlanarak atlamasına dayanır. 1970’ler Avrupa’sında, birkaç Oxford Üniversitesi öğrencisi, bagaj gerdirme lastikleriyle ilk bungee atlayışlarının temelini atmış. Bungee Jumping, 80’lerde artan talep karşısında, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak önemli ve güvenli bir sektör haline getirilmiş, günümüzde ise tüm dünyada yüz binlerce kişiye ulaşan, hatta uluslararası alanda yarışmaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul görmüştür.

Bungee Jumping’le Türkiye 1995’te tanıştı. Son yıllarda ülkemizde de popülaritesi hızla artmakta olan Bungee Jumping, büyük davet, açılış ve organizasyonlarda, festivallerde, parti ve konserlerde; kısacası eğlencenin olduğu her ortamda aranır hale geldi.

Bungee jumping yapılırken, malzemelerin yapısına büyük önem verilmesi gerekiyor. Kullanılan tüm malzemeler, uluslararası standartlara uygun olmalı. Elastik ipler, Avrupa’da iplerin standardını belirleyen APAVE sertifikası taşımalı. Kullanılan diğer tüm emniyet malzemeleri (karabinalar, emniyet kolonları, perlonlar, kurtarma ipleri) tırmanış ve doğa sporları standartlarına uygun olarak UIAA sertifikalı olmalı. Atlayış sepeti, gerekli statik değerlere uygun olarak yapılmalı. İstenildiği takdirde organizasyon öncesi, atlayıcılar sigortalanabilmeli. Ayrıca ekipte eğitimli profesyonellerin bulunması da büyük önem taşıyor.

Kalp rahatsızlığı, ortopedik rahatsızlıklar, epilepsi, tansiyon hastalığı, madde bağımlılığı, psikolojik veya nörolojik rahatsızlıklara sahip olanların bungee jumping yapması son derece riskli. Bunların dışında bungee jumping yapmak için başkaca bir engel bulunmuyor.

Bungee Jumping yapacak kişi, bu sporu yapmak için, tehlikeli olabilecek rahatsızlıklarının bulunmadığını önceden yazılı beyanatla belirtmek zorunda. Bundan sonra bungee jumping yapacak kişinin ağırlığı görevlilerce ölçülerek gerekli güvenlik malzemeleri giydiriliyor. Atlayıcı, vinç tarafından yukarı çekilecek sepete bir görevliyle birlikte gerekli emniyet önlemleri alınarak bindiriliyor ve ağırlığına uygun olan iple, vinç tarafından gerekli yüksekliğe çıkarılarak (yükseklik yaklaşık olarak 50 m’dir) buradan boşluğa bırakılır. Atlayıcı yaklaşık olarak 10 m’lik bir serbest düşüşten sonra insan fiziğine zarar vermeyecek bir ivmeyle ip tarafından yavaşlatılır. Düştüğü yüksekliğin yaklaşık %70’i kadar tekrar yukarı ivmelenir ve bu hareket sönümleninceye kadar devam eder. Daha sonra atlayıcı vinç tarafından yer minderine indirilerek görevlilerce emniyet malzemeleri çıkartılır.



iLkKimbuLdu..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bungee jumping kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Puddle Jumping – Amber L. Johnson Lcia Kitap Tanıtımları 0 23 Ocak 2015 22:54
Bungee Jumping :))) Chelt Fotoğraf Kulübü 4 09 Kasım 2005 09:08