IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2010, 14:39   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tez: Mu Adası Hakkında




Uyarı: Bu konuyu okurken dünya haritasını göz önünde bulundurunuz.

Türk olarak adlandırılan bütün boyların fiziksel özelliklerini araştırıyorum halihazırda. Yalnız Türk boylarının hepsi Orta Asya adale grubuna ve iklim şartlarına göre eşleşmiyor. Madem Mu Adası Avustralya adası yakınlarında, ondan daha büyük bir ada ve batmış durumda ise.. Oranın iklimini araştırıp yine iklim şartlarına göre insanlarda gözle görülen fiziksel özellikleri ve ruhsal durumlarını araştırabilirim. Varsayım olarak insanlığın çıkış noktası orası ise o iklim şartlarına en yakın Türk boylarını veya boyunu bulabilirim.

Araştırmalarım öncesinde bir takım tahminlerden yola çıkarak çeşitli varsayımlar koydum ortaya. Bir varsayımı araştırmaların esnasında çürütürsem diğer varsayıma geçiyorum. Genel olarak şu iklime sahiptir diyemeyiz. Her köşesinde farklı iklimlere rastlanabiliyor. Türkiye ılıman iklim kuşağına sahip olduğu, Erzurum ve Antalya'da fiziksel farklılıklardan dolayı olan sıcaklık farkı gibi orada da fiziksel yapıdan dolayı iklim farklılıkları var. Eğer tarihçilerin araştırmasına göre bütün ırkların çıkış noktası orasıysa ve orada bulunan insanlar o adanın iklim şartlarına göre bir bitki gibi şeklini alıyorsa, yine bu insanlar daha fazla toprak için göç ediyorlarsa, yine bu insanlar orada alışageldiği iklim şartlarına uygun topraklara göç etmek isteyeceklerdir..

Konuyu daha çok kola ayırıyorum. Her konuyu açışımda "Mu Adası insanlığın çıkış noktası ise.." cümlesiyle başlıyorum. Çünkü bütün varsayımlar bu cümleden sonra geliyor.

Mu Adası insanlığın çıkış noktası ise ve Avustralya'nın yakınlarında bir yerde ise;
1- Avustralya Adasının Doğu'sunda kalan Büyük Okyanus'u araştırmamız,
2- Avustralya Adasının Batı'sında kalan Hint Okyanus'unu araştırmamız gerekir.

Mu Adasını araştıracak olursak binlerce yıl öncesine gideceğiz. Onbin, ellibin ve hatta yüzbinlerce yıl öncesine..
Ama bu tarihlere gidecek olursak yerküredeki kara parçaları birbirine yapışık durumdaydı. Kara parçaları her 10 yılda 1 milimetre bulunduğu yerden kayıyor. Bundan yola çıkacak olur ve Mu adasını Hint Okyanus'unun dibinde araştıracak olursak yanlış yapmış oluruz. Çünkü binlerce yıl önce Avustralya Adası tam olarak Afrika kıtasına bitişik, Asya kıtasının dibindeydi. Yani Mu Adasını arayacak olursak tek seçeneğimiz kalıyor. Büyük Okyanus'u araştırmak..

Yada bundan daha önemli birşey var..

Okyanus'un dibine battı dedikleri bu devasa Mu Adası'nın binlerce yıl sonra üzerine bir ada daha kayma oldu. Yıllardır denizlerde teknoloji geliştiren insanoğlu okyanusların dibinde böyle bir bulguya rastlamadıysa geriye tek bir tez kalıyor. Yerküre üzerinde ilk çağlarda birbirine yapışık olan kara parçaları zamanla yer değiştirdi. Avustralya Adası'da zamanla kürenin Güneydoğu tarafına ka***** Mu adasının büyük bir kısmını kapattı..

Noyan Şehitoğlu


Konu Noyan tarafından (25 Ağustos 2010 Saat 02:03 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Mart 2010, 10:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tez: Mu Adası Hakkında




mantıkLı bir açıkLama ama şöyLede bir durum var hiçbirşeyi tam olarak bilemiyorsa insanoğlu bunuda tam anlamıyla açıklayabilirmi burası biraz meçhul sanırım..

Bunları bir kenara koyarsan güzeL bi tespit..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mart 2010, 21:40   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tez: Mu Adası Hakkında




Türk'lerin çıkış noktası olarak her zaman orta asya işaret ediliyor ancak insanların atlamış oldukları bir nokta var ne yazık ki ; Türk'ler Orta Asya'ya nereden geldi? Türk'ler benimde inancıma göre Mu kavminden gelmektedir. Bu sadece benim görüşüm değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'te bu yönde araştırtmalar yapmıştır. Bugün Avrupa'da çalışmaları çok hassas bir şekilde incelenen fakat ne yazık ki ülkemizde "deli saçması" olarak yaptığı çalışmalar nitelendirilen Sn. Kazım Mirşan'da Türk'lerin atasının Mu kıtasından geldiğini belirtmektedir.
Bu güzel yazın için teşekkür ederim kardeşim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adasi, hakkinda, mu, tez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Norveç Svalbard Adası Hakkında - Norveç Svalbard Adası Resimleri Lcia Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Kasım 2014 03:40
Isı adası PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 15:11
Bali Adası - Endonezya Cumhuriyetine Bağlı Bali Adası Hakkında Bilgiller -Resimler. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 23 Temmuz 2012 17:15
Harem Ağası Nedir - Harem Ağası Görevleri Liaaa Tarih 0 03 Mayıs 2012 00:11
Marmara Adası hakkında bilgi YapraK Marmara Bölgesi 0 31 Mart 2009 02:47