IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2011, 20:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
işletme örnek olay




Ünlü Japon Markası sony’nin genel müdürü. Pazarlama bölümünün üst düzey sorumluları ile teknik bölüm yöneticilerinin ivedi bir toplantıya çağırdı. Toplantının konusu ile ilgili olarak hiçbir açıklama yoktu.



Genel müdür toplantıya şu sözlerle başladı: “dünya’daki bilgisayarların 40’ı Amerika pazarlarında satılıyor. Biz tüm dünya’da saygınlık kazanmış markamıza karşın. Bu pazarda yaLnızca %1’lik bir paya sahibiz bu payı kısa dönemde olmasa da uzun dönemde mutlaka arttırmalıyız. Bunun için bügünden ivedi olarak buna yönelik bit strateji geliştirmeliyiz.



Pazarlama müdürü söz istedi: “ bu durumda olan tek Japon şirketi biz değiliz. Bütün Japon bilgisayar üreticileri bize benzer durumda.



Genel müdür “ bu kadar da değil” diye sözü aldı. “Japon şirketi olan toshiba 1994 yılından beri dizüstü laptop bilgisayarda ABD’nin aranan bir markası durumunda.



Pazarlama müdürü araya girdi: bu durum bugün için geçerli değil. Bu şirket zaten pc pazarında hiç başarılı değildi. Dizüstü bilgisayarlardaki üstün konumu gittikçe bozuluyor ve payı hızla düşüyor ayrıca, fujitsu şirketi dizüstü bilgisayarların iş dünyasında geniş kullanımı olduğu konusunda bayileri inandırmaya çalışıyor. Ancak, olanlarında payı %1.5 bile değil”.



Tartışma payların düşüklüğüne yol açan nedenlere kaydı. Fiyatların yüksekliği ileri sürüldü. Ancak, sony marka PC’Ler 1.000 dolar, dizüstü bilgisyarlar 2.000 dolar gibi düşük fiyatlarla satılıyordu.



Teknik bölüm yöneticisi şu saptamayı yaptı: “ ABD’de modellerdeki değişim hızı o kadar hızlı ki. Biz japonya’da böyle bir durumu hiçbir zaman yaşamadık. Örneğin. Bu yıl intel’in MMX bilgi işlemcili bilgisayarlar pazara sokuldu ve biz stoklarımızdaki bilgisayarlarımızı çok ucuza elden çıkarmak zorunda kaldık. Yoksa. Bir süre daha beklesek MMX işlemcili olmayan bilgisayarlarımızı çöpe atmak zorunda kalacaktık.





Teknik bölüm yöneticisi yanında oturan yaşlı görünümlü danışman, ortaya şöyle bir öneri attı: “ biz bu pazarda payımızı artıramıyoruz. Zarar ediyoruz. Bu durumda en iyisi amerikan pazarlarından çekilmektir. Zararın neresinden dönülse kardır.”



Bu öneri çok yoğun tartışmalara yol açtı ve sonunda her bölümün ayrıntılı bir rapor hazırlaması ve ileri bir tarihte yeniden toplanılması kararına varıldı.







1- Sony ve öbür Japon şirketlerinin bu pazarda genişleyememe nedenlerini araştırın

2- bu pazarda ABD şirketlerine karşı nasıl bir rekabet stratejisi geliştirilebilir? Ayrıntılı olarak irdeleyin

3- yaşlı danışmanın” pazardan çekilme” önerisi doğrumudur nedenleriyle tartışın

4 abd’de Japon şirketlerinin başka alanlarda başarı kazanma oranlarını inceleyerek, bilgisayar alanıyla kıyaslama yapın.







yorumlarınıza ihtiyacim var fikri olan varmı en az 30 sayfa istyior hoca

__________________
insan ölür eseri kalır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
örnek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Örnek Olay Yöntemi (Öğretim Yöntemleri - Eğitim Bilimleri) Elysian KPSS 0 28 Kasım 2014 12:02
Işletme defteri KarakıZ Ödev ve Tezler 1 28 Ocak 2012 13:12
Böyle bir işletme görülmedi... Cappystarj0e Genel Paylaşım 0 15 Temmuz 2006 01:01