IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2011, 08:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaziantep Üniversitesi (Eğitim)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep`te yüksek öğretim 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında ise üniversite tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Kuruluşundan bu yana dengeli bir şekilde gelişmesini sürdüren Gaziantep Üniversitesi, çevre il (Kilis) ve ilçelere (Nizip,Oğuzeli) yayılarak 7 Fakülte, 4 Yüksekokul, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 7 Meslek Yüksekokulundan oluşan bir bölge üniversitesi haline gelmiştir. Bağlı birimlere ilave olarak, Adıyaman Mesleki Teknik Eğitim Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu`nun ayrıca Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ve Oğuzeli`nde birer Meslek Yüksekokulu`nun kurulması çalışmaları sürmektedir. Tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenci alınan bölüm ve program sayısı 2002 yılında toplam 104 olmuştur. Mevcut öğretim elemanı sayısı 763 olup, 2002 yılı itibariyle yaklaşık 11.000 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde, Fen Edebiyat Fakültesinin ise İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde öğrenim dili İngilizce olup, bu iki birimin yanı sıra Tıp Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okutulmaktadır.

Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir.

Bilimsel yayın sıralamasında Gaziantep Üniversitesi Türkiye`nin vakıf üniversiteleri dahil olmak üzere tüm üniversiteleri arasında 10., devlet üniversiteleri arasında ise 5. sırada olup Türkiye`nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslararası konularda tanınmış simaların katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.

Huzur ve güven ortamında eğitim yapılan Gaziantep Üniversitesi, aydınlık geleceğe açılan kapıda ülkemiz gençlerine en iyi sosyal ve akademik hizmeti sunmayı temel ilke edinmiştir.

Gaziantep Üniversitesi Tarihi

Gaziantep Üniversitesinin çekirdeğini, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyetinin 05 Ocak 1973 tarihli ve 1973/47 nolu toplantısında alınan MH.1973/47-170 nolu kararla kurulmuş olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü oluşturmaktadır. 10 Mayıs 1974 tarihli Mütevelli Heyet toplantısında alınan 1974/13-117 sayılı kararla mevcut Makine Mühendisliği Bölümüne ilaveten Elektrik Mühendisliği Bölümünün açılmasına karar verilmiş ve Gaziantep`te ki kuruluş Mühendislik Fakültesine dönüştürülmüştür. 1974 yılında Temel Bilimler Bölümü ile Lisan Bölümü kurulmuş, Fakülteye 1977 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü eklenmiştir. 1981 yılında İnşaat Mühendisliği kurulmuş, 1982 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü Gıda Mühendisliği Bölümüne, Temel Bilimler Bölümü Fizik Mühendisliği Bölümüne dönüştürülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Gaziantep Meslek Yüksekokulu ile Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır.

Gaziantep Üniversitesi 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 sayılı yasa ile kurulmuştur. Aynı yasa ile ODTÜ bünyesindeki Gaziantep Mühendislik Fakültesi ile Gaziantep ve Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulları Gaziantep Üniversitesine bağlanmış ve mevcut akademik birimlere ilaveten Tıp, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi, Adıyaman Eğitim Fakültesi ile Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Kilis Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ilave edilmiştir.

3.7.1992 tarih ve 3837 sayılı yasa ile Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi ile Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu Sütçü İmam Üniversitesine, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi Harran Üniversitesine bağlanmıştır.

Ana Kampus Gaziantep-Kilis karayolu üzerinde şehir merkezine 7 km uzaklıktadır. Üniversitemizin ana kampus, taşralar ve istimlakı gerçekleştirilen alanlarla birlikte şu andaki toplam alanı 2.426.500 m 2 olup, Yelligedik İl Ormanının 840 dönümlük kısmı Üniversite arazisi içerisindedir.

Gaziantep Üniversitesinde 9 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Taşradaki Fakülte ve Yüksekokullar ile Şahinbey Araştırma Uygulama Hastanesi poliklinik binası dahil, binalar ve tesisler 246.090 m²'lik bir kapalı alanı kapsamaktadır. Yapımı devam eden ve planlanan inşaatlarla birlikte 2004 yılında toplam 260.000 m²'lik kapalı alana ulaşılması hedeflenmektedir.

1973 yılında ODTÜ'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile temeli atılan Mühendislik Fakültesinin öğretim dili kuruluşundan bu yana İngilizce olup, eğitim öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. Fakültede Makine, Elektrik ve Elektronik, Fizik, İnşaat, Gıda, Tekstil, Endüstri, Bilgisayar ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır.

Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988-1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Eğitim-öğretim süresi 6 yıldır. 2000-2001 eğitim öğretim yılından itibaren entegre sisteme geçilmiş olup, 2001-2002 eğitim-öğretim yılından itibaren zorunlu hazırlık sınıfının açılması Yükseköğretim Kurulunca uygun görülmüştür. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2000 yılının Ocak ayında kampus içerisinde yeni binasına taşınmıştır. Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi gerek fiziki, gerekse ileri teknoloji ürünü modern donanımı sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gelişmiş bir tanı ve tedavi merkezi olmuştur.

Fen-Edebiyat Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1992-1993 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede İngiliz Dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ), Biyoloji, Sosyoloji, Kimya ve Arkeoloji bölümleri bulunmaktadır. Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Kimya ve Arkeoloji Bölümü hariç diğer bölümlere öğrenci alınmaktadır. Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde öğretim dili İngilizce olup, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede İktisat, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümleri bulunmaktadır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılından itibaren İktisat ve İşletme bölümlerinde ikinci öğretim programı açılmıştır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne henüz öğrenci alınmamaktadır.

Adıyaman Eğitim Fakültesi 1987 yılında kurulmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede İlköğretim, Güzel Sanatlar Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor, Eğitim Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri ve Türkçe Eğitimi bölümleri bulunmaktadır. İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği (İÖ), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği Programlarına öğrenci alınmakta olup, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği programına ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına öğrenci alınmamaktadır.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi 1998 yılında Kilis'te kurulmuş, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede İlköğretim, Türkçe Eğitimi, Eğitim Bilimleri ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümleri bulunmaktadır. İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği (İÖ) programlarına ve Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği (İÖ) programlarına öğrenci alınmakta olup, Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Programına öğrenci alınmamaktadır.

Gaziantep Eğitim Fakültesi 2002 yılında kurulmuş, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede İlköğretim, Güzel Sanatlar Eğitimi, Türkçe Eğitimi ve Eğitim Bilimleri bölümleri bulunmaktadır. Sadece Türkçe Eğitimi Türkçe Öğretmenliği Programına öğrenci alınmaktadır.

Adıyaman Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi 2003 yılında kurulmuştur. Fakültede Elektronik Eğitimi, Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Eğitimi ve Tekstil Eğitimi bölümleri bulunmaktadır. Henüz faaliyete geçirilmemiştir.

Kilis Fen-Edebiyat Fakültesi 2003 yılında kurulmuş, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Fakültede Türk Dili Edebiyatı, Fizik, Tarih, Coğrafya, Matematik, Batı Dilleri ve Edebiyatı ve Biyoloji bölümleri bulunmaktadır. Sadece Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik ve Tarih bölümlerine öğrenci alınmaktadır.

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 1988 yılında kurulmuş, 1988-1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında Ses Eğitimi, Temel Bilimler ve Türk Halk Oyunları Bölümleri bulunmaktadır. Eğitim süresi hazırlık sınıfı dahil 5 yıldır.

Gaziantep Sağlık Yüksekokulu 1996 yılında kurulmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Yüksekokulda Hemşirelik ve Ebelik bölümleri bulunmaktadır. Ebelik Bölümüne 1999-2000 eğitim-öğretim yılından bu yana öğrenci alınmamaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Yüksekokulda Beden Eğitimi ve Spor bölümü bulunmaktadır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında ikinci öğretim programı açılmıştır.

Kilis Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Yüksekokulda Hemşirelik ve Ebelik bölümleri bulunmaktadır. Ebelik Bölümüne 1999-2000 eğitim-öğretim yılından bu yana öğrenci alınmamaktadır.

Gaziantep Meslek Yüksekokulu, 1976 yılında kurulmuş, 1982 yılında Üniversitemize bağlanmıştır. Gaziantep Meslek Yüksekokulu; Teknik Programlar Bölümünde; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Elektrik, Endüstriyel Elektronik, İklimlendirme ve Soğutma, İnşaat, Endüstriyel Otomasyon, Makine, Otomotiv, Tekstil, Uygulamalı Takı Teknolojisi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Radyo ve TV Yayımcılığı, Aşçılık, Endüstriyel Kalıpçılık programlarına öğrenci alınmakta olup; Döküm, Gıda Teknolojisi, Sıhhi Tesisat Teknikerliği , Matbaacılık ve Mobilya ve Dekorasyon programlarına henüz öğrenci alınmamaktadır. İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; Muhasebe, İşletme, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bankacılık ve Sigortacılık Programları bulunmakta ve tüm programlara öğrenci alınmaktadır. Sağlık Programları Bölümünde; Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı bulunmakta olup, henüz öğrenci alınmamaktadır. Ayrıca; Teknik Programlar Bölümünde; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Elektrik, Endüstriyel Elektronik, İnşaat, Makine, Tekstil, Matbaacılık (METEB kapsamında), Mobilya ve Dekorasyon (METEB kapsamında), Hazır Giyim (METEB kapsamında), Çocuk Gelişimi (METEB kapsamında), Cilt Bakımı ve Güzellik (METEB kapsamında)ve Kuaförlük (METEB kapsamında) programları, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; Muhasebe, İşletme ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programlarında ikinci öğretim programı bulunmaktadır.

Kilis Meslek Yüksekokulu 1987 yılında kurulmuş, 1987-1988 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Kilis Meslek Yüksekokulu; Teknik Programlar Bölümünde; Elektrik, İnşaat, Makine ve Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Tekstil programları, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; Gümrük İşletme, Muhasebe ve İşletme programları bulunmaktadır. Teknik Programlar Bölümünde; Elektrik, İnşaat, Makine, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (METEB kapsamında) ve Tekstil (METEB kapsamında) ikinci öğretim programları, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; Gümrük İşletme ve Muhasebe programlarında ikinci öğretim programları bulunmaktadır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş, 1990-1991 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Yüksekokulda Hemşirelik, Ebelik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Tıbbi Laboratuvar programları bulunmaktadır. Hemşirelik ve Ebelik Programlarına 1997-1998 eğitim-öğretim yılından bu yana öğrenci alınmamaktadır.

Nizip Meslek Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Teknik Programlar Bölümünde; Antepfıstığı Tarımı ve Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Yağ Endüstrisi, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; İşletme, İşletme (İÖ), Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İÖ), Muhasebe, Muhasebe (İÖ) ve Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programları bulunmaktadır. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programı hariç tüm programlara öğrenci alınmaktadır.

Besni Meslek Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Teknik Programlar Bölümünde; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (İÖ) ve Tekstil Programları, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; İşletme, İşletme (İÖ), Muhasebe ve Muhasebe (İÖ) programları bulunmaktadır. Tekstil programı hariç tüm programlara öğrenci alınmaktadır.

Gölbaşı Meslek Yüksekokulu 1998 yılında kurulmuş, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Gölbaşı Meslek Yüksekokulu; Teknik Programlar Bölümünde; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; İşletme ve Muhasebe programları bulunmaktadır. Muhasebe programı hariç diğer programlara öğrenci alınmaktadır.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, 16 Şubat 2001 tarihinde kurulmuş, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde; Turizm ve Otel İşletmeciliği programı bulunmakta olup, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okutulmaktadır.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, 24.12.2002 tarihinde kurulmuş, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. Teknik Programlar Bölümünde Bilgisayar Teknolojisi ve Uygulama Programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde Muhasebe ve İşletme Programları bulunmaktadır. Tüm programlara öğrenci alınmaktadır.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu 2003 yılında kurulmuş olup, henüz faaliyete geçirilmemiştir.

Üniversiteye bağlı Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bulunmaktadır. Her üç Enstitü de 1987 yılında kurulmuştur. Fen Bilimleri Enstitüsünde; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Biyoloji ve Matematik Enstitü Anabilim Dalları, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde; Mikrobiyoloji, Anatomi, Tıbbi Biyoloji, Farmakoloji, Biyofizik, ----oloji, Biyokimya, Histoloji ve Embriyoloji, Beden Eğitimi ve Spor ve Hemşirelik Enstitü Anabilim Dalları, Sosyal Bilimler Enstitüsünde; Eğitim Bilimleri, İngiliz Dili Eğitimi, İktisat, İşletme, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türk Halk Bilimi Enstitü Anabilim Dalları bulunmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Araştırma Merkezleri şunlardır: Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİLAMER), Gaziantep Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAMER), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADİMER), Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER), Gaziantep Üniversitesi Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi (GÜGEMER), Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM), Gaziantep Üniversitesi Güneydoğu Anadolu Projesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAPMER), Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (GABAM), Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAMER), Gaziantep Üniversitesi Sanayi-Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (GÜSAM) ve Halep Üniversitesi bünyesinde 1999 yılında kurulan Türkçe Öğretim Merkezi (TÜDÖM).

Eğitim ve Araştırma

Laboratuvarlar

Üniversitemizin hemen her biriminde kendi alanlarıyla ilgili eğitim amaçlı kullanılan laboratuvarlar mevcuttur. Bu laboratuvarların yanı sıra öğrencilerin eğitim, araştırma, tez ve ödevlerini yapabilmeleri amacıyla 9 ayrı bölümde ve taşra birimlerimizin her birinde, internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarları oluşturulmuştur.

Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilerine ve mensuplarına etkin ve çağdaş bir kütüphane hizmeti sunmaktadır. Yaklaşık 7000 metrekare kapalı kullanım alanı bulunan kütüphane binasında 8 okuma, 2 sergi, 1 sinema, 1 konferans salonu bulunmaktadır. Genel koleksiyonun bulunduğu okuma salonları ile diğer bölüm salonları aynı anda 640 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.

Kütüphane LC (Library of Congress) sınıflama sistemini kullanmaktadır. Yayınlar açık raf sistemi ile kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Genel olarak kütüphane koleksiyonu 54.000 kitap, 20.400 ciltli süreli yayın olmak üzere yaklaşık 72.000 adettir.

Ayrıca Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi 260`ı yurtdışı olmak üzere toplam 470 süreli yayına abonedir.

ANKOS aracılığıyla Science Direct (Elsevier), Web of Science (ISI), IOP (Institute of Physics), Synergy (Blackwell), Link (Springer Verlag), Kluwer, Interscience (John Wiley) veri tabanlarına on- line abonelik bulunmaktadırr ve yaklaşık 3.000 uluslararası dergiye tam makale olarak ulaşmak mümkündür. Halen kütüphane kullanıcılarına, ``Kütüphane Otomasyon Programı BLIS`` aracılığıyla hizmet sunmakta ve on-line erişim sağlamaktadır. Tüm kütüphane hizmetlerinin elektronik ortamda sunulmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.

Araştırma ve Uygulama Merkezleri

Üniversitemizde özellikle sosyal ve kültürel alanlardaki araştırma ve uygulamaların önemli bir kısmı aşağıda belirtilen merkezler tarafından yürütülmektedir. 1999 yılında Halep Üniversitesi bünyesinde kurulan ``Türkçe Öğretim Merkezi`` Gaziantep ve Halep Şehirleri arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

-Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADİMER)

- Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER)

- Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİLAMER)

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi

- Gaziantep El Sanatlarını Koruma ve Geliştirme Merkezi (GÜGEMER)

- Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (GABAM)

- Gaziantep Üniversitesi GAP Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAPMER)

- Gaziantep Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAMER)

- Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAMER)

- Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM)

- Gaziantep Üniversitesi Tübitak- Sanayi, Ortak Araştırma Merkezi (GÜSAM)

- Halep ÜniversitesiTürkçe Öğretim Merkezi

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Gaziantep Üniversitesinde, eğitim - öğretim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, ülkemizi yakından ilgilendiren ekonomik, siyasi, kültürel, vb konularda, üniversitemize davet edilen uzman kişiler veya kendi öğretim elemanlarımız tarafından düzenlenen çeşitli konferans, seminer, panel, açık oturum ve sempozyum gibi bilimsel toplantılarla başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm çalışanlarımız ve Gaziantep kamuoyu aydınlatılmaktadır.
Ayrıca çeşitli sergi, tiyatro ve konser gibi etkinlikler ile Gaziantep ve yöremizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkıda bulunulmaktadır. Söz konusu etkinlikler çoğunlukla kampus içerisinde bulunan ve son derece modern bir şekilde tasarlanmış Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Bölümü ve Merkezi Kütüphane konferans salonlarında da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetler yürütülmektedir.
Yaşlılar Haftası, Nevruz kutlamaları, 10 Kasım Atatürk`ü Anma Törenleri ve Cumhuriyet Haftası Kutlamaları, Bahar şenlikleri, Milli Günlerimiz ile ilgili tören, konser ve bilimsel toplantılar, başta Atatürk Koşusu olmak üzere çeşitli sportif faaliyetler, yarışma, sergi ve gösteriler; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından tertiplenen konserler, Sosyal ve Kültürel yönden geleneksel hale gelmiş etkinliklerimizdir.

Spor Tesisleri Ve Faaliyetleri

Gaziantep Üniversitesinde spor faaliyetleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanları danışmanlığında, Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yürütülmektedir. Temel amaç; öğrencilerinin ve çalışanlarının beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, onlara disiplin ve çalışma alışkanlığı kazandırmak, spora karşı ilgilerini artırmak, enerjilerini bu olumlu yöne doğru yöneltmek, boş zamanlarını ilgi duydukları spor dallarında çalışarak değerlendirmelerine olanak sunmaktır.

Üniversitede biri yurt kompleksi içerisinde olmak üzere iki adet 500 seyirci kapasiteli spor salonu, birer adet kondisyon ve güreş salonu, birçok açık basketbol, voleybol ve futbol sahaları, çim ve halı saha, tenis kortları ve bir adet yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır.

Öğrenci Kulüpleri

Gaziantep Üniversitesi, öğrencilerinin bireysel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip, beden ve ruh sağlığı yerinde, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı gençler yetiştirmeyi amaç edinir. Bu amaçla öğrencilerin ders dışı serbest zamanlarını en yararlı biçimde değerlendirmelerine, ilgi alanları üzerine etkinlikler yapmalarına veya yeni ilgi alanlarına yönelmelerine, birlikte çalışma alışkanlığı kazanmalarına büyük önem verip, öğrencilerine bu konuda her imkanı sunma gayreti içindedir. Üniversitemiz Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan 22 öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimize üye öğrencilerimiz, yine kendi alanlarında olmak üzere, üniversitemizin maddi imkanları da göz önünde bulundurularak çeşitli dernek, kurum, kuruluş ve üniversiteler tarafından düzenlenmekte olan sempozyum, panel, konferans, öğrenci kongreleri, yarışmalar ve etkinliklere üniversitemiz adına katılmaktadırlar.

Kültür Müdürlüğümüz ayrıca akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin ilgi ve beceri alanlarına yönelik olarak ücretsiz bağlama, gitar, ud, resim, ebru, karikatür, heykel, fotoğraf, briç, satranç, modern dans (salsa, çaça, tango, vals), grup dans, model uçak ve paraşütle atlayış gibi kurslar düzenlemektedir.

Barınma

Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep kampüsündeki barınma ihtiyaçları, YURT-KUR`a bağlı öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurt, erkek öğrenciler için 1046, kız öğrenciler için 972 yatak kapasitesine sahiptir. Yurtlarda öğrencilerin yemek yiyebileceği yemekhane ve kafeterya bulunmakta olup, bir adet kapalı spor salonu, bilardo salonu, kütüphane, çamaşırhane ve kuaför salonu mevcuttur. Ayrıca bilgisayar ve internet imkanları sunulmaktadır.
Yurtlarda barınma imkanı bulamayan öğrencilerimiz için özel girişimciler tarafından işletilen yurt, pansiyon ve ev gibi alternatifler bulunmakta ve şehrimizde öğrenciler için barınma sorun teşkil etmemektedir.
Kilis`te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu`na bağlı yurt, erkek öğrenciler için 108, kız öğrenciler için 336 kapasiteye sahiptir.

Beslenme

Kampüs içerisinde bulunan 3 katlı ve 3500 kişilik kapasiteye sahip merkezi kafeteryada Gaziantep ve Türk mutfağının lezzetli yemekleriyle öğrencilerimize ucuz, lezzetli ve sağlıklı beslenme hizmeti sunulmaktadır.

Öğrenci yemekleri, uzman diyetisyenler denetiminde, mevsimlere göre öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve diğer besin maddeleri hesaplanarak, bu ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanmaktadır.

Merkezi Kafeterya hafta içi öğle yemeği hizmeti sunmakta olup, akşamları ve tatil günlerinde ise öğrenciler yurtlarda ve kampüs içerisinde bulunan özel kafeteryalardan faydalanabilmektedir.

Kampüsümüz içerisinde ayrıca bir pastane ve pide-lahmacun fırını öğrencilerin faydalanabileceği yiyecek içecek işletmelerindendir.

Üniversitenin Gaziantep dışındaki tüm kampüslerinde de öğrencilere yemek hizmeti verilmektedir.

Sağlık Hizmetleri

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Sağlık Merkezi, öğrenci, personel ve personelin bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerine sağlık hizmeti vermek üzere kurulmuştur.
Bu merkezde 2 doktor , 2 diş hekimi, 1 ----oterapist, 3 hemşire ve 2 hizmetli olmak üzere 10 sağlık personeli hafta içi hergün 08:00 - 17:30 saatleri arasynda görev yapmaktadır.
Öğrencilerimizin sağlık sorunları bu merkezde çözümlenmekte olup, gerekli görülen hallerde hastalar Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Devlet Hastanesine sevk edilerek tetkik ve tedavileri yapılmaktadır.

Ulaşım

Üniversiteye veya üniversiteden şehrin herhangi bir kesimine ulaşımda öğrencilerimiz herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Gaziantep’in hemen hemen her semtinden üniversiteye dolmuş, belediye otobüsü ve halk otobüsü seferleri vardır. Ayrıca bu hatlarda fazla bir yoğunluk yaşanmamakta ve yaklaşık 10 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşmak mümkündür

Burslar Ve Maddi İmkanlar

Gaziantep'teki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Başbakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Türk Eğitim Vakfı, başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs ve yardım sağlamaktadır. Ayrıca birimlerde hizmet açığını kapatmak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla, belirli saatlerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.

Danışmanlık Hizmetleri

Öğrencilerimize üniversitemiz tarafından Psikolojik danışmanlık hizmeti Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde verilmektedir.Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ile ortaklaşa psikolojik danışma hizmetleri çerçevesinde psikodrama çalışmaları da yapılmaktadır.

Kariyer Hizmetleri

Öğrenci işleri Daire Başkanlığı bünyesinde, Mezunlarla İlişkiler Ünitesi kurulmuştur. Bu ünitenin amacı mezunlarımıza iş bulmada yardımcı olmak ve çalışan mezunların araştırmalarından faydalanarak üniversiteyle ilişkilerinin devamını sağlamaktır. Ayrıca mezun günleri yapılması ve bu buluşmaları gelenekselleştirme üzerinde durulan konulardır.

Internet Olanakları

Üniversitemiz başta bölümler, kütüphane ve bilgisayar merkezi olmak üzere pek çok yerde hızlı internet bağlantısı sağlayan erişim noktalarına sahiptir. Bazı bölümlerde ve bilgisayar merkezinde kablosuz erişim noktaları mevcut olup, şu an için Bilgi İşlem Daire Başkanlığında ve bazı birimlerde dışarıdan kablosuz erişim olanağı sağlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için lütfen "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
adresini ziyaret ediniz.

Ayrıca öğrenciler için internet servisleri; kişisel web sayfaları, elektronik posta hesapları ve etkileşimli Linux oturumu içermektedir.

Kampüs Haritası => [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

(Kaynak: Alıntı - Üniversitemiz resmi web sitesi )



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak: Alıntılar


Konu Sevda tarafından (05 Ocak 2013 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim, gaziantep, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğaziçi üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 1 21 Nisan 2011 19:37
Muğla Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 13:20