IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2023, 16:10   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dersin Yönetimi ve Sınıf Kontrolü Nasıl Olmalıdır?




Dersin Yönetimi ve Sınıf Kontrolü Nasıl Olmalıdır?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Verimli bir eğitim ortamı oluşturmanın temel taşlardan biri, öğretmenin sınıf kontrolünü sağlamasıdır. İyi yönetilen bir sınıfta öğrenciler içten güdülenir ve derslerde daha başarılı olurlar. Öğretmenler sınıfın kontrolünü ele alırken mini bir toplum modeli oluşturmalıdır. Aynı zamanda sınıf kontrolünü kolaylaştırmak için öğretmenlerin öğrenci odaklı bir sınıf düzenlemesi yapması gerekir. Düzenleme yaparken aşağıdaki hususlara dikkat edilirse oldukça keyifli öğrenme ortamları ortaya çıkacaktır.

1 – Sınırları ve kuralları öğrencilerinizle birlikte oluşturun:

Toplumun her alanında düzeni sağlamak için birtakım kurallara ihtiyacımız vardır. Bu kuralları sınıf ortamına da taşımak gerekmektedir. Sınıf düzenini sağlamak için kuralların öğrenciyle birlikte planlanması, öğrencilerin kurallara daha çok uymasını sağlar. Öğrencilerinizle birlikte oluşturulan kurallar sınıfın görünür bir yerinde bulundurulmalıdır.

2 – Öğrencilerinize Problem çözme becerisi kazandırın:


Etkili Sınıf Yönetimi İçin 7 Temel Yöntem
Günümüzde yaşadığı problemi en hızlı ve hasarsız şekilde çözebilen bireylerin hayatta daha başarılı oldukları gözlemlenmektedir. Öğrencilerin değişen ve gelişen hayat şartlarında problem çözme becerilerinin en çok geliştiği yer sınıf ortamıdır.

Her problemin birden çok çözüm yolunun olduğunu öğrenciler sınıf ortamında gözlemlerler. Problemlerin çözüm yollarını öğretmen- öğrenci işbirliği ile aramak sınıf kontrolünü ele almada etkilidir.

3 – Tutarlı olun:

Öğretmen tutum ve davranışlarında ne kadar tutarlı olursa, öğrenciler öğretmenine o kadar güven duyar. Derste yapılmasına izin verilmeyen bir davranışa, başka gün izin verilmesi öğrencilerin kurallara uymadaki istikrarını olumsuz etkiler.

4 – Öğrencilerinize kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın:


Etkili Sınıf Yönetimi
Öğrenciler, mutlu ve rahat oldukları ortamlarda kendilerini daha iyi ifade ederler. Bu nedenle sınıfta öğrencilerin kendilerini iyi hissedecekleri ortamlar oluşturmakta fayda vardır. Öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırmak için sınıf içi ilişkilerin düzenlenmesi, zamanın etkili kullanılması öğretme sürecini etkili ve verimli hale getirir.

5 – Sınıfınızda Önleyici Model yaklaşımını benimseyin:


Etkili Sınıf Yönetimi İçin 7 Temel Yöntem
Önleyici tutum, geleceği tahmin ederek , istenmeyen davranış oluşmadan önlemeye dayalıdır. Sınıf içinde de ortaya çıkabilecek bazı sorunları (Örneğin yer düzeni) önceden tahmin edebilen ve önlem alan bir öğretmen, sınıf yönetiminde daha fazla kontrol sağlar. Eğer sınıfta istenmeyen bir davranış varsa, o davranışın pekiştireci de mutlaka sınıfta vardır. Olumsuzluğun üstüne gitmektense o olumsuzluğu ortadan kaldırmak için davranışı etkileyen pekiştireci yok etmek daha faydalıdır.

6 – Ben dilini kullanmaya gayret edin:

Öğrencinin olumsuz bir davranışı karşısında ‘’Sen Dili’’ yerine ’’Ben Dili’’ni kullanmak olumlu davranışın görülme sıklığını arttıracaktır. Örneğin “Ödev yapmıyorsun” demek yerine, “Ödevlerini önemsememen beni üzüyor” veya “ders çalışmadığını düşünüyorum” gibi ifadeler sınıfın kontrolünü sağlamada yardımcı olur.

7 – Öğrencilerinize derslerinizde küçük sürprizler yapın:

Öğrencilerinize küçük sürprizler yaparak onlarla olan bağınızı daha da arttırabilirsiniz. Sınıfta eğlenebilecekleri etkinlikler düzenlemek, hayranı oldukları bir kişiyi sınıfa davet etmek, Sevdikleri bir filmi ya da Youtuber videosunu beraber izlemek, sınıf turnuvaları (Satranç, Voleybol, Futbol vs…) düzenlemek vb..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etkili Sınıf Yönetimi İçin 7 Temel Yöntem Tanem Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim 2 22 Eylül 2023 16:13
Sınıf Yönetimi Tanem Okul Öncesi Genel Etkinlikler 0 13 Haziran 2022 13:03
Sofist Filozoflara Göre Devlet ve Yönetimi Nasıl Olmalıdır? Kalemzede Felsefe 0 30 Haziran 2020 03:24
4.Sınıf AÖF İnsan Kaynakları Yönetimi Ders Notlari Violent AÖF ders notlari 8 16 Haziran 2012 15:11
Kamu Yönetimi 4.Sınıf Dersleri Liaaa AÖF ders notlari 0 30 Mayıs 2012 15:12