IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2022, 00:18   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 Günde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?




3 Günde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çocuğuma tuvalet eğitimini nasıl vermeliyim diye soran anne babaların karşısına bir çok tuvalet eğitimi yöntemi çıkar. Bu tekniklerden biri de 3 günde tuvalet eğitimidir. Sadece 3 günde çocuğu tuvalete alıştıran teknik anne babalar için kolay ve pratik bir yöntemdir. Çocuğum tuvalete gitmek istemiyor diyen anne babalar için 3 günde tuvalet eğitimi nasıl verilir sorusunun cevabını ve diğer merak edilen detayları bir araya getirdik.



Gün
- Çocuğunuzu her zamanki gibi giydirin ama bez kullanmayın.

- Çocuğunuza bezinin ona hoşça kal dediğini söyleyin. Artık bez kullanmak zorunda olmadığını belirtin. Çocuğunuz bezsiz olmanın rahat ve mutluluk verici bir şey olduğunu anlayacaktır.

- Çocuğunuza kahvaltıda lif açısından zengin gıdalar verin. Yanında ekstra su içmesini sağlayın. Bu şekilde mesanesi çabuk dolacaktır.

- Çocuğunuza tuvalete alıştırmak için kullandığınız lazımlığı gösterin. Tuvaleti geldiğinde anne babasına haber vermesini söyleyin. Sadece lazımlığa tuvalet yapması gerektiğini açıklayın.

- Ev dışına çıkmadan günlük rutininize devam edin. Bırakın çocuğunuzun hayatı günlük akışında devam etsin. Bu sırada gözünüzü çocuğunuzdan ayırmayın ve tuvaletinin geldiğini gösteren işaretleri takip edin.

- Eğer çocuğunuzun yüzünde tuvalete gitmek istediğine dair bir ifade yakalarsanız onu hızlıca lazımlığının olduğu yere götürün. İlk günlerde kullanım ve ulaşım açısından kolaylık için lazımlığı çocuğun odasına koyabilirsiniz. Ayrıca ilk günlerden itibaren lazımlığı banyoya koymak da çocuğun tuvaletini nerede yapması gerektiği konusundaki bilgiyi pekiştirmek açısından faydalı olabilecektir. Tuvalet sonrası temizlik için de banyoyu tercih etmek anne babalar için pratik bir seçimdir.

- Çocuğunuz tuvaletini yapacak gibi hissediyorsa onu lazımlığa oturtun ve kakasını yapabileceğini söyleyin. Tuvalette oturması gerektiğini belirtin.

- Çocuğunuzu cesaretlendirmek için yanına bir sandalye çekerek, yanınızda olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

- Çocuğunuz lazımlığa tuvaletini yaptığında onu övmeyi unutmayın. Doğru olanın bu olduğunu söyleyin.

- Çocuğunuz lazımlığın dışına taşırdığında ona önemli değil demek yerine sakince ve anlayışlı bir şekilde çiş ve kakanın her zaman lazımlığın içerisine yapılması gerektiğini, bunu yapabileceğini, isterse yeniden denemesini söyleyin.

- Özellikle 2 yaş üstü çocuklarda anne ve babanın aynı mesajı vermesinin çocuk üstünde daha etkili olduğunu unutmayın. Hem anne hem de baba olarak tuvalet eğitimine katkı sağlayın.

- Tuvalet sonrasında kişisel temizliğini yapın ve temizliğin bu şekilde yapılması gerektiğini belirtin.

- Tuvalet sonrası pantolonunu kendisinin giymesini isteyin. Yardıma ihtiyacı varsa yardım edin.

- Gece uykuya dalmadan önce onu yeniden lazımlığa götürün ve tuvaletini yapabileceğini söyleyin.

- Gece boyunca tuvalet eğitimine devam etmek için uzmanlar, alarm kurmanızı ve belli aralıklarla çocuğu tuvalete götürmenizi öneriyor. Bu durum zorlayıcı olsa da bu yöntemle çocuğunuz mesanesini kontrol etmenin önemini öğrenecektir.

- Gece için yapılacak tuvalet eğitimi, gün içerisindeki tuvalet eğitimine göre daha uzun sürebilir. Eğer çocuğunuzun gece tuvalete kalkmak konusunda çok küçük olduğunu düşünüyorsanız gündüz eğitimine odaklanıp, bir süre daha geceleri bez bağlayabilirsiniz.



Gün
- İlk gün yaptıklarınızı tekrar edin.

- Kahvaltıdan sonra tuvaletini yapan çocuğunuzu bez bağlamadan dışarı çıkarın. Çocuğunuz bezsiz dışarı çıktığında ilk önce rahatsızlık hissedebilir. Ona bezsiz dışarı çıkmanın normal bir şey olduğunu, tuvaleti geldiğinde size söyleyebileceğini söyleyin.

- Evden çok fazla uzaklaşmayın. Yakındaki bir parka gidebilir ya da bahçeye çıkabilirsiniz. Çocuğunuz tuvaleti geldiğini söylediğinde eve dönün ve yine lazımlığı kullanın.

- Bazı durumlarda yanınıza taşınabilir bir lazımlık alabilirsiniz. Bu durumda ıslak mendil, peçete ve temiz çamaşır taşımayı unutmayın.

- İkinci gün ile birlikte çocuğunuzu, kişisel temizlik konusunda yine bilgilendirin. Eğer yapabilecek becerilere sahipse kendisinin yapması için yol gösterin.



Gün
- Bu gün ilk günden itibaren yaptıklarınızı adım adım tekrarlayın.

- Bu kez dışarıda daha uzun zaman geçirebileceğiniz bir aktivite planlayın. Evden uzun süre uzak kalmak çocuğunuzun tuvaletini kontrol etmek konusunda kendine güvenini artıracaktır. Bu sürede çocuğunuza çişi ve kakası geldiğinde mutlaka lazımlığa gitmesi gerektiğini birkaç kez hatırlatın.



gün ile birlikte çocuğunuz tuvalet konusunda büyük adımlar atmış olacaktır. Bazen oyun sever ve hareketli bir çocuğu lazımlıkta oturtmak büyük bir mücadele gerektirse de kısa sürede çocukların tuvalete alıştıkları gözlenmektedir. Ayrıca önümüzdeki birkaç hafta bazı unutkanlıklar ve küçük kazalar yaşanabilir. Önemli olan çocuğu suçlamadan tuvalet eğitimine devam etmektir.


3 Gün Tuvalet Eğitimi İşe Yaramazsa Ne Yapmalı?

Çocuğunuzun neden lazımlığı kullanmak istemediğini anlamaya çalışın. Lazımlığı rahat değil mi? Lazımlığı koyduğunuz yeri istemiyor mu? Bu soruları çocuğunuza sorabilirsiniz. Çocuğunuza biraz zaman tanıyın, bir sonraki hafta yeniden deneyin. Eğer üç hafta boyunca deneyip sonuca ulaşamazsanız bir ay sonra yeninden deneyebilirsiniz. Çocuğunuz eğer tuvalet eğitimini anlamayacak yaşta ve beceride ise çocuğunuzun birkaç ay daha büyümesini bekleyerek tuvalet eğitimini deneyebilirsiniz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğun tuvalet eğitimi için hazır olduğunu nasıl anlarız? Sanem Çocuk Sağlığı 0 28 Ağustos 2018 15:06
3 Günde Nasıl 3 Kilo Verilir Zen Diyet Listeleri 0 30 Kasım 2012 18:01
Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ein Hayvanlar Alemi 0 10 Aralık 2010 14:46
Tuvalet Eğitimi Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Ekim 2008 15:19