IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 3 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By NurSima
  • 1 Post By CyBeR

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2022, 18:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kars Kaşarı’nı Yakından Tanıyalım







Kars Kaşarı’nı Yakından Tanıyalım

Birçok otoriteye göre Kars Kaşarı Türkiye’nin en iyi 10 peyniri arasında gösterilir. Kars kaşarının tadını bir kere alanlar da kolay kolay başka bir kaşar peynirine dönemezler. Omlete, makarnaya, sandviçlere, tosta, pizzaya, çorbaya, pideye kadar birçok yemeğe katılabildiği gibi tek başına da tüketilebilir.

Kars Kaşarı’nın Rengi Nereden Gelir?

Kars kaşarı, fabrikasyon kaşar peynirlerine göre çok daha sari renktedir. Bu yoğun sari renk özellikle ilkbahar ve yaz aylarında üretilen kaşar peynirlerinde görülür çünkü bu aylarda daha körpe ve yeşil otlarda daha çok A vitamini vardır ve bu vitamin otlayan hayvanların sütlerine de geçmiş olur. A vitamininin ön maddesi olan beta karoten de peynirlere yoğun bir sarı renk verir.

Kars Kaşarı’nın Tadı Nereden Gelir?

Kars kaşarı, A vitamini, protein, kalsiyum ve diğer mineraller açısından çok zengin olmasının yanında kendine has harika bir tat ve aromaya da sahiptir. Kendine has bu harika tadı ve aromayı Kars yaylalarında özgürce otlayabilen ineklerin yine Kars yaylalarındaki en lezzetli ve kendine has bitki örtüsü ile beslenmesi sayesinde oluşur. Kars kaşarı daha çok inek sütünden yapılır ancak yaz ayları başında koyun sütü de eklenebilir.

Taze inek sütü mayalandığı zaman çıkan beyaz peynir haşlanır ve ustaların ellerinde yoğurulup kalıplara dökülür. Kalıplardan çıkartılan peynirler sonrasında tuzlanarak özel serin odalarda bekletilir ve sonrasında torbalanarak soğuk hava depolarında eskimeye ve yıllanmaya bırakılır. Kars kaşarı eskidikçe daha da lezz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]enir ve depodan çıkarıldığında kabuk bağlamış ve hafif küflenmiş olarak tüketilmeye hazır hale gelmiş olur.

Göbek Kaşar Nasıl Üretilir?

Kars kaşarı yapılırken beyaz peynirin haşlanmasından sonra, ustalar tarafından yoğurma işlemi bittikten sonra ve kalıplara dökülmeden hemen önce kaşarın boğumlanan kısmından kaşarın büyüklüğüne ve ağırlığına göre ağırlığı değişen bir parça kopartılır. Bu parçaya “kaşar göbeği” yapılan işleme de “göbek bağlama” denir. Eğer bu tekrar kaşar imalatına katılmayıp da tüketmek için ayrılırsa buna “göbek kaşar” denir.



TappTaze..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Ocak 2022, 21:31   #2
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kars Kaşarı’nı Yakından Tanıyalım




Emeğine yüregine sağLık payLaşım için tşkLer....

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Ocak 2022, 22:39   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kars Kaşarı’nı Yakından Tanıyalım




Emeğine sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kars kaşarı’nı yakından tanıyalım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TrendSohbet Üst Yöntem Kadrosunu Yakından Tanıyalım Rihem Sunuculardan Son Haberler 4 12 Kasım 2021 19:50
Cildimizin Temel Yapı Taşı: 'Kolajen'i Daha Yakından Tanıyalım Fragile Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Aralık 2019 18:42
Tok tutan 4 gıdayı yakından tanıyalım Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 14:25
Kars yahnisi (kars) Sır Yöresel Yemekler 0 10 Ocak 2011 17:25