IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 14:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tok tutan 4 gıdayı yakından tanıyalım




Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz? Ne kadar yemek yerseniz yiyin, tam anlamıyla doymuş hissini yaşamıyorsanız lifli gıdalar tüketmenizde fayda var. “Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır” diyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, bu gıdaları sıraladı ve yararlarını anlattı.

BAKLAGİLLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposudur. Sindirim sistemi dostudur. Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir. Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır, bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırır, kabızlığı önler. Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.

ENGİNAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Lif bakımından zengin olan bir besindir. Enginar, A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir. K vitamini deposu da olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. Enginar, karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda dinçlik verir.

BADEM


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zayıflamaya da etkisi olan badem; çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler yönünden zengindir. Bademin Omega 3 seviyesi oldukça yüksektir. Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçer ve sizi tok tutar. Bağırsakların hareketlerini artırır. Diyet yapanlar için ara öğünlerin yıldızı olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.


PORTAKAL


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bilindiği gibi ilk başta C vitamini açısından zengin olan portakal, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir. Portakalda ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilmelidir. Eğer portakalın suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız. Portakal, vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında, cilt kırışıklıklarını önler. Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir. C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırır.






ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, gıdayı, tanıyalım, tok, tutan, yakından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nokia EOS'a yakından bakın! Zen Cep Telefonlar 0 12 Haziran 2013 14:47
Elimize yakından bakalım. Düş Fotoğraf Kulübü 1 04 Şubat 2013 11:18
Hiç Bu Kadar Yakından Baktınız Mı? Düş Haber Arşivi 0 26 Kasım 2011 15:21
III. Selim'i yakından tanıyın. Lee Kültür ve Sanat 0 03 Mayıs 2008 12:21