IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kristal Top




İspanya’nın güneyinde, halkı çok neşeli olan küçük bir köy vardı. Çocuklar evlerinin bahçelerinde ağaçların gölgesi altında oynarlardı. Nasir adındaki bir çoban çocuğu, babası, annesi ve büyükannesiyle köyün yanında kalıyordu. Her sabah, otlatmak için uygun bir yer bulmak için keçi sürüsünü tepelere kadar götürürdü. Öğleden sonra o da köye geri dönüyordu. Her gece büyükannesi ona bir hikaye anlatırdı, yıldızların hikayesi. Bu hikaye gerçekten Nasir’in ilgisini çekiyordu. O günlerden birinde, Nasir sürüsünü seyrederken ve flütünü çalarken, aniden bir çiçek çalısının arkasında harika bir ışık gördü. Işığa yaklaştığında şeffaf ve çok güzel bir kristal top gördü. Kristal top, renkli bir gökkuşağı gibi ışıldıyordu. Nasir dikkatlice eline aldı ve çevirdi. Sürprizle, aniden, kristal küreden gelen zayıf bir ses duydu. “Kalbinin arzu ettiği bir dileği tut, bunu yerine getireceğim” dedi. Nasir aslında bir ses duyduğuna inanamadı. Kristal küreden gerçekten ses duyduğundan emin olduğunda kafası çok karıştı. Bir dilek üzerine karar veremiyordu çünkü pek çok dileği vardı. Kendisine şöyle dedi: ‘Yarına kadar beklesem çok şey hatırlayacağım. Sonra dileğimi söyleyeceğim.” Kristal topu bir torbaya koydu ve sürüyü bir araya getirerek mutlu bir şekilde köye geri döndü.

Kristal top hakkında kimseye bir şey söylememeye karar verdi. Ertesi gün de, Nasir ne istediğine karar veremedi, çünkü ihtiyacı olan her şeye sahipti. Günler her zamanki gibi geçti, ama Nasir hala onun dileğini yerine getiremedi. Ama çok neşeli görünüyordu. Çevresindeki insanlar, ondaki bu değişimi gördükleri için hayrete düştüler. Bir gün, Nasir ve sürüsünü izleyen bir çocuk, bir ağacın arkasına saklandı. Nasir, her zamanki gibi, bir köşeye oturdu, kristal topu çıkardı ve birkaç dakika ona baktı. Oğlan, Nasir’in uyuduğu anı bekledi. Nasir bir süre sonra uykuya daldığında, çocuk kristal topu aldı ve kaçtı. Köye vardığında bütün insanları aradı ve onlara kristal topu gösterdi. Bu köyün vatandaşları kristal küreyi ellerine aldı ve aniden kristal topun içinden bir ses duydular. “Ben senin isteğini yerine getirebilirim.” Bir kişi topu aldı ve çığlık attı, “Bir çanta dolusu altın istiyorum.” Biri topu aldı ve yüksek sesle “Ben takıyla dolu iki sandık istiyorum. ”Bazıları eski evlerinin yerine saf altından yapılmış büyük bir kapıyla kendi saraylarına sahip olmayı dilediler. Bazıları mücevher dolu çantalar diledi.

Bütün istekleri yerine getirildi, ancak yine de köyün vatandaşları mutlu değildi. Kıskanıyorlardı, çünkü bir sarayın sahibi olan kişinin altını yoktu ve altın alan kişinin sarayı yoktu. Bu sebeple, köyün vatandaşları birbirlerine öfkelendiler ve konuşmayı bıraktılar. Çocukların oynadığı köydeki bahçeler artık eskisi gibi değildi. Her yerde saraylar ve altınlar vardı. Çocuklar çok mutsuz oldular. Sadece Nasir ve ailesi mutlu ve tatmin olmuşlardı. Her sabah ve öğleden sonra flüt çalacaktı. Bir gün köyün çocukları, kristal topu Nasır’a geri verdi. Çocuklar Nasir’e, “Küçük bir köyümüz olduğunda hepimiz mutlu ve neşeliydik” dedi. Ebeveynler de konuştu. “Öyle ya da böyle, hepimiz mutsuzuz” dediler.



Lüks saraylar ve mücevherler bize sadece acı veriyor. ” Nasir, insanların gerçekten pişman olduklarını görünce, “Kristal top bana bir şey dilememi istediyse de, şimdiye kadar yapmadım. Ama eğer gerçekten her şeyin eski haline dönmesini istiyorsanız, o zaman diliyorum. ” Herkes bunu mutlulukla kabul etti. Nasir elindeki kristal topu aldı, etrafını çevirdi ve köyün daha önce olduğu gibi olmasını diledi. Bir anda saraylar ortadan kayboldu, yeşil bahçeler ortaya çıktı ve ağaçlarla dolu aynı eski köy oradaydı. Bir kez daha insanlar mutlu yaşamaya başladı ve çocuklar ağaçların gölgesinde oynadılar. Nasir, hayatına devam etti, flütünü gün batımında çaldı. Güzel sesi yeşil köyün her yerinde duyuldu.

Ahlaki: Elimizde olan her şeyden mutlu olmalıyız ve açgözlü olmamalıyız.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kristal top


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dev Kristal Mağara Zen Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 26 Mart 2012 21:42
Kristal Saray efLatun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 18 Şubat 2012 22:21
Kristal süs eşyaları Ruj Ev Dekorasyonu 0 25 Aralık 2010 15:33
Dünyanın İlk Ve Tek Kristal Müzesi "Kristal İstanbul" Açıldı. Afrodit Haber Arşivi 2 12 Eylül 2010 16:54
Kristal Gece Afrodit Merak Ettikleriniz 0 06 Eylül 2010 16:57