IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2013, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PS4 Oyunlarının Fiyat Aralığı Açıklandı




Sony’nin yeni nesil konsolu Playstation 4’ün oyunlarının Türkiye’de ki fiyat aralığı belli oldu. Sony Türkiye’nin yetkili isimlerinden Mustafa Yiğit’in konu hakkındaki söylemleri haberimizde.

Bilindiği üzere Sony'nin yeni nesil konsolu Playstation 4, 29 Kasım'da raflardaki yerini alacak. Avrupa'da ikinci faz konumunda olan ülkemizde ise, cihazın satışa sunulması Aralık ya da Ocak ayında gerçekleşecek.
Daha önce yaptığımız haberlerde, Sony'nin yeni nesil konsolu Playstation 4'ün satış fiyatının 1249 ile 1349 TL arasında olacağını sizlerle paylaşmıştık. Cihazın fiyatının belli olmasının ardından, PS4 oyunlarının kaç TL'den satılacağı da merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili bir açıklama da bulunan Mustafa Yiğit, Playstation resmi forum sitesi üzerinden şunları söyledi;

"Bildiğiniz üzere Sony Eurasia olarak Türkiye'deki alım gücünü de göz önüne alarak oyun fiyatlarını sübvanse ederek/ destekleyerek bağlı bulunduğumuz Avrupa bölgesi fiyatlarının altında satmaya çalışıyoruz. Bütçemizi bu fiyat desteğine ve Türkçeleştirmeye harcamayı tercih ederek, reklam harcamalarımızı optimum seviyelerde tutmaya özen gösteriyoruz.
Fakat oyunları Avrupa bölgesinde olduğumuz için euro üzerinden satın almaktayız ve de 6,7% özel tüketim vergisi ödemekteyiz. Buna rağmen bu sene çıkardığımız bütün oyunları aşağıda göreceğiniz üzere destekledik. (Euro kurundan hesabı kendiniz yapabilirsiniz, ötv'yi de ekleyerek)

Sly Cooper (PS3) Türkçe dublaj - Avrupa 49 Euro Türkiye 99 TL
Puppeteer (PS3) Türkçe dublaj - Avrupa 49 Euro Türkiye 99 TL
God of War: Ascension (PS3) Türkçe dublaj - Avrupa 69 Euro Türkiye 119 TL
The Last of Us (PS3) Türkçe altyazı- Avrupa 69 Euro Türkiye 129 TL
Beyond (PS3) Türkçe altyazı- Avrupa 69 Euro Türkiye 149 TL
Hepinizin tahmin edeceği üzere şirket olarak bizim de yıllık bütçemizin bir sınırı var ve de satış adetlerini de göz önünde bulundurarak her oyun fiyatını desteklemeye çalışıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PS4'te de bu politikamıza devam etmeyi düşünüyoruz. Fakat euro kurunun geldiği noktaya ve bu sene desteklediğimiz oyun sayısı dolayısıyla bütçemizin de geldiği noktaya bakınca PS4 oyunları için 179-199 TL aralığında bir fiyat beklediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
PS4 oyunları için şu anda paylaşılan çıkış fiyatları 69 euro, eğer ki bu fiyatta bir indirim olursa ya da euro kuru daha uygun seviyelere gelirse bu fiyatların daha da aşağıya inmesi olasılığı tabii ki var. Ayrıca PS4 oyunlarında da önceliğimiz Türkçeleştirmeye devam etmek olacak. Şubat ayından beri PS4 oyunlarında olabildiğince fazla Türkçe oyun çıkarabilmek için uğraşıyoruz.

Türkiye'deki oyuncuların alım gücünün farkındayız ve de sürekli oyun fiyatlarını desteklemeye çalışıyoruz. Pazarlama bütçemizin çoğunluğunu bu işe harcamamız bunun en büyük göstergesidir."

Şunu da belirtmek isterim ki Mustafa Yiğit'in verdiği bu rakamlar Sony'nin kendi dağıttığı oyunlar için geçerli. Yani EA, Ubisoft, 2K, Konami ve benzeri firmaların oyunları bu fiyatların daha da üzerinde olacaktır.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklandı, aralığı, fiyat, oyunlarının, ps4


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kapı Aralığı Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mart 2012 03:10
Doğum Aralığı İki Yıldan Az Olmamalı Lucifer Kadın Sağlığı 0 09 Aralık 2011 18:20
Aralığı Bekleyenler Fiyatlar düştü SLyther Otomobil Haberleri 0 30 Kasım 2011 18:47
IP Aralığı Kablosuz NET Unreal IRCd 4 27 Şubat 2008 00:19