IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2016, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakkı Ergök Kimdir, Biyografisi




Hakkı Ergök Kimdir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Star TV ekranlarında yaz dizileri arasında yer alan Yüksek Sosyete adlı dizide karakter oyuncuları arasında yer alan uzun yılların tiyatro ve sinema dizi film sanatçısı olan Hakkı Ergök Metin Korhan karakterini canlandırmaktadır. Hakkı Ergök kimdir, kaç yılında doğmuştur, burcu nedir, yaşı kaçtır, nerelidir, eğitimi nedir, oynadığı oyunlar hangileridir?

Hakkı Ergök kısaca hayatı ve hakkında

Hakkı Ergök 18 Ağustos 1960 Kastamonu Daday doğumludur. 56 yaşında olan Ergök; aslan burcudur. Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi Çankaya Lisesinde ilk eğitimlerini tamamladıktan sonra Ankara iktisadi ticari ilimler Akademisi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda okumuştur. Daha sonrasında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olmuştur.
Hakkı Ergök lisans eğitimini Sigortacılık Bölümü içerisinde tamamlayan 1981 yılında mezun olan Ergök; Akademi yılları içerisinde tiyatro ile tanışmış ekonomik sorunu yüzünden teşrifatçılık yapmış ve bir arada büfede çalışmıştır. Genco Erkal ve Zeliha Berksoy Ankara'ya turneye gelmiştir çok etkilenen ve tiyatrocu olmaya karar veren Hakkı Ergök Rutkay Aziz’le de konuşmuştur. Destek vermesiyle amatör oyunculuk sınavlarını kazanarak aileye katılan Ergök; üniversite bittiği sırada tiyatroda biter sanmış ama devam etmiştir.

1981 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazanarak öğrenciliği boyunca Ziraat Bankası ve Halk Bankası çocuk gençlik tiyatrolarında çalışmıştır staj hizmetini ise İzmirDevlet Tiyatrolarında yapan Ergök; 5 yıl sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin olmuştur.1997 yılında İstanbul'a gelen ve halen İstanbul'da ikamet eden Hakkı Ergök Devlet Tiyatrosu sanatçısıdır.

36 projede yer alan ve bunların otuzunda başrol oynayan Ertuğrul Ergök Sanat Kurumu Rotary Club ve Halk jürisinden en iyi erkek oyuncu ödüllerini de almıştır. Yine Devlet Tiyatrosu'nda 2 oyun sahneye koymuştur. 1986 yılında İspanya ve İsviçre'de bulunmuştur. Çeşitli tiyatro okullarında beden dili ve eğitim çalışmalarına katılan Ergök Ege Üniversitesi'nde tiyatro dersleri de vermiştir. Ek gelir olması açısından konservatuar dönemlerinde dublaj sanatçılığı da yapan Ergök; bir çok önemli filmde ve dizide karakter seslendirmiştir. TRT kanallarında özel muhtelif dizilerde oynayan ve TRT 1 yarışma programı sunan Ergök; ayrıca bir reklam filminde oynamıştır. 1997 yılından beri Kral TV video müzik ödülleri yazan Hakkı Ergök; 199 yılında Star TV güzellik yarışmasını da düzenleyen isimdir.

Ayrıca birçok şiirde yazan Hakkı Ergök Devlet Tiyatroları için yapılanma ve özerklik konusunda çeşitli araştırmalarda da bulunmuştur.

Hakkı Ergök’ün oynadığı diziler şunlardır; Yüksek sosyete, Günebakan, Bulutların Ötesi, Mazi Kalbimde Yaradır, Samanyolu, Küçük Sırlar, Mahşer, Geniş Zamanlar, Annem, Haziran Gecesi, Cennet Mahallesi, Kurtlar Vadisi, Tatlı Hayat, Üzgünüm Leyla, Artık Sevmeyeceğim, Kuzgun, Ayşecik, Akşam Güneşi, Hesabım Bitmedi, Babamın Günahı, Eltiler, Kara Melek, Çiçek Taksi, Yalnız Efe ve Kuruntu Ailesi.

Hakkı Ergök’ün oynamış ve seslendirmiş olduğu sinema filmleri ise şunlardır; Polis Akademisi, Tehlikeli kokteyl, Çılgın Marslılar, Kirli Yarış, Yaralı Kurt azap yolu, Harry Potter ve Sırlar Odası, Yıldız Savaşları, Peter Pan yarından sonra, robotlar, Buz Devri, Altus, Arı filmi, Kobranın Yükselişi, Robin Hood, Son Hava Bükücü, Thor, Her şey aşktan, Labirent ve Terk edilmiş.



__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hakkı ergök aslen nereli, hakkı ergök biyografisi, hakkı ergök boyu, hakkı ergök burcu nedir, hakkı ergök evli mi, hakkı ergök hayatı, hakkı ergök kaç yaşında, hakkı ergök kimdir, hakkı ergök memleketi neresi, hakkı ergök sevgilisi, hakkı ergök özgeçmişi işte detaylar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkı Anlı Biyografisi Eserleri AftieL Ressamlar 1 26 Şubat 2024 12:52
Hakkı Kıvanç hayatını kaybetti! Hakkı Kıvanç kimdir? AngeL Haber Arşivi 0 31 Ocak 2015 17:10
Hakkı Torunoğlu Hayatı ( Biyografisi ) AftieL Ressamlar 0 15 Mayıs 2014 06:41
Hakkı Bulut Biyografisi,Hakkı Bulut Hayatı Ecrin Sanatçılar 0 24 Eylül 2013 23:46
İsmail Hakkı Dümbüllü Kimdir? (1897 - 1973) Biyografisi Sevda Oyuncular / Yönetmenler 1 08 Ağustos 2012 19:19