![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çilekli Kruvasan Malzemeler 1 su bardağı süt 1/4 su bardağı toz şeker 1 paket (7 gram) instant maya 3 su bardağı un 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı tereyağı (soğuk ama yumuşamış) 1 yumurta (üzeri için) Pastacı kreması için 2 su bardağı süt 4 yumurta sarısı 1/2 su bardağı şeker 1/4 su bardağı un 1/4 su bardağı mısır nişastası 1/2 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 vanilya çubuğunun içi İsteğe bağlı olarak rendelenmiş limon veya portakal kabuğu (tercihe göre) Orman meyveli sos için 100 gr frambuaz 100 gr çilek 100 gr şeker Sunum için: 120 gr çilek 10 gr çiğ badem Bir miktar nane Pudra şekeri Yapılışı: Sütü ılık hale getirin. Toz şekeri ve mayayı sütün içinde eritin. Bir kenarda 5 dakika kadar bekletin, mayanın aktive olmasını sağlayın. Unu ve tuzu bir kaseye eleyin. Ardından mayalı sütü ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru bir top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra, tezgahınızı unlayın ve hamuru merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın. Daha sonra soğuk tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve hamurun iki kenarını tereyağı ile kapatın, tereyağını sarmalayın. Hamuru hafifçe merdaneyle uzatın ve üçe katlayın, ardından buzdolabına koyup 2 saat dinlendirin. Bu işlemi 2 kez daha tekrarlayın, her seferinde hamuru üçe katlayıp buzdolabında dinlendirin. Hamuru son kez buzdolabından aldıktan sonra tezgahı unlayın ve yaklaşık 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Ardından hamuru üçgen şeklinde kesin. Her üçgenin geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine biraz açılmaları için hafifçe bastırın. Kruvasanları kapalı fırın içerisinde biraz sıcak suyu eşliğinde 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanma tamamlandığında üzerine hafifçe çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pastacı kreması için; Bir tencerede sütü orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra ocaktan alın ve bir kenara koyun. Bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Un ve mısır nişastasını ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yavaşça ılık sütü yumurta karışımına ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmaları önleyin. Karışımı tekrar tencereye alın ve orta ateşte, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alın. Vanilya özütünü veya vanilya çubuğunun içini ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş limon ya da portakal kabuğunu ekleyin, karıştırın. Kremanın üzerini streç filmle kaplayarak hava temasını önleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Pastacı kreması soğuduktan sonra kullanabilirsiniz. Orman meyveli sos için; Tüm malzemeleri bir tencere içerisinde birleştirip kısık ateşte kaynatın. Kaynama başladıktan 5 dakika sonra blender yardımıyla püre haline getirin ve soğutun. Kruvasanınızı yatay şekilde ortadan ikiye bölün. Arasına pastacı kremanızı sıkın ve çileklerinizi özenle dizin. Üzerini kapattıktan sonra pudra şekeri serpin. Servis edeceğiniz tabağınızı da pastacı kreması ile süsleyerek bademle taçlandırın. Son olarak orman meyvesi sosunuzu bir nane ile süsleyerek servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Orman Meyveli Kruvasan | meLanie | Pastalar | 0 | 04 Eylül 2025 00:53 |
kruvasan ve kahve ile kahvaltı yapma elitistliği | fatal | IF Sözlük | 19 | 29 Temmuz 2025 13:01 |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
Kolay Kruvasan | Zen | Hamur İşleri | 0 | 01 Şubat 2013 19:47 |
Ballı Kruvasan Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:14 |