IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Nisan 2010, 12:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayisili medava





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
12 adet kayısı
2 çorba kaşığı tozşeker

Hamur için:
2 çorba kaşığı bal
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 su bardağı un


Krema için:

Iki buçuk su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
125 gram kaymak

TARİFİ
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine tozşekeri ekleyin. 6-7 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceğı için karıştırmaya devam edin. Karışım koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan alın. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları 20 dakika buzdolabinda dinlendirin. 40x40 cm ebadında kare bir kalıbı yağlayın. Ayni boydaki hamurlardan birini kalıp boyutunda açıp içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Diger iki hamuru da ilki gibi pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında 5 dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve bugday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip kariştirin. Pişirdiginiz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanin yarısını sürün. Ikinci hamuru kremanin üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayi sürün. Küçük hamur parçalari ile kremanin üzerini süsleyin. Kare seklinde dilimleyip servis yapın.
Asçinin notu: Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanilmaktadir. Ülkemizde bu krema bulunmadigindan, sizin için buna çok yakin bir krema tarifi hazirladik.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kayisili, medava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayısılı Medava Özbek Tatlısı Zen Tatlılar 0 10 Kasım 2012 22:59