IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 22:59   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kayısılı Medava Özbek Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 12 Adet Kayısı
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çorba kaşığı Bal (Hamur İçin)
  • 250 Gram Margarin (Hamur İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamur İçin)
  • 3 Adet Yumurta (Hamur İçin)
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Hamur İçin)
  • 5 Su Bardağı Un (Hamur İçin)
  • 3 Su Bardağı Süt (Krema İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Un (Krema İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Buğday Nişastası (Krema İçin)
  • 125 Gram Kaymak (Krema İçin)
Yapılışı:
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin. 6-7 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceği için karıştırmaya devam edin. Koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan alın. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları 20 dakika buzdolabında dinlendirin. 40x40 cm ebadında üç kare kalıbı yağlayın. Aynı boydaki üç hamuru kalıp boyutlarında açıp içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında 5 dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını sürün. İkinci hamuru kremanın üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayı sürün. Küçük hamur parçaları ile kremanın üzerini süsleyin. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
Asçının notu Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanılmaktadır. Ülkemizde bu krema bulunmadığından, sizin için buna çok yakın bir krema tarifi hazırladık.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 12 Adet Kayısı
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çorba kaşığı Bal (Hamur İçin)
  • 250 Gram Margarin (Hamur İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamur İçin)
  • 3 Adet Yumurta (Hamur İçin)
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Hamur İçin)
  • 5 Su Bardağı Un (Hamur İçin)
  • 3 Su Bardağı Süt (Krema İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Un (Krema İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Buğday Nişastası (Krema İçin)
  • 125 Gram Kaymak (Krema İçin)
Yapılışı:
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Robotta püre haline getirin. Püreyi tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin. 6-7 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Diğer tarafta balı büyük bir tavada karıştırarak ısıtın. Bal köpürmeye başladığında margarini ilave edin. Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin. Karışım köpüreceği için karıştırmaya devam edin. Koyu kahverengi olana dek karıştırıp, ocaktan alın. Yumurta ve tozşekerli karışıma ekleyip iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparıp kenara ayırın. Kalan hamuru üçe bölün. Hamurları 20 dakika buzdolabında dinlendirin. 40x40 cm ebadında üç kare kalıbı yağlayın. Aynı boydaki üç hamuru kalıp boyutlarında açıp içlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Kenara ayırdığınız ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliğinde parçalara ayırıp bir tepsinin içine yaydığınız folyonun üzerine dizin. Fırında 5 dakika pişirin. Krema için süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz ilk hamuru servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını sürün. İkinci hamuru kremanın üzerine yerleştirip kayısı püresini sürün. Üçüncü hamuru yerleştirip en üste kalan kremayı sürün. Küçük hamur parçaları ile kremanın üzerini süsleyin. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
Asçının notu Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanılmaktadır. Ülkemizde bu krema bulunmadığından, sizin için buna çok yakın bir krema tarifi hazırladık.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kayısılı, medava, tatlısı, Özbek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayısılı Ştrudel Sue Tatlılar 0 26 Temmuz 2012 14:24
Kayısılı Milföy Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:39
Kayısılı Kurabiye Dilara Pastalar 0 04 Ekim 2010 04:11
Kayisili medava Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:22
Kayısılı Kek Angel Kek Tarifleri 0 24 Mart 2009 19:56