IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Ocak 2013, 02:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pratik Padispanya Tarifi




Pratik Padispanya Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pastalar için Pratik Padispanya Tarifi

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 silme su bardağı un
1 silme çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpma kabına kırın.
Şekeri ekleyin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpın.
Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. ( bu işlem malzemenin hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlar)
Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle çırpın.
Diğer tarafta tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi ölçüsüne göre yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
Pandispanya hamurunu tepsiye dökün. Birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın.

Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayın.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika da pandispanya pişecektir.Yinede çıkarmadan bir kürdan batırıp içini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Fırından çıkardığınız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirin.
Tepsinin arkasına ıslak bir havlu serin ki; pandispanyanın altı terlesin ve kendini çabucak salsın.
Bu aşamada sabırsız olmayın. Yoksa pandispanyanın yarısı tepside kalabilir.15 dakika kadar beklediğiniz halde tepsiden ayırmadıysa, kenarlarını bir bıçak yardımıyla bırakmasını sağlayın.
Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyin. Soğuyan pandispanya daha muntazam kesilir.


Alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
padispanya, pratik, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pratik Sos yoSun Soslar 0 10 Kasım 2010 10:43
Pratik Hafif İskender tarifi YapraK Yemek Tarifleri 0 05 Mart 2010 02:22
Pratik Döner YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Aralık 2009 07:18
Pratik Bilgiler PopSy İslamiyet 1 10 Mart 2009 05:29