IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Kasım 2008, 18:10   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet pasta






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAMUR:
- 200gr. tereyağ/margarin,
- 50gr. şeker,
- bir paket vanilya,
- 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
- 200-250gr. un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

BEZE:
- 2 yumurta akı,
- 50gr. şeker,
- bir fiske tuz,
- 2 avuç file badem

KREMA:
- 200-250gr. çiğ krema,
- bir vanilya,
- 30-40gr. şeker,
- bir paket krema sertleştirici
- VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
- mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )

Hazırlanışı:
1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.


2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.

3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.

4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin.

Afiyet Olsun...



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Ağustos 2013, 03:55   #2
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Pasta




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
HAMUR:
- 200gr. tereyağ/margarin,
- 50gr. şeker,
- bir paket vanilya,
- 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
- 200-250gr. un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
BEZE:
- 2 yumurta akı,
- 50gr. şeker,
- bir fiske tuz,
- 2 avuç file badem
KREMA:
- 200-250gr. çiğ krema,
- bir vanilya,
- 30-40gr. şeker,
- bir paket krema sertleştirici
- VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
- mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )
Hazırlanışı:
1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun
üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.
2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.
3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.
4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Islak Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri Sarya Pastalar 0 25 Eylül 2020 11:30
Elmalı, Çikolatalı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri Sarya Pastalar 0 25 Eylül 2020 11:29
Cennet-ül Mualla - Cennet-ül Baki HANDSOME Dini Resimler 1 12 Şubat 2012 12:31
Mersin / Cennet Cehennem Cennet Çöküğü Cehennem Çukuru Astım Dilek Mağarası Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 11 Aralık 2011 20:11