21 Mayıs 2014, 21:22
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Vişne Reçelli Yaş Pasta
VİŞNE REÇELLİ YAŞ PASTA TARİFİ Malzemeler Pandispanya için: 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Reçelli pelte için: 1 su bardağı taneli vişne reçeli 1 su bardağı su 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası Sade muhallebi için: 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 dolu yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (60 gr.) Nasıl Yapılır? Öncelikle keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış 26 cm. çapında kalıba döküp, 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Üzeri pembeleşene kadar pişirin. Keki kalıptan çıkarıp ayarlı pasta çemberinin içine koyun. Yarım su bardağı sütle keki ıslatın. Muhallebiyi pişirin. Vanilya, şeker ve tereyağını en son ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine dökün. Son olarak reçeli, suyu ve nişastayı tenceye alıp karıştırarak pişirin. Vişneli pelteyi muhallebinin üzerine döküp soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabının alt kısmına koyup en az 4 saat dinlendirin. Afiyet Şifa Olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.