21 Mayıs 2014, 20:53
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Şişleme Pasta /Dürtme Kek
Malzemeler Kek İçin 3 yumurta 1 su bardağı şeker (10 yemek kaşığı) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 silme çay kaşığı karbonat 1,5 su bardağı un Sosu için: 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı şeker Üzeri için: 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt
Süslemek için: Damla çikolata veya hindistan cevizi
İğneli Pasta Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt, portakal kabuğu, karbonat ve kabartma tozunu, son olarak unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp, soğuk fırına sürün. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Kızaran keke kürdan testi yapıp çıkarın. Kek ılınınca, kalın şişle (ben 6.5 numara örgü şişi kullandım) kekin her yerini şişleyin ama delikler birbirine değmesin. Sos için su, süt, kakao ve şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca 5 dakika bekletin. Daha sonra kekin her yerine gezdirin. Kremşantiyi sütle çırpıp kekin üzerine sürün. Veya evde yaptığınız kremayı da sürebilirsiniz. Son olarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.