IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Mart 2016, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Profiterollü Pasta




Profiterollü Pasta malzemeleri:
1 paket kakaolu hazır pasta keki
Profiterol için;
125 gram margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İçinin Beyaz Kreması için;
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata Kreması için;
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Krem Şanti için;
1 paket krem şanti
yarım su bardağından biraz fazla süt

Profiterollü Pasta yapılışı:
Profiterol için;
Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır.
Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur.
Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır.
Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır.
Beyaz Krema için;
Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir.
Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir.
Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır.
Karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur.
Çikolata Kreması için;
Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.
Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir.
Pasta için;
Profiterollerin içine beyaz krema sıkılır.
Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür.
Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır.
Üzerine doldurulmuş profiterol konulup üstüne çikolata sosu dökülerek süslenir.
Buzdolabında 1 gün dinlendirilir.
Kolay gelsin.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cikolata, krema, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Puf Pasta Estela Pastalar 0 12 Ağustos 2013 04:05
Puf Pasta oneofgirl Pastalar 0 23 Temmuz 2013 17:08
KÖk pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:54