IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mayıs 2019, 14:58   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
kremalı beyaz çikolatalı pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
Pandispanya için:
6 adet yumurta sarısı,
250 gram tozşeker
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
300 gram elenmiş un,
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz,
240 ml süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 adet çubuk vanilya

Yumurta krema için:
1 adet yumurta,
3 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt,
6 çorba kaşığı tozşeker
1 adet vanilya çubuğu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 tutam tuz

Üzeri için:
200 gram beyaz çikolata
400 gram karışık orman meyvesi (yaban mersini, böğürtlen, frambuaz, frenk üzümü)

YAPILIŞI
Pandispanya için tozşeker ile tereyağını krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları teker terek ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü ekleyin. Ayrı bir yerde elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra tereyağlı karışıma biraz unlu karışımdan biraz sütten ilave ederek yavaş yavaş karıştırın. Karışımlar bitene dek işleme devam edin. İki adet orta boy yuvarlak (23 cm'lik) kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp, pandispanya karışımını kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Yumurtalı krema için sütü tencereye alın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçağın tersiyle tohumları alıp süte ekleyin. Vanilya çubuklarını da süte atın. Ocağın altını kısıp kaynamadan iyice ısıtın. Daha sonra vanilya çubuklarını çıkarın. Diğer taraftan yumurta, yumurta sarısı, tozşeker ve mısır nişastasını iyice çırpın. Süt ısındığında tencereyi yumurtalı karışımın yanına alın, bir yandan çırparken bir yandan yavaş yavaş sütü yumurtalı karışıma kaşık kaşık ekleyin. Hepsini ekledikten sonra tüm karışımı tencereye alın. Çırpma teli ile karıştırarak kısık ateşte kremayı koyulaştırın. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyin ve eriyene dek karıştırın. Üzerinin kabuk bağlamaması için streç filmle kaplayıp soğumaya bırakın. Bir adet pandispanyayı servis tabağına yerleştirin. Üzerine bolca krema sürün ve meyve yerleştirin. İkinci pandispanyayı üzerine kapatın. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip, pandispanyanın üzerine gezdirin. Meyve ile süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, Çİkolata, krema


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyaz çikolatalı pasta tarifi Luthien Pastalar 0 17 Ağustos 2014 15:06
Beyaz Çikolatalı Kestaneli Pasta Elysian Pastalar 0 02 Mayıs 2014 15:06
Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:32
Kremalı Yaş Pasta oneofgirl Pastalar 3 07 Ağustos 2013 20:21
Çikolatalı Kremalı Fındıklı Kek N999 Pastalar 0 03 Mayıs 2012 17:19