06 Şubat 2022, 14:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sacher Pasta Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sacher Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 5 adet yumurta 100 gram tereyağı 150 gram bitter çikolata 80 gram toz şeker 1 paket vanilin 110 gram un 110 gram pudra şekeri Marmelatı için: 500 gram kayısı 3 adet kayısı çekirdeği 1/2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Ganaj için: 200 gram toz şeker 125 ml. su 150 gram bitter çikolata Sacher Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Kek yapımına başlamadan önce yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın, çikolatayı da benmaride eritin. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışıma yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Erimiş çikolatayı da karışıma ekledikten sonra vanilin ve unu eleyerek üç defada ekleyin. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta köpürtün ve pudra şekerini azar azar ekleyerek sert ve parlak bir kıvam alana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma beyaz karışımın üçte birini iyice yedirin. Kalan kısmı spatula yardımı ile içindeki havayı koruyarak nazikçe homojen hale getirin. Karışımı yağlanıp unlanmış 20 santimetre boyundaki kelepçeli kalıba aktarın. 175 derecelik sıcak fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin. Kayısıların etli kısımlarını, çekirdekleri ve suyu kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Son aşamada şekeri ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Pişen karışımı blenderden geçirip süzün. Kek oda sıcaklığına gelip soğuduktan sonra üstünü bıçak yardımı ile düzeltip iki eşit parçaya bölün. Marmeladı kekin ortasına daha bol olacak şekilde sürün ve iki parçayı tekrar birleştirin. Kekin dışına da marmelat sürüp kendini çekmesi için dolapta dinlendirin. Marmelat kekin üzerinde hafifçe kuruyunca ganajı hazırlayabilirsiniz. Şeker ve suyu koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Sıcak şerbeti çikolatanın üstüne döküp topak kalmayana kadar karıştırın. Sıcak ganajı soğuk pastanın üstüne yayın ve tekrar sertleşmesi için en az bir saat buzdolabında bekletin. Çikolata sertleştikten sonra pastayı servis edene kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilerseniz servis esansında çırpılmış krema da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. (Alıntı)
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
06 Şubat 2022, 14:41 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sacher Pasta Tarifi Olsada yesek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor… |
|
Etiketler |
sacher pasta tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolatalı Islak Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:30 |
Elmalı, Çikolatalı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:29 |
Kütük pasta tarifi: Kütük pasta nasıl yapılır? | Bal | Pastalar | 0 | 27 Ocak 2020 21:49 |
Piramit Pasta Tarifi | mCx | Pastalar | 0 | 23 Eylül 2019 17:23 |
Hindistancevizli Pasta Tarifi | Amelia | Pastalar | 0 | 16 Temmuz 2014 16:32 |