IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2012, 21:03   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yenilebilir Tasarım ETİ'yi Ödüllendirdi




SABAH GAZETESİ

İnovatif çikolata tasarımları ETİ'ye Fransa'dan ödül getirdi. ETİ Pazarlama Müdürü Munguldar, "Tasarımımız Türkiye'ye prestij kazandırdı" dedi.

Çikolata ve şekerleme sektörünün önemli isimlerinden biri olan ETİ, son yıllarda çikolata sektöründe rakipleriyle arayı kapatmak için yeni ürünler çıkarmaya devam ediyor. ETİ yeni ürünleriyle tablet çikolatada pazar payını yüzde 20'lere çıkarırken, bitter çikolatada da yüzde 30 pazar payıyla liderliğe oturmuş durumda. Bu iyi giden satış grafiğine bir de ödül eklemiş ETİ. Fransa'nın en önemli tasarım ödülü olarak kabul edilen "Label of the Observeur Du Design"ın günlük yaşam kategorisindeki ödülünü bu yıl Karam ve Tutku çikolatalarında yaptığı inovatif tasarımla ETİ kaptı. İnovatif diyorum çünkü çikolataların bombeli tasarımı tablet çikolataların ağızda köşeleri nedeniyle yarattığı rahatsızlığı gideriyor. Simetrik olmayan mozaikler şeklinde yapılan diğer tasarım tüketicilerin ürüne bakarken biraz kafasını karıştırmaya yönelik düşünülmüş. Bu iki tasarım Fransızları da etkilemiş olacak ki ödülü vermişler.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
9 Kasım'dan bu yana Paris'teki bilim ve sanayi fuarında sergilenen tasarımı başta Çin ve Güney Koreli olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden gelen 120 binin üzerindeki profesyonel ve patron görme fırsatı bulmuş.

ETİ Pazarlama Müdürü Merve Erdebil Munguldar, birkaç aşamalı olarak 3 bin 500 kişi ile görüşülerek yapılan araştırma sonucu geliştirilen tasarımın Türkiye'ye prestij kazandırdığına inanıyor.

Yeni Rekabet Alanı

Çikolataları tasarlayan Tasarımüssü şirketinin kurucusu ve yöneticisi Gamze Güven ise 'yenilebilir' tasarımın yeni bir rekabet alanı olduğuna inanıyor. Güven'in daha önce de Yeni Rakı şişelerinin tasarımı ile 'Red dot' ödülü kazandığını hatırlatalım. Güven, rekabet içindeki markaların ambalajları yanında ürünün de tasarımına önem vermek zorunda kalacaklarını kaydetti.

2 Yıl Katalogda Olacak

ETİ'nin aldığı 'Observeur Du Design' ödülü, Agence pour la Promotion de la Creation Industrielle (APCI) tarafından 1999'dan bu yana veriliyor. Söz konusu tasarım diğer kazanan tasarımlarla birlikte 9 Kasım'dan bu yana Paris'te Endüstri ve Bilim sergisinde ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etiyi, yenilebilir, ödüllendirdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demet çalışkan kardeşini Porsche ile ödüllendirdi PassioN Haber Arşivi 0 16 Nisan 2012 23:26
Pal FM Müziğin En İyilerini Ödüllendirdi N999 Kültür ve Sanat 0 07 Mart 2012 10:40
Fujitsu Intel'le ödüllendirdi. Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Haziran 2010 01:10